Jara 56 Jara 56 komentáře u knih

Kavky Kavky Ken Follett

Konečně někdo nedělá z odboje jen samé hrdiny, ale popisuje jak to asi bylo za války, stačí přitlačit na kohokoliv tím správným způsobem a řekne vše. Krásně napínavé a čte se jedním dechem.

22.05.2014 4 z 5

Sršeň létá v noci Sršeň létá v noci Ken Follett

Napínavě a čtivě napsaný válečný román, který zaujme a nadlouho zůstane v paměti jako čtenářský zážitek.

16.03.2014 5 z 5

Vrať drakovi, co je jeho Vrať drakovi, co je jeho Ilka Pacovská

Krásně napsaný další díl ságy, říkal jsem si, že už asi nebude moc co vymýšlet, ale jak vidět autorka má spoustu nápadů jak čtenáře udržet u její knížky. Doporučuji přečís a autorce děkuji.

22.09.2013 5 z 5

Únosce draků Únosce draků Ilka Pacovská

I třetí díl je krásně napsaný a dopuručuji všem milovníkům fantasy k přečtení, konečně jako celou ságu.

22.09.2013 5 z 5

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Dle mého názoru velice slušné sci-fi, Twiling ságu jsem přečetl (neurazila mne), docela mě překvapilo jak dobře je napsaná tato kniha z naprosto jiného soudku. Každopádně s klidným svědomím mohu doporučit milovníkům Sci-fi.

31.07.2011 5 z 5

Fantom chrámu Fantom chrámu Robert van Gulik

Soudce Ti mě baví, krásně napsané a navíc čínské historické metody vyšetřování, výslechu a posléze tresty, z toho jde mráz po zádech.

10.05.2024 4 z 5

Záhada čínského bludiště Záhada čínského bludiště Robert van Gulik

Jedna z nejlepších detektivek se Soudcem To. Výslechové metody a tresty dost ostré , ale má to šmrnc a spád, líbilo se mě to.

07.04.2024 5 z 5

Osedlaná řeka Osedlaná řeka Louis L'Amour

Pěkně se to čte i když trochu pohádka, ale dobrý tak za 3

18.02.2024 3 z 5

Svatý zloděj Svatý zloděj Ellis Peters (p)

Opět pěkné napsané pohodové prázdninové čtení.

16.07.2022 4 z 5

Hrnčířovo pole Hrnčířovo pole Ellis Peters (p)

Krásně napsaný, hezky se u těchto knih odpočívá, krása, není to žádný akční trhák, ale pohodovka.

24.04.2022 5 z 5

Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

o trochu lepší než film, ale ani takto žádná pecka.

18.07.2021 3 z 5

Ve stínu slunce Ve stínu slunce Jakub Mařík

Příjemně překvapilo, už jdu shánět další díl :D

14.03.2021 4 z 5

Veliké tajemství Veliké tajemství Ellis Peters (p)

Krásně napsané, všechny Případy bratra Cadfaela které jsem dosud přečetl se mě líbí, ale tento je super 1+

05.03.2021 5 z 5

Výkupné za mrtvého Výkupné za mrtvého Ellis Peters (p)

příjemné oddychové čtení, žádný drasťák ,Bratr Cadfael je kásně vymyšlená postava, sice mnich, ale také již má v životě lecos za sebou a tím je postava pravdivější. Hezké počtení.

13.11.2020 4 z 5

Vrah policistů Vrah policistů Per Wahlöö

Dnes už klasika a na současné detektivky málo akční, ale pořád mě dokáže zaujmout.

13.07.2020 4 z 5

Mnišská kápě Mnišská kápě Ellis Peters (p)

Velká spokojennost ,příjemné počtení ,odpočinkové, žádný drasťák.

30.04.2020 5 z 5

Dům hrůzy Dům hrůzy Edgar Wallace

Vrátil jsem se po létech ke knihám E. Wallace a opět mě uspokojují a to i tato knižka, je zajímavé, vzhledem ke stáří kdy byla napsaná, že má stále ještě své kouzlo a napětí.

30.03.2020 4 z 5

Mapa z kostí Mapa z kostí James Rollins (p)

Líbilo se mi to, chystám se na dálší díl.

26.12.2019 4 z 5

Minulost Minulost Lee Child

Klasický Reacher i když tentokrát trochu bez šťávy ...

01.10.2019 3 z 5

Generál nebe Generál nebe František Fajtl

krásně se čte a za zážitků běhá mráz po zádech.

22.08.2019 5 z 5