jeduna jeduna komentáře u knih

Létala jsem za sluncem Létala jsem za sluncem Paula McLain

ženy odmítající žít podle pravidel to nemají v životě lehké a na počátku minulého století to platilo dvojnásob. tehdejší Afrika pro ně musela být silně magické a přitažlivé místo. vedro na zdechnutí, divoká zvířata, zelené vrcholky kopců v okolí Rift Walley a tráva v barvě lvů... ostatně "I think I could turn and live with the animals."

31.05.2016 5 z 5

Islámskému státu na dostřel Islámskému státu na dostřel Lenka Klicperová

beru to tak, že kniha (rozasahem spíš delší novinový článek) byla sepsána rychle za účelem pomoci lidem v těžce zkoušeném Kobaní. a z tohoto důvodu jsem ji také kupovala. biji kurdistan!

15.02.2016 3 z 5

Úsměv Úsměv Raina Telgemeier

vy jste někdy nosila rovnátka? ptá se mě slečna na dentální hygieně. a já na to že jó, ale už je to dvacet let. tak to bude asi lepidlo .. takže já bych svým tehdejším zubařům spíše nepoděkovala, ale beztak jsem nakonec dospěla ke stejnýmu závěru jako Raina: dokonalej skus je fajn, ale né že by na tom tak úplně záleželo

31.12.2015 4 z 5

STOP - Světové tažení ochmelky Poláčka z Prahy do Ohňové země STOP - Světové tažení ochmelky Poláčka z Prahy do Ohňové země Tomáš Poláček

za tu posledni tretinu knizky mu tech pet hvezdicek dam. tam jsem se dojala, ackoliv do jiste miry k tomu prispelo i vinarstvi kubik.

01.12.2015 5 z 5

Běhej, nebo zemři Běhej, nebo zemři Kilian Jornet

Kiliane proč mi tohle děláš?? to už je trochu přehnaný ne? promiň, ale to jsem si mohla přečíst the best of čtyři dohody. ale jinak jsi stejně nejlepší!

01.07.2014 1 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

jaké je to žít v pohádce, na místě a v době, kde život rozhodně pohádka nebyl

20.05.2014 4 z 5

Hra o manželství Hra o manželství Jeffrey Eugenides

je třeba si hlavně uvědomit, že se to odehrává za a) v USA b) pěknejch pár desítek let zpátky. což ospravedlňuje vlastně všechno, co mě ze začátku na tý knížce štvalo. ve finále oceňuju, jak stručně, jasně a bez příkras vystihuje slasti a strasti života mladý holky s maniodepresivnim psychoušem. akorát teda ta intošská vata o literatuře... ohromujícím a úžasným bych toto dílo spíše nenazvala.

16.08.2013 3 z 5

Peru: Mýty, legendy a realita Peru: Mýty, legendy a realita Eva Farfánová Barriosová

opravdu strašlivá škoda, že knihu (na křídovém papíře!) neviděl před vydáním žádný grafik. jde mi hlavně o rozložení obrázků: například tři fotky pod sebou a každá má jiný formát... většinou jsou z archivu autorky a tudíž nevyvážené kvality. jinak obsahově je skvělá – najdete tam všechno, co běžný člověk potřebuje o Peru vědět. pro hlubší vhled do historie pak stačí otevřít jiné knihy této autorky.

04.11.2024 4 z 5

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

to je opravdu nesmyslne prekombinovane cekani na to, kdy se obejmou a polibi. ale nic proti tomu, taky me to v urcitym veku bavilo

17.05.2018 2 z 5

Osudy a běsy Osudy a běsy Lauren Groff

"existují nepravdy stvořené ze slov a nepravdy stvořené mlčením..." - asi to dám přečíst bejvalýmu :-) překvapující to zas tak není a strhující už vůbec ne, přesto je to mimořádně zajímavá sonda do instituce zvané manželsví. neodrazuje - spíš naopak. má to ale háček. musíte se nejdřív potkat.

15.03.2017 4 z 5

Stanice 11 Stanice 11 Emily St. John Mandel

začalo to slibně, ale bohužel, nepodařilo se mi v tom najít žádný děj :)

01.02.2016 2 z 5

Národní satanista Národní satanista Erlend Erichsen

tohle se prakticky nedá číst. nevim přesně, kdo ze zainteresovaných (autor, překladatelka, vydavatel) zešílel, ale dost možná, že svým způsobem všichni tři. a nakonec málem i já.

22.07.2013