Janičta Janičta komentáře u knih

Upíři v Dallasu Upíři v Dallasu Charlaine Harris

o chloupek lepší než první díl. Seriál jsem možná někdy zahlédla koutkem oka,ale to je tak všechno. Je to možná problém, protože ani po druhém díle nemám žádnou oblíbenou postavu... můj postoj k nim je prostě neutrální.
Něco zajímavějšího se dělo někde za půlkou knihy. U Sookie mi přijde, že tak trochu nosí ohledně spousty věcí okolo sebe růžové brýle a také vidí věci buď jen jako dobré nebo jako špatné.. což se v knize trochu změní a doufám, že se holka probere. Je to očividně další upíří umravňovatelka typu: "Byla uzavřena dohoda, že všichni lidé odejdou živí..." :D no ke konci knihy je to s ní lepší a já jsem ochotná zkusit další díl jednak proto, že chci zjistit jak Sookie bude pokračovat a jednak proto, že autorka píše čtivě i když občas trochu nezáživně :-)

08.07.2015 3 z 5

Ledové pohlazení Ledové pohlazení Nalini Singh

tahle série se mi líbí, ačkoliv autorka už ve třetím díle začíná opakovat a scénář je podobný předchozím dvěma dílům. Líbí se mi svět který vytvořila a střet dvou velmi rozdílných kultur.
Mám ráda její postavy, do kterých se není těžké vžít a bavit se příběhem.
Jako oddechovka je to ideální čtení :-)

07.07.2015 3 z 5

Nesmrtelnost Nesmrtelnost J. R. Ward (p)

Hezký konec série :-)
Postav tu je celkem hodně a možná je to trochu moc rozkouskované, ale takhle už Ward prostě píše... Opravdové akce kdy létají pěsti tu moc není, ale hodně se řeší emoční peripetie. Devina se slušně hroutí a nepředvede téměř nic (možná tak jednou nebo dvakrát) a to by je mohla všechny pěkně nakopat. Sissy mi tak trochu lezla na nervy, ale to asi k "čisté" dívce, která prošla peklem patří.

PS: (pozor spoiler): Tak Andělé se s Bratrstvem neprotnou tak jak jsem doufala, ale přeci jen se o něj patrně otřou :-) Adovi a Eddiemu tuhle prácičku moc nezávidím, ale fakt se na ní těším... A jsem fakt překvapená jaké postavení vlastně Lassiter měl.

17.06.2015 4 z 5

Zahrada sirén Zahrada sirén Vladimír Šlechta

Příběh mě bavil. Zajímavé postavy, slušná zápletka, dobré zpracovaní země. Jen mi přijde, že kniha je díky všem těm různým pohledům různých postav trochu roztřepená... méně vedlejších postav by tomu asi prospělo :-)

01.06.2015 4 z 5

Cesta patriarchy Cesta patriarchy Robert Anthony Salvatore

Obsahuje spoilery
Někdy je lepší hodnotit trilogii až když je kompletní. Pro tuto trilogii to u mě určitě platí.
Jarlaxl je velmi zajímavá a zábavná postava (jednoho Drizzta máme, další není potřeba :-)). Byla jsem hodně zvědavá jak si s ním autor poradí jako s hlavní postavou. Je jedna věc tuto postavu nastínit a přiřknout jí až geniální schopnosti a druhá věc je dosadit tuto postavu do role hlavní a psát z jejího pohledu. Docela se to povedlo. Jarlaxl se jeví jako neporazitelný, je to hlavně díky nepřebernému množství magických serepetiček, předvídavosti vypilované Temnými říšemi a i určité dávce štěstí. Vždy se ze všeho dostane a když už nevyhraje, tak není poražen (že jeto nesmysl? - kdo četl ten ví své :-)) Právě mazaný drow udává všemu tón a tempo, protože má rád všechno kolem sebe pod kontrolou a stejně rád všemi okolo manipuluje. Artemis Entreri je po čase stráveném s drowy v Temných říší je dost rozhozený, stojí na životním rozcestí a emočně rozháraný zvažuje kam se jeho život bude ubírat dál. Jarlaxl má v jeho emočním stavu samozřejmě prsty a Artemisovi nic moc neulehčí.. to není jeho styl. Ale časem se ukáže, že se příteli opravdu snaží pomoci a že ho jen nezkoumá jako nějaké tajemství které musí odhalit. Z některých svých kroků vůči Enterimu má až pocity viny, což je pro jeho rasu velmi netypické. Jsem zvědavá kam se po tom všem bude ubírat Artemisův život. Je Jasné že s Jaxlaxlem se nudit nebudu. A dost se těším na jeho setkání s Drizztem

