Janča089 | Komentáře u knih | Databáze knih

Janča089 Janča089 komentáře u knih

Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Ano, zařazení knihy jako román sedí. První polovina byla pro mě trochu vleklá, kromě hlavní tragédie v životě Aimee bylo vše jednoduše snadné, dařilo se jí.
Ve druhé polovině už jsem se na čtení těšila a byla zvědavá. POZOR SPOILER: Došlo vlastně i k vysvětlení, proč se jí v něčem tak dařilo, např. pronájem kavárenských prostor.

Při čtení epilogu jsem zvažovala i čtvrtou hvězdičku. Ponechávám ale 3, některé maličkosti v rozhovorech a situacích mi neseděly.

A mimo příběh musím ještě napsat, že mi v této knize vadilo větší množství překlepů.
I přesto se chystám na druhý díl!

16.11.2019 3 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Četlo se dobře a měla jsem chuť pokračovat, ale některé věci mi tam nepřišly moc realistické. Konec najednou hrozně rychlý. Nebudu nad ní dlouho přemýšlet jako to mám u jiných knih.
Přesto si další knihu od autorky zase ráda přečtu.

14.10.2019 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Průřez životem mladé ženy. Žádná složitá literatura, ani děj, ve kterém byste se mohli ztratit, když knihu na chvíli odložíte. Ano, jsou tam věci k zamyšlení, ale dle mého názoru to vůbec není tak dobré jako autorčiny Bábovky nebo Osm. Baví mě ale její styl psaní a smysl pro humor! Přečetla jsem si knihu moc ráda.

05.01.2019 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Jsem ráda, že jsem knihu dočetla. Už v minulém díle mi byla Erika se svým sebevědomím nesympatická. Iritovalo mě už i neustále se opakující důraz na to kdo je superintendant, inspektor, detektiv šéfinspektor, konstábl apod. Asi to tak v Británii mají a mělo to takto působit autenticky, ale mě to otravovalo.. Taky mám pocit, že se autor v tomto díle zase o něco víc zabýval v popisování ošklivých až nechutných věcí. Hlavní děj knihy mohl být klidně popsán na menší počet stran.

12.11.2018 3 z 5

Kindervejce aneb Jak jsem se rozdvojila Kindervejce aneb Jak jsem se rozdvojila Petra Poncarová

Na knížku jsem narazila v knihovně úplnou náhodou a půjčila si ji hlavně kvůli názvu (přítel užívá stejný termín) a kvůli tomu, že jsem právě v očekávání. Četla se snadno, rychle, ale mám z ní pocit, že je napsaná hodně povrchně, spíš jako z pochytaných informací kolem než z nějaké vlastní zkušenosti a pocitů.

27.07.2018 2 z 5

Smrt ve zlaté kleci Smrt ve zlaté kleci Martina Frühaufová

Po přečtení první kapitoly jsem původně knihu odložila. Pak jsem ji dala ještě šanci a nakonec šlo a dobrý příběh. Nelíbilo se mi ale, jak šlo všechno hladce a jednoduše (ženy se mnoho let neviděly a bez problémů domluví po letech ihned takový plán? z Popelky se stala princezna a Vráťa se okamžitě chytil?). Konec trochu jako z amerického filmu (nechci prozrazovat nic konkrétního). Ale přesto byla kniha fajn oddychové čtení na letní odpoledne.

17.06.2018 3 z 5

Pravdu znát nemusíš Pravdu znát nemusíš Mary Higgins Clark

Knihy od této autorky čtu moc ráda, tato mě však moc nenadchla, nevrhala jsem se ke knize každou volnou chvíli jako jindy. Četla se dobře, jen mě osobně moc nezaujalo zasazení do historického konceptu a trochu se mi tentokrát pletla jména.

30.04.2018 3 z 5