Jessybelle komentáře u knih
Zpočátku jsem se nemohla začíst,byla jsem vděčná krátkým deníkovým zápiskům, ale pak mě překvapil spád knihy a dočetla jsem ji velmi rychle. Konec jsem sice předvídala, ale nijak to tím neztrácelo.
Super kniha, vše geniálně promyšlené. Vůbec se mi nechtěla pouštět z ruky. Na konci mi bylo líto, že už je konec...
Tuto knihu mám na svém seznamu knih k přečtení již 15 let. Nyní, i díky čtenářské výzvě, jsem se rozhodla ji přečíst. Původní vize byla přečíst každý den určitý počet stránek, ale nějak se nekonalo, nešlo to.
Knihu jsem četla, když jsem měla čas, chuť a klid na to, abych vychutnala její obsah.
Dnes je mi skoro až líto, že opouštím Oskara, na jednu stranu geniálního, na druhou fantasmagorického, na třetí infantilního, na čtvrtou ironického, atd.
Takže díky Güntere Grassi za tuto úžasnou knihu, za váš styl, dlouhá souvětí i rozvleklé popisy...
PS: číst tuto knihu před 15lety, tak nevím, jestli bych ji dočetla, a kdybych ji dočetla, asi by mě nezaujala a nebyla by pochopena tak jako nyní...
Myslím, že tohle je zatím nejlepší kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Strhující, střídání současnosti s minulostí, fakt super.
Zpočátku mi chvíli trvalo začíst se. Trochu jiný styl psaní... ale pak jsem se začetla a moc se mi kniha líbila...
Dlouho jsem přemýšlela, co vlastně napsat. Mám z ní rozporuplné pocity. Na jedné straně je čtivá, má pěkně popsané erotické scény, je vidět i vývoj postav. Jen vztah Míši a Adama mi zpočátku přijde trochu přitažený za vlasy... Ale kniha splnila, co jsem od ní očekávala, tak jsem spokojená. Těším se na další knihy.
Sice mi trvalo trochu déle ji přečíst, ale to nesnižuje její kvalitu. Vrhlo to na Kateřinu a vlastně i na Jindřicha trochu jiné světlo, aspoň pro mě. Knihu jsem si vychutnala a další knihy z této série si určitě přečtu. Vlastně Annu už mám doma.
Jj, autorka umí psát velmi čtivě. Příběh jsem si užívala, většinou mě více baví linka z minulosti. Tady byla i dost propletená součastnost, díky všem zúčastněným. Ale užívala jsem si ji a nespěchala. Irsko jako země mě fascinuje, o to víc jsem si ji vychutnala. Série je skvělá.
Teď už jen poslední díl, ve kterém se mi doufám potvrdí má tušení, která mám už od prvního dílu. A ačkoli ho mám doma, chvíli s ním budu otálet.
Knížka se čte sama. O PTC jsem už četla a každý příběh je jiný, protože každý z těch, kteří se tam vydali, má jiné pohnutí, proč tam jít.
Tady Monika cestou asi "dospěla". Z rozmazlené holky se stala žena s širším rozhledem... Aspoň tak to na mě působilo.
Jsem ráda, že se od ní Rosťa odpoutal, protože možná by jinak neměla takovou šanci prozřít.
Každopádně klobouk dolů, že to dala. I že se nám otevřela.
Klasická Darcy, teda až na kočku.
Duchařská zápletka, romantická linka, trochu rychlý závěr, a možná i ten hepáč na konci.
Ale pobavila, a to je hlavní.
Nicméně pokud někdo ještě nic od autorky nečetl a miluje horory, mohl by být zklamán.
Velmi silný příběh dívky, která přežila nejeden koncentrák. A i přesto že mě její příběh zasáhl, zasáhly mě a možná i více příběhy, o kterých autorka vyprávěla, její spoluvězeňkyně Anny a jejích dvojčátek, Ester a její Juditky.
Je hrozné jak tohle může dělat člověk člověku. Ale ne všichni Němci (nijak je neobhajuji) byli špatní, třeba ten Hans.
Kniha ve mně dlouho zůstane. Měla by být čtena.
Pořádná nálož historických dat o prvních třech manželkách Jindřicha VIII.
I literatura faktu může být čtivá a myslím, že jméno autorky je zárukou, že se bude a jedná o kvalitní dílo.
Nicméně mi trochu vadilo skákání v čase během čtení knihy v kapitolách. Ale chápu, že to tak muselo být.
Určitě mohu doporučit.
Trochu jsem váhala nad počtem hvězd, je to něco mezi 4-5*. Nakonec jsem dala pět, protože se mi to líbilo více než předchozí díl.
Kniha je čtivá, děj ubíhá, nejsou tam víceméně hluchá místa. Občas si myslím, že dle chování jsou starší, jindy jim věk sedí. Konec se mi zdál trochu uspěchaný.
Autorka má velký potenciál, vhled do rumunských dějin a historka i upíru Vladovi byl zajímavý. Mam ráda, když mě kniha inspiruje k hledání o daném tématu...
Takže za čas další díl.
Pro YA by to možná mohl být i horor, hm ale asi ani to ne, možná historická detektivka. Příběh Jacka Rozparovače je opředen tajemstvím, tak dává možnost uchopit jej mnoha způsoby. Tento není vůbec špatný. Nicméně mě nevytáhl tak úplně do děje, ale kniha byla vcelku čtivá. A čekala jsem mnohem více od strýcova učně, když tak výborně dedukoval, co se týkalo Audrey.
I tak si druhý díl přečtu.
Už jsem dlouho Rollinse nečetla, a nebyla jsem zklamaná. Tohle se mi líbilo. Akční, zajímavé téma, střídání linek to autor umí.
Škoda jen, že ty díly čtu napřeskáčku.
Oceňuji i osvětlení na konci knihy. A moc se mi líbil epilog.
Takže mohu s klidem doporučit.
Nenadchne ale neurazí, asi tak. Jedna se mi líbila moc, ostatní průměr. jako čtení do vlaku super, ale nesmíte jet moc daleko.
Kniha je čtivá, řekla bych bez hluchých míst, možná také proto, že je poměrně krátká. Padouch je v podezření v podstatě hned od začátku, nicméně občas můžete zapochybovat. Konec byl rychlý.
Pokud hledáte jednoduchou čtivou thrillerovou jednohubku, je to tohle. Ale asi si jen půjčte.
Vypadá to na skvěle našlápnutou sérii... Romantická oddechovka s erotickým nábojem, kde více méně víte, jak to dopadne.
Příběh Jo je zajímavý, vše není takové, jak se zdá na první pohled.
Pár knížek o válce už jsem četla, pokaždé z jiné země, většinou z pohledu těch, kterých se to asi dotklo nejvíce - Židů. Tento příběh byl také silně emotivní, možná i tím, že se týkal dvou osob z různých náboženství...
Až na, podle mě, docela uspěchaný konec, to bylo pěkné. Určitě stojí za přečtení...
Jak se jedná o světový bestseller jsem trochu skeptická, ale dostala jsem to, co jsem si myslela, že dostanu. Romantickou knížku s erotickým nábojem, oddechovka, u které víte, jak dopadne. Byly tam i humorné chvilky, u kterých jsem se pobavila.
Joss mě občas štvala s tím svým sebemrskačstvím, ale zase tento její psychologický blok dal knize malinko jiný rozměr. Každopádně vím, jak na záchvat paniky...
Nicméně si dokážu představit, že se ke knize jednou vrátím.
Mimochodem čtete poděkování? Tak tohle se mi moc líbilo.