Janča089 | Komentáře u knih | Databáze knih

Janča089 Janča089 komentáře u knih

Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Možná opravdu takový "bolavý" styl psaní, pochmurný a zároveň krásný, který v člověku něco zanechá. Stejně jako první díl Do tmy. Posledních pár řádek této knihy mě donutilo se pousmát.
Je vidět, že autorka to s českým jazykem umí.

19.06.2020 4 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Výborné! Kniha byla lepší než jsem očekávala. A pro mě rozhodně lepší než kniha Do vody od P. Hawkins, ke které byla Přítelkyně přirovnána.
SPOILER:
Námět trochu podobný jako u Poslední paní Parishové (ambiciózní dívka z chudých poměrů se klidně i intrikami chce dostat výš), ale přesto originální příběh. Stojí tu proti sobě dvě ženy, které lžou. Když už jsem v půlce knihy myslela, že budu fandit jedné z nich, protože jsem ji začla více věřit, ona naopak přitvrdila.. Zajímavá kniha včetně konce.

27.08.2018 5 z 5

Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Žádné velké napětí nebo šokující drama, ale zajímavý děj i s milostným příběhem. Jen některé věci by v reálném životě byly asi složitější, než jak proběhly v této knize.

25.08.2018 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Kdo čekal nějaké napětí a drama, mohl být zřejmě zklamaný, ale jako psychologický román (hlavně v druhé polovině knihy, která mnohé vysvětluje) dobrý. Možná by bylo zajímavé, kdyby se vyprávění obou žen prolínalo již nějak dříve, takto byla kniha jako by skutečně rozdělena na dvě části. Trochu se dalo i tušit, že vyprávění ze strany Daphne bude něco takového obsahovat... Každopádně knihu doporučuji a hodnotím na výbornou.

22.08.2018 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Moje první knížka od této autorky. Bála jsem se, aby to nebyl "severský krvák". Ale jde o pěkný příběh s krásným a nenásilným popisem přírody a způsobu života v dané oblasti. Líbilo se mi, že každá z postav měla nějaké své tajemství a příběh kriminální zápletky založený během vyšetřování na malých souvislostech a shodě štěstí a náhod je dle mého názoru vydařený.

29.12.2017 5 z 5

Kde se skrývá temnota Kde se skrývá temnota Lenka Petřeková

Z počátku to vypadalo zajímavě a napínavě. Nakonec mě to už nebavilo. Děj mi nepřišel vůbec realistický, zdálo se mi to překombinované. Některé věty byly zvláštně psané, až jsem se musela podívat, zda opravdu čtu knihu od české autorky nebo se jedná o překlad.
Hodně se zde řeší léčení s psycholožkou, méně policejní vyšetřování.
A i přesto, že mám ve skutečném životě ráda oslovování křestními jmény, tady už mě to postupem začalo až iritovat - stále dokola "paní Johana", "paní Renata" a nakonec to ještě dorazil "pan Jirka".

12.11.2024 3 z 5

Špína Špína Barbora Bernátová

(SPOILER) Mě kniha navzdory pozitivnímu hodnocení zklamala, uvažovala jsem někde v půlce, že ji snad odložím. Samotného vyšetřování tam moc nebylo, spousta zvláštní nepodstatné omáčky kolem, která mi vůbec nepomohla k tomu, aby mi postavy alespoň trochu přirostly k srdci.

Vůbec nechápu, proč musí být kniha plná vulgarit.

SPOILER: zajímavý způsob nálezu mrtvého muže. O to víc mě pak překvapilo, že ho tam vrah poslal i s autem. Jak se tedy provedlo, že ruka trčela nad hladinu?? Měl otevřené okénko, ruku vyndal a auto bylo potopené přesně tak pod hladinu bokem, že se celé schovalo a prsty dosáhly ven?

28.04.2024 2 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Zase moc dobrá kniha od autorky. Napínavá, čtivá, vyprávěná z pohledu více postav + navíc dopisy z minulosti.
Jen tentokrát mi závěr nepřišel tak skvělý a nepředvídatelný jako u jiných knih od této autorky. Také mi tam chybělo nějaké dovysvětlení dalších věcí.
Těším se na další její knihu.

