Poklad pana Isakowitze přehled
Danny Wattin
PŘÍBĚH O HLEDÁNÍ RODINNÝCH KOŘENŮ, VZÁJEMNÉHO POROZUMĚNÍ A JEDNOHO POKLADU V Dannyho rodině žijící ve Švédsku kolovalo vyprávění o předcích, pocházejících z Polska, a také o rodinném pokladu, který údajně před odvlečením do koncentračního tábora zakopal na svém pozemku Dannyho pradědeček. V devítiletém Dannyho synovi vzbudí vyprávění o zakopaném pokladu zvědavost, a tak se tatínek rozhodne chlapci jeho přání splnit a spolu s dědou se vydávají na pětidenní cestu do Polska hledat nejen poklad, ale i rodinné kořeny. Během spanilé jízdy odhalí nejedno tajemství své výstřední židovské rodiny, před jejich očima se odehrají dramatické životní osudy předků a vystoupí excentrické a někdy i bláznivé charaktery jejích příslušníků. Pánská jízda je přes závažné téma holocaustu plná humoru a poznání, že to hlavní, co jako rodina mají, není žádný poklad, ale vzájemná pouta.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2014 , Fortuna Libri (CZ)Originální název:
Herr Isakowitz skatt, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad pana Isakowitze. Přihlašte se a napište ho.
![MiJant MiJant](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/339595/m_mijant-KwJ.jpg?v=1692972027)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Strastiplná cesta a dejiny rodiny židovských emigrantov a ich predkov. Čitateľným štýlom píše švédsky autor o hľadaní ukrytého pokladu pradedečka.
![Ira13 Ira13](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/275424/m_ira13-m7O.jpg?v=1679746820)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Dobré téma, ale tak nějak divně zpracované. Ve vzpomínkových kapitolách jsem měla zmatek. Příliš mnoho postav a vyprávění bez nějakých souvislostí. Cesta do Polska byla lepší, ale určitě by mohla byt napsána vtipněji.
Kniha Poklad pana Isakowitze v seznamech
v Mé knihovně | 37x |
V jednom z mnoha rozhovorů na cestě po historii předků, říká otec synovi, že jestli bude psát takhle, nikdy slavný nebude. S tím musím souhlasit. Ale třeba knize ublížil šílený překlad.