jackdaw | Komentáře u knih | Databáze knih

jackdaw jackdaw komentáře u knih

Okouzlení Okouzlení F. T. Lukens

Milá, příjemná fantasy ze současného, ovšem magií nabitého světa. Příběh nemusí být složitý, abych si ho užila a vtipné situace a dialogy na mě vždycky zaberou. Já jsem rozhodně okouzlená byla.

01.04.2024 5 z 5

Decimus Fate a Řezník z Guile Decimus Fate a Řezník z Guile Peter A. Flannery

Druhý díl fantasy série je mnohem akčnější, možná až příliš. V prvním díle jsem si víc užila potutelnosti čaroděje Fata. Mrzí mě, že se některé postavy v akcí nabitém příběhu jen mihnou a chtěla bych se o nich dozvědět víc. Je to trochu zjednodušená fantasy, ale přitom s tolika nápady, že je škoda, že nejsou trochu víc rozepsané. Stejně se ale na další díl těším.

27.03.2024

O čem se nemluví O čem se nemluví Jess Lourey

Rychlé varování: Pokud nejste spokojeni s nahodilým koncem knihy. Před vydáním byl vytažen epilog. Navštivte prosím www.jesslourey.com a vyžádejte si svůj epilog, abyste získali uspokojivější odpovědi a závěry o budoucích příbězích postav. Epilog je pochopitelně v angličtině ve čtečce to dělá asi 17 stran.

05.03.2024

Poprava Poprava Alexander Gordon Smith

Naprosto úžasné zakončení série. Čekala jsem, až vyjde poslední díl, abych na některé postavy nezapomněla. To jsem si dala. 3 díly jsem přečetla za 3 dny a ty zbylé ze dne na den jen proto, že jsem musela do práce. Prostě se nedalo přestat číst. Doufám, že ten prequel taky přeloží. Za mě čistých 5*.

03.02.2024 5 z 5

Kopí protne vodu Kopí protne vodu Simon Jimenez

Příběh i nápad je skvělý, ale mám problém s tím, jak je napsaný. Skákání z jednoho vypravěče na druhého mi v jiných knihách nevadí, ale tady je to tak inovátorské, že to vyžaduje příliš mé pozornosti na úkor toho, že si nemůžu pořádně užívat příběh. Hlavní dějová linie Keemy a Juna se mi moc líbila, ale části z pozice vypravěčů mě nudily. V hodnocení dávám něco mezi 3 - 4 hvězdami, protože kniha je opravdu napsaná velmi zvláštně a já dávám přednost obsahu a styl mi tak úplně nesedl.

29.01.2024 3 z 5

Znamení démona Znamení démona Sarah Rees Brennan

Za mě super nápad. Dala bych si pokračování. Sice je tahle kniha svým způsobem ukončená a další díly se věnují více jiným postavám, ale opravdu by je někdo mohl, prosím, prosím přeložit.

03.08.2023 5 z 5

Kouř a zrcadla Kouř a zrcadla Sue Tanya Huff

Tak tahle série je snad ještě lepší než Krevní pouta ( na které volně navazuje, ale dá se číst i bez toho ,že byste sérii Krevní pouta četli) .Ke knihám se určitě budu znovu vracet.

13.07.2023 5 z 5

Kouř a popel Kouř a popel Sue Tanya Huff

Naprosto skvělá série. Tonyho hlášky miluju, tolik jsem se nenasmála ani u některých komedií. Ke všem třem knihám se určitě vrátím.

16.06.2023 5 z 5

Kouř a stíny Kouř a stíny Sue Tanya Huff

Tak tohle mě bavilo a dost jsem se zasmála. Vtipné hlášky u temnějšího příběhu miluju, takže se na skoro čaroděje Tonyho a upíra Henryho v druhém dílu moc těším. Za mě plný počet hvězd a doporučení.

04.06.2023 5 z 5

Milujem, koho chcem Milujem, koho chcem Tamara Tainová

Naprosto super čtení. Krásně , čtivě napsáno. Ačkoliv témata v této knize jsou většinou dost smutná, tak jsem se u čtení i dost nasmála. Jsem opravdu ráda ,že jsem všechny tři knihy o Borisovi a jeho kamarádech sehnala. Autorku okamžitě přidávám do svých oblíbených.

05.03.2023 5 z 5