jaspis | Komentáře u knih | Databáze knih

jaspis jaspis komentáře u knih

Krása z přírody - Recepty na domácí výrobu kosmetiky pro péči o pleť, tělo i vlasy Krása z přírody - Recepty na domácí výrobu kosmetiky pro péči o pleť, tělo i vlasy Abi Righton

Pěkná kniha. Recepty jsou srozumitelné a ne moc složité. Akorát pro nováčky, vstupní položky budou dražší. Na jednotlivý recept potřebujete 25 g toho, 15 g onoho, ale většina ingrediencí se prodává min. po 100 g nebo čím menší balení, tím dražší.
Takže je na rozmyslu každého, zda se pustí do výroby vlastní kosmetiky nebo si za stejnou cenu koupí bio kosmetiku (opravdu bio, ne to, co se tak tváří) ve specializovaném obchodě.

20.05.2017 5 z 5

Veganská kuchyně Veganská kuchyně kolektiv autorů

Moje osobní libůstka je sběr veganských a jiných zdravých kuchařek. Takže jsem si (prozíravě) knihu nejdříve půjčila v knihovně a dobře jsem udělala. Celkově je udělaná moc pěkně, recepty jsou jednoduché a suroviny většinou po celý rok sehnatelné. Ale zklamaly mě ty kombinace. Naprostou většinu z receptů mě vůbec neláká vyzkoušet. Tuto knihu s radostí nechám na regálu...

03.05.2017 2 z 5

2100 ásan - Kompletní jógové pozice 2100 ásan - Kompletní jógové pozice Daniel Lacerda

No tak to je veledílo... Co jsem vlastně čekala? Cokoliv, ale tohle fakt ne. Pro začátečníka (a asi ani pro něj ne) nejspíše naučná kniha, ale i tak je lepší provedení asány vidět naživo, než studovat předražené fotky na tvrdém papíru. Mi kniha nepřinesla vůbec nic.

10.04.2017 1 z 5

Vaříme trochu jinak Vaříme trochu jinak Žaneta Kremsa

Nejsem paleo ani gups, ale pro zpestření jsou tam super recepty. Takže stojí za přečtení.

16.02.2017 4 z 5

Lovci duchů Lovci duchů Neil Spring

Kniha byla zajímavá, ale rozvláčná. Myslím, že by bylo lepší, kdyby se kniha zabývala jen případem nejstrašidelnějšího domu v Anglii, jak je psáno v úvodu. A další kniha by mohla obsahovat samotný životopis H. Price + pár dalších jeho případů..

27.12.2016 3 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Začátek byl kapku nudný a chování Rose šílené. Až jsem si říkala, co všichni na té Akademii tak mají? Chvílemi jsem si musela připomínat, že je Rose dospívající člověk (dhampýr), který se musí vypořádat se spoustou změn ve svém životě. Děj se v knize za půlkou neskutečně rozjel, až jsem se nemohla odtrhnout, celé jsem to dočetla a těším se na druhý díl.

21.12.2016 4 z 5

Trápení Trápení Richelle Mead

Přiznávám se, že tato kniha pro mě udělala čest svému názvu. Pro mě to opravdu bylo trápení :-( moc jsem se na knihu i sérii těšila, ale do dalších dílů nepůjdu. Děj pro mě jen tak plynul. Georgie, sukuba, se opravdu minula svým povoláním (sukubováním). Cítila jsem s ní, ale to věčné vábení a nestání si za svým bylo trochu protichůdné a lezlo mi to na nervy. Vývoj celkově byl takové něžné nic. Možná, kdybych knihu vzala do ruky jindy, bych jí s chutí dočetla, teď však odkládám na neurčito.

19.12.2016 2 z 5

Unesena stínem Unesena stínem Karen Chance

Pro mě zklamání. Zmatek v postavách bych ještě zvládla, aspoň to čtenáře udrží v bdělém stavu. Ale opět zdlouhavé popisy a nudné části. Celkový galimatiáš v ději byl moc i na mě. Chápu, že se autorka snažila vymyslet svůj originální svět, ale mi se prostě nelíbil. Moc velký zmatek a historické postavy světových dějin dostaly opravdu "nafrak".

06.12.2016 1 z 5

Společenství čarodějů Společenství čarodějů Trudi Canavan

Pěkně napsaná kniha. Jen jsem hvězdičku strhla, protože "hon na čarodějnici" se pro mě změnil na hru na slepou bábu a říkala jsem si, ať už ji konečně chytí!!! Pak už se děj krásně rozjel a bylo co číst. Těším se na další pokračování.

21.08.2016 4 z 5

Fit za 15 minut denně Fit za 15 minut denně Zuzka Light

Kniha má super myšlenku, 15 minut denně si umíme najít snad všichni. Recepty jsou lákavé, postavené na bílkovině a zelenině, bez příloh, jaké známe z naší kuchyně. Jen některé cviky se mi zdají celkem náročné pro naprostého začátečníka. Knihu mám půjčenou z knihovny a osobně si myslím, že než cvičit podle knihy je lepší přes stránky Zuzky cvičit přímo s ní.

10.06.2016 3 z 5