JarekPrchal komentáře u knih
Každý čtenář si příjde na své. Krásný příběh, pěkné zpracování a navodí odpovídající náladu. Vyzývám čtenáře, aby si knihu opatřili, nezklame :)
Zlatá knížka, pozvedne náladu, odstraní chmurné myšlenky a čtenář se i poučí.
A. Hitlera podporovali ti, kteří jsou u moci i dnes. Jejich předci jen odkázali akcie svým potomkům a ty pak zase svým a dneska jsou vážení akcionáři.
Hezká kniha, která na rozdíl od ostatních přináší i nové informace. Pocity sekretářky, která sdílela tak dlouhý čas s Hitlerem je zajímavý a bude z historického a odborného posudku důležitým materiálem.
Myslím, že by si některé části zasloužily víc rozvinout, ale jinak perfektní.
Odborně bude kniha kvalitním materiálem. Čtenářsky velmi povedené čtení.
Těch "kdyby" mohlo být méně a zásadnějších.
Dobře to napsala komentář (milamarus). Oceňuje pouze obrazový materiál, obsah je pro mě zmatený, nevyvážený, kontroverzní.
Kruté tresty žen, kolaborace, divoký život ve společnosti strachu.
Knihy nebyla to nejhorší co jsem četl o válce, ale také nebyla nejlepší. Takový střed, který poučí.
Tak tohle není můj šálek, kniha se mi dostala do rukou úplně náhodou.
Čtivé, ale v některých pasážích složitě zakončuje myšlenku a přeskakuje do jiné oblasti. Pro neznalého se může v historických faktech trochu ztrácet. Nedal jsem plný počet hvězd, kvůli zaujatosti k Benešovo povaze.
Chválím za to, že autor neodbíhá od tématu tak často, jako ostatní autoři co píšou o Hitlerovi.
Musím napsat, že mě to zklamalo, četl jsem více dynamičtější.
Pro mě to byla změna, tento druh beletrie mě probral z poezie. Knihu doporučuju.