Jiparis komentáře u knih
Skvělé! studie o lidském géniovi, egoistovi bez soucitu. O nebezpečí, které představují lidé nesmírně inteligentní, ale nelidští. I když jsem se občas ztrácela při vysvětlování technických detailů, nemohla jsem se odtrhnout.
Bolestivé vzpomínky, život s pocitem viny a touha začít znova, milovat a být milována. Silný příběh, který vás vtáhne a budete vše prožívat s hlavní hrdinkou.
Skvělé. Vést dvojí život a zůstat čestný? Nic není černobílé, jasné. Prolínají se motivy přátelství, smutku, nenávisti a odpuštění. To vše se podařilo vnést do velmi zajímavého příběhu.
Příliš mnoho stránek, děj je v první části rozvleklý, ve druhé dostává spád, ale spousta mystiky a neoddůvodněné hypnozy dělají příběh trochu neuvěřitelným.
Tak tohle bylo 600 stránek hrůzy. Sebemrskačsky jsem dočetla, i když některé pasáže jsem úmyslně přeskočila, protože mi bylo fyzicky špatně. Tohle nebyla detektivka, ale beletristicky zpracované hrůzy, ke kterým za fašistů docházelo. A nejhorší byl pocit, že toto znovu dělají Rusáci na Ukrajině. Jsme opravdu tak nepoučitelní?
Poutavý příběh, který nás vnese do války, kde je občas nutno zájmy vlasti povýšit nad osobní. Důsledkem toho trpí mezilidské vztahy a celé rodiny. Skvěle vykreslené postavy se všemi klady a zápory.
Super detektivka. Napínavý děj, skvělí vyšetřovatelé a kdyby nebylo dětských obětí, nebylo by co vytknout.
Skvělá kniha, sonda do mysli člověka, který sám trpěl a není schopný kvalitního života. Co dokáže chytrá a chorobná mysl.
Moc pěkné čtení, rasová problematika, rodinné propletence, pátrání po vlastní minulosti na pozadí toho, co se děje v nedávné minulosti a to vše okořeněné trochou romantiky.
Ikdyž to možná zní jako love story, je tu spousta věcí, které nutí k zamyšlení.
Tak tohle se mi moc líbilo a určitě se podívám po dalších knihách tohoto autora. Je to napsané svižným jazykem, emoce a napětí jsou vyvážené a navíc v podtextu řešení problémů samotných vyšetřovatelů.
Napínavý příběh se spoustou rovin, hledání totožnosti, a odhalování motivů hrůzných činů. Jsou oběti " oběti" nebo zločinci? Líbilo se mi použití dvou linií pátrání, které se nakonec spojí.
Úžasné svědectví o režimu, který je bezcitný k lidem a naprosto vymývá mozky.
Zapomenuté hrdinství žen v obou světových válkách, tvoří rámec působivého příběhu o odvaze, vlastenectví, zradě a odplatě. Čte se krásně jako napínavý román a je uvěřitelný.
Zneužívání osobních dat a záznamů určitě bude velkým tématem budoucnosti. Connelly tuto problematiku zpracoval do působivého a napínavého příběhu, který prokazuje jeho znalost postupů při vyšetřování.
Citlivá a zranitelná hlavní hrdinka, která se musí vyrovnávat nejen s vlastními běsy, ale i s dědictvím minulosti, o kterém neměla tušení. Děj se zajímavě proplétá s minulostí a spěje k finálnímu rozuzlení, které je trochu předvídatelné, ale vůbec to neubírá na čtivosti.
Téma uprchlíků, obchod s bílým masem a orgány. Dostatečně výbušná témata spolu s retrospektivními vzpomínkami na to, co se dělo v Kosovu , tvoří rámec vyšetřování zločinů. Empatická vyšetřovatelka Parkerová, která ale nemá tušení, čím se trápí její vlastní děti a Boyd, trpící odchodem manželky. Zvláště její role v druhé části mi připadala trochu přitažená za vlasy. Přes to vše je to napínavé čtení, i když konec mi přišel dost překombinovaný.
Silná žena, čestná, statečná! Tolik bychom takových jako byla ona dnes potřebovali! Je potřeba ji stále připomínat a zároveň nezapomenout, jak zrůdný byl komunismus.
Nová dvojice vyšetřovatelů řeší staré případy. Děj je plný zvratů, drobné každodenní práce, která je i díky zkušenosti Bosche a urputnosti Reneé završena úspěchem.
Asi nikdy jsem nečetla něco takového. Je to odpudivé, neuvěřitelně kruté a nesmírně působivě napsané. Místy mi bylo až fyzicky špatně a přesto jsem nemohla přestat číst.
Co bylo příčinou těch hrůz? Dalo se vůbec něco takového vydržet? Šlo něčemu předejít?
Hlavou se mi honí spousta dalších otázek a na celý příběh asi dlouho nezapomenu.
Silný příběh o vině, kterou si nesou zúčastnění po celý život a ovlivňují svým chováním nejbližší okolí. Opět je to téma nedostatku lásky, sobectví a osudových chyb. Není to lehké čtení, protože je velmi bolestné.