26.05.2015 4 z 5

Úder půlnoci Úder půlnoci Laurell K. Hamilton

Obsahuje spoilery!
Anita a Merry... nejde mi je nesrovnávat, ačkoliv se to snažím nedělat. Obě jsou si dost podobné a zároveň i jsou i dost odlišné. U Merry si autorka vytvořila lepší základ pro to, aby jí do postele nahnala co nejvíc chlapů (je to prostě sidhe a ti to berou v pohodě). Není to tak násilné jako u Anity.
Začátek byl velmi popisný...i když to k autorčiným knihám patří, musím přiznat, že mi to kolikrát přijde jako od začínajícího autora který se urputně snaží dostat čtenáře "do scény" a tak píše víc, než je potřeba.
V této knize je vlastně shrnut tak jeden a půl dne (i když v sithenu plyne nově čas jinak - stejně mi to přijde zvláštní). V podstatě se není kde nudit. Tohle autorka umí :-) Merry řeší jeden problém za druhým... není čas si odfrknout, zato chuť a energie na sex je pořád.. no jo, koho mi to připomíná...? :D V knize se toho začne dít hodně naráz, jako by se u autorky protrhla hráz a ona se snažila nacpat spoustu věcí do pár kapitol. Bohužel bych se vůbec nedivila, kdyby v následujících dílech přišla Merry k moci se kterou si nebude moc vědět rady a snad všichni budou vědět víc než ona.. no jen takový odhad... S Anitou to takhle začala kazit a já doufám, že s Merry to půjde mnohem lépe. Přeci jen se do magického světa narodila a vyrůstala v něm.. naděje umírá poslední... držím palce princezno :-)

24.05.2015 4 z 5

Smrtící duchové Smrtící duchové Stacia Kane

Když to shrnu: pěkné čtení :-) Akce, magie, duchové a nějaké ty emoce... dobrá kniha v rámci žánru.

Obsahuje spoilery:
Tak příběh se závislou čarodějkou co zahání duchy, to jsem opravdu ještě nečetla. Zejména s ohledem na to, že tato čarodějka je opravdu závislá a není to jen o bylinkách co jí dostanou do nějakého transu atp...
Asi v půlce knihy jsem začala mít obavy o detektivní zápletku - zdála se až směšně jasná. Ale jelikož to bylo tak do očí bijící, řekla jsem si že to určitě dopadne jinak než se tak očividně zdá... no a dopadlo :-)
Určitě budu číst i další díly, už jen z toho důvodu, že druhý díl už čeká v knihovničce :-D

05.04.2015 3 z 5

Legenda Legenda David Gemmell

Kniha se mě nezklamala. Těžko říct, co se mi v knize líbilo víc... Druss, tajemná Třicítka, Rek... Nějak si nemůžu vybrat :-) Jednu chvíli jsem si říkala, jestli se k té bitvě vůbec dostanou :-D Závěr se mi líbil hodně... jak málo stačilo k tomu aby to všechno dopadlo jinak... S autorem jsem určitě neskončila, jeho styl mi sedí :-)

10.03.2015 5 z 5

Jeden hrob za druhým Jeden hrob za druhým Jeaniene Frost

Bylo to slušné počtení. Hodně svižné a čtivé, jak už je u autorky tradicí :-)
Bohužel už mě Cat a Bones nebaví tak jako dřív. To jsem byla zvědavá na každou další stránku... ale z Cat už je upír, spolu se svým manželem už bojovaly s čím se jen dalo. Příběh se v mých očích pomaličku vyčerpává i když autorka s tím co jí zůstalo pracuje dobře. Další díl přečtu taky, je přeci jen poslední a já se těším jak se to celé "uzavře".

27.02.2015 3 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Jednoznačně krása.
Měla jsem trochu obavy, jelikož jsem četla pár přirovnání k Levé ruce boží a ta tedy nebyl můj šálek čaje. Naštěstí to byl jen podobný nápad a nic víc.
Děj mi plynul lehce, je to ovšem šestiset stránková kniha, tak se musí tak trochu počítat s tím, že tam bude pár nudnějších míst. K mému překvapení jich tam bylo dosti málo.
Postavy se mi líbily. Pro mě dobře vykreslené. S hlavním hrdinou se šlo snadno sžít. Moc se těším na další díl. Doufám že to bude stejná pecka jako tohle :-)

03.02.2015 5 z 5

Kousnutí páteční noci Kousnutí páteční noci Chloe Neill

OBSAHUJE SPOILERY
Lepší než předchozí díl.
I když mi pořád nesedí postavení Merit coby Ochránkyně, je v tomhle díle aspoň k něčemu. Konec vztahu/nevztahu s Morganem se dal docela předvídat. Nevím, co tohle spojení knize dalo.. pokud nepočítám pár žárlivých pohledů jednoho Mistra upíra...
Nejsem si jistá, jestli někdy v budoucnu autorka vymyslí jinou zápornou postavu,než neporazitelnou Celinu, kterou všichni zbožňují (vždyť i Voldemort se bál Brumbála) a nikdo na ní nemůže... vždyť ona je tak úúúžasná a protiváha nikde, protože Merit toho umí pořád hodně málo a navíc není obyč upírka, ale bůh ví co...
Musí se autorce nechat, že trest pro Merit na konci knihy mě rozesmál :-)

