Kostičas přehled
Samantha Shannon
Příběh začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka" či „posel" – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2014 , HostOriginální název:
The Bone Season, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kostičas. Přihlašte se a napište ho.
Tohle je moje srdcovka! Jedna z prvních knih, které jsem v tomto žánru četla a pravděpodobně může za to, že jsem následně přečetla další desítky takových.
Příběh je skvělý, není to jen povrchní a naivní příběh pro holky, ale chvílemi opravdu drsný svět. Knihu mám dokonce podepsanou od autorky a kdykoliv se k ní vracím, tak je to jako se vracet domů :)
Tuhle knížku jsem si zamilovala, mám pro ni obrovskou slabost a budu ji chválit, kudy budu chodit. Byla pro mě velikým překvapením.
Je pravda, že je v ní hodně informací, které si člověk musí zapamatovat, je tam mnoho jmen. Ale mě to nevadilo. Já jsem si to užívala.
A teď k hlavním plusům. Velmi příjemní hlavní hrdinové. Hlavní hrdinka není ubrečená, že toho moc neumí, jak to často ve fantasy bývá (a pak se z ní stane největší fajterka). Hlavní hrdinka má od začátku velké vlohy, je sice občas kousavá, ale je milá. Řeší si svoje problémy se sebevědomím a její postava má v knize vývoj. Byla pro mě skvělá.
A s hlavním hrdinou tvoří úžasnou dvojici, jednu z nejlepších, co jsem v knihách četla, je mezi nimi krásný vývoj, hmatatelná chemie.
Vracela jsem se k některým pasážím a znovu a znovu je četla, to se mi ještě nestalo.
Kniha byla úžasná.
Knižní novinky (25. 4. - 2. 5.)
25.04.2014
Kniha Kostičas v seznamech
v Přečtených | 1 825x |
v Mé knihovně | 668x |
v Chystám se číst | 1 018x |
antiutopie, dystopie, kakotopie prvotina láska boj o přežití jasnovidectví dobrodružství příšery, monstra milostné vztahy zajatecký tábor boj o život pro dospívající mládež (young adult) fantasy podoby lásky útěky z vězení fantasy rományAutorovy další knížky
2014 | Kostičas |
2020 | Převorství u pomerančovníku |
2015 | Vidořád |
2017 | A zrodí se píseň |
2022 | Když spadne maska |
Audiokniha - půjdu proti proudu. Nějak mě nedokázala pohltit. Tolikrát jsem se musela vrátit a poslouchat znovu a znovu... Stejně mě myšlenky odvedly jinam.
Uvidím co další díl. Koupila jsem před časem všechny 4... Tak snad to bude lepší a lepší :o)