JessieM25

Právě dočteno a mám z této knihy rozporuplné pocity. Na jednu stranu obdivuju pana Brasseho. Hlavně proto, že ačkoliv věděl, že riskuje svůj život, odmítal se přidat k nacistům. Na druhou stranu, ale jak se mi kniha na začátku četla velmi dobře, konec mi už přišel až příliš stručný vzhledem ke zbytku knihy.

Přečetla jsem už dost knih na téma holocaust, příběhy těch, kteří přežili koncentrační tábory, ale žádná z knih mi nepřišla tak silná, až místy nechutná jako tato. Tím, že jí autorka sepsala krátce po osvobození jsou všechny její zážitky čerstvé a stále živé, což se odráží i v jejích slovech, z nichž mi bylo chvílemi smutno a špatně. Několikrát jsem měla chuť knihu odložit a nedočíst, ale nakonec jsem se k tomu přemluvila a dočetla. Doporučuji všem, kteří nemají slabou povahu a chtějí si přečíst opravdu "čerstvé" svědectví Hitlerova šílenství.

Neskutečně silný příběh! Čte se na jeden nádech. Chvilkami jsem měla v očích slzy dojetí, jindy slzy smíchu. Je dle mého názoru super, když někdo takto sepíše svůj boj s něčím tak odporným jako je rakovina. Navíc, když se jedná o těhotnou mladou slečnu a vzácný nádor. Po přečtení tohoto příběhu mi najednou přijdou mé starosti zcela absurdní. Navíc mě tato kniha působila i velice pozitivně v tom smyslu, že kdo bojuje, opravdu dokáže vyhrát. Janička je neskutečně silná osoba, která s tou mrchou bohužel opět svádí boj, ale pevně věřím, že opět vyhraje! Přeci jen má ten nejlepší hnací motůrek a to Stellinku! :)

Včera jsem přečetla první díl, dnes jsem se rovnou vrhla na druhý a musím říct, že jsem naprosto unešená.
Líbí se mi autoři, kteří se nebojí pouštět do témat jako jsou různé nemoci nebo úrazy s trvalými následky.
Tento příběh skvělou oddechovkou, ale zároveň by dle mého mohl být taky inspirací pro spoustu lidí bojujících s nepřízní osudu, ačkoliv se jedná stále jen o smyšlený příběh :) Více takových knih a rozhodně u této autorky zůstanu. Píše naprosto úžasně :)

Hmmm ... tak nějak nevím, co o této knize napsat. Příběh fajn, klasická rocková romantika, ale i přesto se nějak nemůžu donutit přečíst další díl ...

Při čtení této knihy jsem si opět připomněla, proč nemám ráda knihy, které se skládají z několika krátký příběhů. Na můj vkus a v porovnání s jinými knihami na toto téma byly příběhy velmi strohé a hodně ořezané podle mě. Na jednu stranu pro žáky ZŠ/SŠ ideální čtivo, aby si uvědomili, jaké mají štěstí, že žijí, jak žijí a že mohou dělat vše, co chtějí, aniž by je někdo omezoval kvůli původu. Na druhou stranu, pro mě, jakožto člověka, který se o téma holocaustu hodně zajímá a už toho hodně načetl, byla tato kniha celkem zbytečná ztráta času a vlastně i peněz.