31.12.2014 3 z 5

Služebník krystalu Služebník krystalu Robert Anthony Salvatore

Měla jsem trochu obavy z toho, jaké to bude když se v knize nebude vyskytovat Drizzt. Utěšovala jsem se tím, že Jarlaxl bude náhrada více než dostatečná.
A je tomu tak. Postavy byly dostatečně zajímavé aby utáhly příběh (ne jako v Páteři světa). Konec se mi zdál trochu uspěchaný, ale byl to úspěch :-)
Jsem zvědavá, jak se budou vyvíjet dva hlavní charaktery a Jarlaxl bude více zapojený do děje, s tímhle chlapem ještě bude sranda :-)

29.12.2014 4 z 5

První přichází tma První přichází tma Richard Scott Bakker

Odkládám ani ne ve čtvrtce knihy.
Zastávám názor, že se knize má dát šance. Přečíst aspoň půlku, než to zahodím, ale teď mi to aspoň do té půlky dočíst nešlo.
Je to velmi propracovaná kniha, o tom nepochybuji.
Ale od začátku se nemám moc čeho chytnout... spousta názvů, jmen a já v tom nějak plavu a nemůžu se začíst. Jde mi z toho trochu hlava kolem.
S velkou pravděpodobností po knize znovu sáhnu a dotáhnu to do konce, ale teď si dám nějakou oddechovku

11.12.2014

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Obsahuje spoilery:
Po všech těch ohlasech co jsem slyšela, když kniha vyšla jsme tedy čekala víc.
Většinu knihy se toho moc nedělo, až ke konci to nabralo pěkný spád.
Bohužel jsem hlavní postavě jeho roli nevěřila. "Vrah duchů" už od 14? A matka co ho v tom všem podporuje, zejména po tragické smrti manžela? No podle mě nesmysl...
Ale musím říct, že přesto všechno je kniha jednoduše napsaná a dobře se čte.

05.11.2014 2 z 5

Otrokyně citů Otrokyně citů Nalini Singh

Milostný příběh s dobrým nápadem. Neměla jsem problém se začíst a ponořit do příběhu.
Neobjevila jsem tam žádná výrazně hluchá místa.
Prostě jednoduché čtení k odpočinku.
Pokud od knihy nebudete očekávat zázraky, budete spokojeni :-)

30.10.2014 3 z 5

Praštěný Praštěný Kevin Hearne

Attikovi příběhy už patří mezi mé oblíbené oddechovky :-)
Svižná, zábavná a jednoduchá kniha. Přesně ten typ u kterého si odpočinu.
Těším se co bude dál

11.10.2014 5 z 5

Město Město Stella Gemmell

Kniha moc nepotěší, ale ani neurazí.
Celkem zajímavý příběh, ale něco tomu chybí...

03.10.2014 3 z 5

Kushielova vyvolená Kushielova vyvolená Jacqueline Carey

Tato autorka se pomalu, ale jistě přesouvá do kategorie mých oblíbených.
Znovu se zde objevují složité intriky a když jsem věděla kdo za nimi tentokrát stojí, rozuzlení bylo překvapivé a zajímavé.
Kniha je ovšem dosti tlustá a obsahuje spoustu jmen a pokud se postavy v ději nevyskytují pravidelně, mám pak trochu problém pospojovat si ty nitky dohromady.
Ale už mi to šlo lépe než u prvního dílu a začínám si zvykat na styl autorčina psaní.
Doufám, že nakladatelství neskončí jen u této trilogie a vydá některé z dalších knih co autorka napsala. Byla by škoda kdyby ne :-)

22.09.2014 5 z 5

Ohnivé srdce Ohnivé srdce Richelle Mead

Sydney prodělala jako postava velkou přeměnu. Tohle bych od alchymistky z VA vážně nečekala.
Kapitoly z pohledu Adriana byly zajímavé, ale díky tomu u mě Adrian ztratil tu roťáckou image. Na druhou stranu je dobré vědět, že to není jen obyčejný flákač s vtipnými, rýpavými poznámkami.
Konec byl opravdu nečekaný a silný. Jsem opravdu zvědavá jak tohle vyřeší

25.08.2014 4 z 5

Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Svižná, vtipná a nevtíravá kniha.
Celou dobu jsem bavila vtipnými hláškami, které skvěle doplňovaly veškerou akci, které je v knize požehnaně :-)
Líbili se mi i postavy, které jsem si oblíbila s lehkostí, která se dnes zas tak často nevidí. Zkrátka vám nikdo nelezl do zadku. Velice oceňuji i zpracování keltské mytologie - takové knihy já zkrátka můžu :-)

14.08.2014 5 z 5