Fantom z Blackwoodu přehled
Darcy Coates
Strašidelné domy série
Mara je dcerou spiritistů. Její dětství bylo plné seancí, podvodných zaříkávačů duchů a řečí o jejich přítomnosti. Když odešla z domu svých rodičů, přísahala, že do svého života už nikdy nevpustí pověrčivost. Je připravena se svým snoubencem Neilem začít nový život ve světě, který je založený na racionalitě a faktech. Její minulost se jí ale ještě nechce pustit. Mara a Neil koupí dům u Blackwoodu, zchátralou budovu daleko za městem. Jsou varováni, že se v rozpadající se budově dějí podivné věci. Dveře se samy od sebe otevírají, hlasy uprostřed noci šeptají, na zdech se objevují zakrvácené otisky rukou a ve sklepě se vyskytují studená místa tam, kde byl zavražděn původní majitel domu. Dům byl ale opravdu levný a Mara ho miluje, takže je rozhodnutá si varování nevšímat. Protože duchové přece nejsou skuteční… …nebo ano?... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 2021 , FobosOriginální název:
The Haunting of Blackwood House, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantom z Blackwoodu. Přihlašte se a napište ho.

Osobně mě nejvíc štve chyba překladu (nejspíš), kde se v anotaci a všude na obálce knihy píše, že Mara a Neil jsou snoubenci. Nejsou, zatím jde jen o půlroční vztah. A dům kupuje pouze Mara, nechystají se na společné bydlení.
No každopádně od Darcy takový průměr, jsou povedenější knihy z této série. Mara je otravná postava, i když chápeme, že neměla ideální dětství, tak se chová poměrně nedospěle.
Stále mě fascinuje, jak je autorka schopna vymyslet tolik příběhů o strašidelných domech, kdy každý je svým způsobem originál. Snad sérii jednou dočtu.

Audio, EN
Duchařska červená knihovna.. meh.. celkově tak nějak ploché oproti ostatním dílům, které jsem ze série už zaznamenala. Nic jsem od toho nečekala a stejně byla zklamaná :-/
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)
15.12.2021
10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)
15.11.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Fantom z Blackwoodu v seznamech
v Přečtených | 1 179x |
v Mé knihovně | 587x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
tajemno tajemství horory duchové a přízraky spiritualita strašidelné domy strašidelné příběhy duchařské rományAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
(SPOILER) Po delší chvíle opět strašidelný dům, který byl opravdu strašidelný.
Mara a Neil nejsou snoubenci, nýbrž spolu teprve chvíli chodí.
Náboženské založení Neila a jeho matky má vliv jen na to, že mu kněz doporučil dva spiritualisty, které si vygooglil asi za tři minuty, což by Neil dokázal sám i bez kněze...
Od začátku víme, že je dům prolezlý duchy skrz naskrz, ale mrazilo mě, když tam Mara zůstala sama a najdou jí až druhý den ve sklepě. Rustin Parr hadr! Opět zdůrazňuji, že čtu hlavně před spaním a opravdu mě u toho mrazilo, jak mi představivost jela na plné obrátky.
A to že byl hlavní duch přízeň, to bylo jasný od začátku, co našla jeho fotku.
Mara je celkem otravná a Neil je až moc velký dobrák, v normálním životě by jí už dávno poslal někam. Přesto byla tahle love story dobře čitelná a těším se na další dům.