Kindervejce aneb Jak jsem se rozdvojila přehled

Kindervejce aneb Jak jsem se rozdvojila
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370442/bmid_kindervejce-aneb-jak-jsem-se-rozdvo-2vM-370442.jpg 3 36 36

Hlavní hrdinka je moderní žena, která má všechno kromě vlastního potomka. Jednou však jí začnou biologické hodiny tikat s obří intenzitou a ona poznává, že vše, co má, je ničím proti tomu, co postrádá. Postupně ji však tahle nová životní etapa zcela pohltí. Početí jejího potomka provází celá řada peripetií způsobených vlastní netrpělivostí a také fenoménem dnešní doby, kdy se vše „řeší“ a plánuje, často ke škodě věci. V tom samém duchu prožívá i těhotenství a její partner to nese někdy s porozuměním, jindy se vztekem. Jejich vztah prodělává všechna typická kritická období vztahů, které mají podobný problém, ale hlavní hrdinka se naštěstí dokáže nad tyto peripetie povznést a vypráví o nich s notnou dávkou humoru a nadsázky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kindervejce aneb Jak jsem se rozdvojila. Přihlašte se a napište ho.

vercatko20
05.04.2023 odpad!

(SPOILER) Kravina.
V podstatě celá kniha je o tom, jak hlavní hrdinka zatouží po dítěti, následně se z ní stane "snažilka", kdy "miláška" nutí do sexu dle plánu a ovulace. Když se zadaří, stává se z ní "těhulka" a je ještě nesnesitelnější než předtím. Nakonec to vyprdne v porodnici, na kterou si neustále stěžuje a vlastně posledních cca 50 stran je jen instantní hejt na porodnici. Nejsem matka, ale myslím, že toto bylo poněkud přitažené za vlasy, vezmeme-li v úvahu, že se příběh neodehrává za totáče nebo v devadesátkách.

Výrazy typu "milášek" a "těhu" mě teda dost vysíraly a vlastně mě vysírala i sama hlavní TĚHULKA hlavní hrdinka a i její MILÁŠEK MANŽA. Tak nesnesitelnou ženskou mít jako chlap doma, asi si to hodím. A vlastně bych si to hodila, i kdybych měla doma toho jejího MILÁŠKA MANŽU :))

Fakt trapárna. Už se asi nedivím, že kniha byla v nějakém výprodeji za pár kaček. Škoda papíru. Autorka by měla radši šetřit lesy.

mini.denisa
10.04.2022 1 z 5

(SPOILER) + Kniha celkem vtipne popisovala, jake zmeny se mohou udat s zenou, kdyz planuje tehotenstvi a je tehotna. Verim, ze se v tom zena muze najit, a rict si, ano, takto jsme to take prozivala. A je normalni mit menici se nalady.
+ Cetla jsem jeste pred tehotenstvim. A pomohla mi uvedomit si, ze nektere veci popsane v knize, chci rozhodne prozivat jinak.
- Bohuzel, hlavni hrdinka mi byla velmi nesypmaticka. Nevyhovovalo mi, jak si stezovala na neco, ale nic s tim neudelala, aby to bylo jinak.
- Vyrazy jako manza mne vyvusovaly, prisly mi do knihy nevhodne. Na internetovou diskuzi by se takove vyrazy hodily lepe.

Pumpkin
01.10.2021 3 z 5

Knížku jsem si koupila v těhotenství, že to bude oddechové čtení. Četla jsem ji až měsíc po porodu. Díkybohu!!! Kdybych si to přečetla před, tak mne do porodnice nikdo nedostane
Kniha nebyla špatná, ale je pravda že jsem mnohokrát přemýšlela, zda to autorka prožila, sbírala zkušenosti jiných a nebo si to prostě vymyslela. Každopádně tam byla spousta věcí, které mi přišly (na základě čerstvě prožité zkušenosti) jako docela nesmysl. No a taky byly oba hlavní hrdinové docela nesympatičtí, takže 3/5.

Kniha Kindervejce aneb Jak jsem se rozdvojila v seznamech

2014  55%Andělská mrcha