jani.ruzicko komentáře u knih
Tak toto byla velká krása! =) Anotace Vám vlastně nic moc neřekne, ale i tak mě zaujala stejně jako obálka.
Rozhodně se ale jedná o jednu z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu četla. Spousta emocí i bolesti. Neotřelý děj s nápadem přesto, že se dá prokouknout, už skoro na začátku, ale to mi vůbec nevadilo.
Příběh je napsaný velmi poutavě, vtáhne Vás a nepustí. Žádné sáhodlouhé popisování všeho okolo, prostě jen vše jasně, stručně a přesto je to dostačující.
Doporučuji všemi deseti a plný počet * je jasný! =)
Jsem fakt hodně zmatená a rozpačitá... Knížka se četla bezvadně, námět je určitě skvělý, přesto ale bylo všechno jen jako v náznacích, abychom se toho nedozvěděli příliš a mohli se těšit na to, co bude dál. Je to taková dlouhá předehra před druhým, či ještě dalším dílem kde se, doufejme, už dozvíme něco více než, že vztah s Bishopem je zvrácený (a to teda sakra je) a že Madi je Stříbrná labuť. Ale na důvod proč tomu tak je, co to pro ní v tuhle chvíli znamená, jak s tím souvisí králové, její otec a otec Bishopa, na to si budeme muset počkat a doufejme, že vážně jen do června. =) Každopádně pro mě po dlouhé době knížka, kdy jsem hned od začátku netušila jak to dopadne.. jasný, nějaké teorie jsou vždycky, ale ty se mi nepotvrdily, vzhledem k tomu konci nekonci. =)
Na závěr mi opět ukápla slza dojetí =) Příběh je velmi milý, čtivý a rozhodně vtipný. Podle názvu jsem asi čekala, že Drew bude úplně jiný, ale bylo tomu naopak. Byť egomaniak a sprosťák, tak byl velmi milý, citlivý, vtipný, ochranitelský, v některých věcech pokorný a prostě skvělý. =) Název Alfa samec je podle mě tak trochu "ztraceno v překladu", jasně, asi by Alfou byl, ale o to tam vůbec nešlo a ani se na to nepoukazovalo. Že to byl egomaniak, tak o tom není sporu =D Název mohl klidně zůstat nezměněný. Takhle je to trochu zavádějící. =)
Právě jsem dočetla a přemýšlím, o čem ten příběh vlastně byl. Ve finále se tam toho tolik nedělo. Moc se mi líbila pasáž, kde se Lara dozví, že jí vzali na Severokarolínskou a hned tam s Chris jedou... to bylo bezvadně spontánní, a celkově to vykreslení těch pocitů bylo vážně super, pak byl ale zase spíš útlum a až zase svatba byla fajn...=) Jako jasný, chápu čeho chtěla autorka docílit a co v nás vyvolat, ale možná bych o tom rozhodování napsala jen půlky knihy a druhou půlku třeba o 2 roky později, kde už by bylo to jak jim to s Peterem vydrželo a nebo taky třeba ne a poukázání na to, zda to rozhodnutí z první části bylo správné... =) Každopádně určitě je to stále čtivé a dávám 4* za tu "novou smlouvu" nakonec =) Peter je Bůh. ;o)
Tak tohle bylo vážně milé! =) I když ubírám hvězdičku za to, že už tak od 25 stránky víte, kdo je NN. Nebo teda aspoň mě to hned docvaklo, ale možná jsem jen geniální =D Každopádně postavy i příběh velmi sympatické. Poslední scéna, kdy se všichni tři objevili v palačinkárně byla spíš vtipná, než aby byla napínavá, jak bylo nejspíš zamýšleno. Přesto, za mě dobrý! =)
Tak tohle byl nápor na mé slzné kanálky už od začátku. =) Velmi příjemný, velmi citlivý, emočně nabitý a čtivý příběh. S Ellou se život nemazlil a připravil jí spoustu překážek a ztrát, přesto byla silnou osobností a nevzdala se a to mi bylo hodně sympatické. Brian ať se chvílemi choval jako frája, byl skvělý a moc hodný. Scéna "řekni auto" z jeho pohledu byla skvělým zakončením prvního dílu. =) Určitě doporučuji k přečtení. =)
Parádní! =) Moje druhá knížka od této autorky a určitě né poslední! Rozhodně to totiž nebyl žádný přehmat! Děsně jsem se nasmála, doma si mysleli, že jsem blázen =D Fakt jsem se skvěle bavila =D Jen mi řekněte, kolik bylo Jackovi? Nějak mi to uniklo a pořád jsem nemohla dopočítat, ale jelikož firmu založil v roce 1987... tak já nevím, tak 40? =D To se mi moc nezdá =D Každopádně určitě doporučuji! =D
Taky jsem si původně myslela, že se bude jednat o historický román, ale ejhle romantika současnosti. =) Velmi příjemné čtení. Příběh mě vtáhl, že jsem se ani nestačila rozkoukat a už byl konec. Opravdu velmi čtivé, stránky ubíhaly před očima. =) Určitě mě zajímá pokračování a určitě doporučuji. =)
Asi jsem to úplně nečekala, ale nebylo to vůbec špatné =) Naprostá oddechovka, u které už od začátku víte, že Lukáš dostal její místo a už jen čekáte na to, jak se to Laura dozví. =) Tomáš byl 11ti letej řízek, sympaťák =D