29.04.2021 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Další z mnoha.
Zase hlavní hrdinka jako velká hrdinka.
Má šéfa, který po ní šlape, ale jde si i přesto za svojí intuicí, je sebevědomá, nepřístupná, nestíhá soukromý život, něco zobe nebo pije. Tahle Lottie mě navíc vytočila tím (nepodstatný SPOILER), jak vyhazovala jídlo..
V knize několik mrtvých.
Uvažovala jsem, že knihu odložím, nakonec mě to zajímalo, ale trošku jsem se místy ztrácela, nečetla jsem asi pozorně.
Pěkná obálka, která mi k příběhu ale nepasovala.
Přesto dám možná šanci i druhému dílu ze série.

08.02.2021 2 z 5

Kdo věří na zázraky Kdo věří na zázraky Mirka Skočílková

Kniha mě příjemně překvapila. Hodně mi připomínala čtení od Lenky Lanczové.
Příběh ze života, který sleduje hrdinku v průřezu asi 15 let života, ve kterém není vše jen sluncem prosvícené.
Čtení jsem si užila.

04.02.2021 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Úplně jako kniha od Bryndzy.
Drsný příběh, větší počet mrtvých, nějaké střílení a krev (rádoby drama), mně nesympatická hlavní hrdinka a happyend.
Ale styl psaní takový jakoby horkou jehlou a kniha ve mně nic hlubšího nezanechá, je jen jedna z mnoha dnes tzv. bestsellerů, které na nás chrlí knihkupectví.

30.01.2021 2 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

V knize je dobře vidět, že i lékař je jen člověk.
A také, že i tato práce může být pro lékaře někdy až stereotypní a neosobní, jako každé jiné ("obyčejné") zaměstnání.

11.11.2020 3 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Čtivá kniha hned od první stránky. Originální a napínavá! Jednu hvězdičku ubírám za nadměrně (a pro mě rušivě) užívané slovo "šu*ání", za konec, který se mi nelíbil a obálku, podle které bych si knihu nikdy nevybrala.

07.10.2020 4 z 5

Pokrevní sestra Pokrevní sestra Jane Corry

Čekala jsem, že bude kniha lepší. Přišlo mi to celé takové nějak kostrbaté, neuvěřitelné a ke konci už mě Alison i štvala s tím (SPOILER!), že má další tajemství a něco je ještě jinak. Už mi to přišlo překombinované.

19.09.2020 2 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Zase několik mrtvých, nějaké nechutnosti a pasáže, které už autor snad jen kopíruje z předchozích knih, aby vydal knihu rychleji.
Nemám už chuť číst další z jeho knih.

15.09.2020 2 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Pozitivně hodnotím originální příběh. Četlo se dobře, stránky ubíhaly, ale nějak jsem se nedokázala do toho vcítit, u něčeho bych možná měla trochu pochybnosti, zda to už není překombinované.
Konec (poslední věta) zajímavý!

25.06.2020 3 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Na tuto knihu jsem se těšila. Možná měla chvílemi trochu vleklejší děj, ale jinak mě bavila. Mám ráda prokládání kapitol z různých pohledů a odlišných časových linií, které do sebe následně zapadnou.
Příběh byl originální a úplný závěr pak překvapivý!

11.03.2020 5 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Výborné! Příběh plný napětí a nečekaných zvratů. Navíc i přes neveselý námět (ztráta dítěte) na mě kniha působila nějak mile - asi to prostředí. Rozhodně doporučuji!

02.02.2019 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Výborné! Kriminálka z českého prostředí (je prostě nějak přátelštější a bližší než překlady z cizích jazyků) , ve které se toho hodně stalo, děj není nudný ani táhlý, události jsou překvapivé. Baví mě i vyprávění několik osob a jejich vzájemné prolínání.

25.07.2018 5 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Čekala jsem od knihy víc.. To nejzajímavější už bylo vlastně popsáno v úvodu knihy a na to, kolik měla stran jsem čekala asi něco dramatičtějšího. Mám podobné pocity jako po přečtení knihy Tři přání, která ve mě taky nic nezanechala, jen takové povídání o životě. Stále asi srovnávám s knihou Manželovo tajemství, která pro mě byla top.

01.07.2018 3 z 5