Tak tohle bylo příjemné počteníčko =) Fandila jsem Tylerovi, takže mě dost zklamal, když se z něj vyklubalo, to co se z něj vyklubalo, opět jsem si vybrala špatného hrdinu =D Alex naopak příjemně překvapil =) Celou knížku jsem se s Angelou v duchu procházela po NY a nebylo to vůbec špatné! =)
Tohle byla paráda. :) Nijak přehnaně romantické, prostě jen čistý příběh se skvělým námětem. :) Zábavné, čtivé a praštěné. Mám hroznou radost, že jsem na knížku narazila. Více takových příběhů! :)
Tak tohle byla jednohubka na jeden krátký večer =) I když už dávno nejsem cílovou skupinou, tak jsem oblíbené autorce neodolala a knížku si koupila. Určitě nelituji. Příjemné a vtipné čtení. =)
Tak tohle bylo naprosto skvělé!!! Jasně, námět nijak originální, známe ho už snad ve všech podobách, přesto se mi příběh moc líbil. Styl psaní mě vážně bavil, hrozně jsem se nasmála =D Opět přečteno za krátkou dobu a jedním dechem. Mohu jen doporučit. =)
V druhém díle už se nám to rozjíždí =) tým John nebo tým Peter? Osobně mě Peter v tomto díle štval, jak pořád tíhl k Gen, takže za mě jednoznačně tým John, a opět se ukazuje, že Johnny bude ten, kdo utře nos, promiň kamaráde, fakt jsem ti fandila =D Kitty je malá manipulátorka a Chris začínám přicházet na chuť =D Knížku jsem přečetla během chvilky, ani nevím jak a už byl konec. Autorka mě překvapila, jak čtivě dokáže psát, nezabíhá do zbytečných detailů, ale přesto máte jasnou představu, co se tam děje, jak to vypadá atd. Tak jo, jsem zvědavá na poslední díl =)
Trvalo mi dlouho, než jsem se ke knize dokopala, ale docela to za to stálo. Příběh pěkně plynul, byl milý, vtipný a čtivý. Peter mě zaujal od začátku, ale nemyslela jsem si, že příběh bude o něm a Laře, já totiž většinou přilnu k tomu špatnému hrdinovi, který vždycky ostrouhá... =D no, nechci to zakřiknout, aby to nepřišlo v dalších dílech =) Každopádně určitě příjemné a nenáročné čtení. Je to trilogie, takže je jasné, že se to teprve rozjíždí. No dobře, pojďme na druhý díl. ;o)
Tak já nevím, přijde mi, že jsem asi četla úplně jinou knihu než všichni ostatní tady. =D Tak trochu utrpení. Ve čtvrtině příběhu, jsem ho chtěla odložit, ale pořád jsem si říkala, že počkám na to "Wow", o kterém tu všichni mluví a to mě nutilo číst dál. Bože, nic nepřišlo =D Angel byla pipina a buď naprosto naivní nebo úplně pitomá. Přišla si ošklivá s chybnou postavou, ale všichni ji ujišťovali, že je nádherná, komplexy z malých prsou? Všichni ji ujišťovali, že jsou top. Kdyby to bylo napsané aspoň trochu "skromně", aby se jí to dalo věřit, ale to né, prostě se jen chtěla ujišťovat, že je nejlepší. Styl psaní taky nic moc, opět jsem měla pocit, že to napsala nějaká 13tka. No, nesedlo mi to, asi nejsem cílová skupina. Na druhou stranu, v 18ti plastika prsou? Koks? Kdo je vlastně cílovou skupinou? =D
Příběh pěkně napsaný, možná ale zbytečně zdlouhavý, což už je jen kousek k nudě. Spousta scén dost zbytečných, autorka se snaží vytvořit dramatické situace tam, kde to není nutné. Při násilných scénách mě ale úplně mrazilo, takže ty byly účelně provedené. Konec nečekaný, nutí číst další díl. :)
Na tohle jsem se vážně těšila, Braydon byl miláček už v předchozích dílech a tady to jen potvrdil. Trochu mě zklamalo, že je kniha psaná pouze z pohledu Ellie, těšila jsem se na Brayovu hlavu, už jen ta ochutnávka Epilogu z jeho pohledu byla bezva, celá knížka by pak byla parádní =) Zároveň mě Ellie dost překvapila, a asi né úplně mile. Byla jiná než se zdálo v předchozích dílech. Chvílemi z ní byla tak trochu troska... těšila jsem se na přestřelky mezi nimi, ale moc jsem jich nedostala... Každopádně i tak jsem si příběh užila =)
I druhý díl mě bavil. Příběh se četl rychle a příjemně. Fiona mě fakt štvala a možná jsem čekala ještě nějakou dohru, která teda nepřišla =) Těším se na příběh Braye ;o)
Tak tohle byla vážně nádhera! Wolfeho jsem si oblíbila už jako 20ti letého v předchozí sérii a na jeho příběh jsem se moc těšila. Ať je to jak chce, pro mě nejlepší díl. Velké emoce, ukáply mi asi tak hektolitry slz =), vášěň, pokora, porozumnění, láska, statečnost a rozhodně vtip, moc jsem se bavila, to vše a ještě více tam naleznete. I přes nehezká témata znasilnění, manipulace, vyhrožování a násilí, dávám rozhodně 5*. Stojí to za to! =)