Jiparis Jiparis komentáře u knih

Botanik Botanik M. W. Craven

Skvělé! studie o lidském géniovi, egoistovi bez soucitu. O nebezpečí, které představují lidé nesmírně inteligentní, ale nelidští. I když jsem se občas ztrácela při vysvětlování technických detailů, nemohla jsem se odtrhnout.

06.02.2024 5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Bolestivé vzpomínky, život s pocitem viny a touha začít znova, milovat a být milována. Silný příběh, který vás vtáhne a budete vše prožívat s hlavní hrdinkou.

03.11.2023 5 z 5

Druhá žena Druhá žena Michael Robotham

Skvělé. Vést dvojí život a zůstat čestný? Nic není černobílé, jasné. Prolínají se motivy přátelství, smutku, nenávisti a odpuštění. To vše se podařilo vnést do velmi zajímavého příběhu.

30.10.2023 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Příliš mnoho stránek, děj je v první části rozvleklý, ve druhé dostává spád, ale spousta mystiky a neoddůvodněné hypnozy dělají příběh trochu neuvěřitelným.

05.10.2023 4 z 5

Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Tak tohle bylo 600 stránek hrůzy. Sebemrskačsky jsem dočetla, i když některé pasáže jsem úmyslně přeskočila, protože mi bylo fyzicky špatně. Tohle nebyla detektivka, ale beletristicky zpracované hrůzy, ke kterým za fašistů docházelo. A nejhorší byl pocit, že toto znovu dělají Rusáci na Ukrajině. Jsme opravdu tak nepoučitelní?

24.04.2023 4 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Poutavý příběh, který nás vnese do války, kde je občas nutno zájmy vlasti povýšit nad osobní. Důsledkem toho trpí mezilidské vztahy a celé rodiny. Skvěle vykreslené postavy se všemi klady a zápory.

05.03.2023 5 z 5

Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Super detektivka. Napínavý děj, skvělí vyšetřovatelé a kdyby nebylo dětských obětí, nebylo by co vytknout.

21.12.2022 5 z 5

Detektiv Detektiv Arthur Hailey

Skvělá kniha, sonda do mysli člověka, který sám trpěl a není schopný kvalitního života. Co dokáže chytrá a chorobná mysl.

12.10.2022 5 z 5

Sestra Slunce Sestra Slunce Lucinda Riley

Moc pěkné čtení, rasová problematika, rodinné propletence, pátrání po vlastní minulosti na pozadí toho, co se děje v nedávné minulosti a to vše okořeněné trochou romantiky.
Ikdyž to možná zní jako love story, je tu spousta věcí, které nutí k zamyšlení.

14.05.2022 5 z 5

Zlovůle Zlovůle Jørn Lier Horst

Tak tohle se mi moc líbilo a určitě se podívám po dalších knihách tohoto autora. Je to napsané svižným jazykem, emoce a napětí jsou vyvážené a navíc v podtextu řešení problémů samotných vyšetřovatelů.

05.05.2022 5 z 5

Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Napínavý příběh se spoustou rovin, hledání totožnosti, a odhalování motivů hrůzných činů. Jsou oběti " oběti" nebo zločinci? Líbilo se mi použití dvou linií pátrání, které se nakonec spojí.

07.03.2022 5 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Úžasné svědectví o režimu, který je bezcitný k lidem a naprosto vymývá mozky.

26.02.2022 5 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Zapomenuté hrdinství žen v obou světových válkách, tvoří rámec působivého příběhu o odvaze, vlastenectví, zradě a odplatě. Čte se krásně jako napínavý román a je uvěřitelný.

05.01.2022 5 z 5

Výstraha Výstraha Michael Connelly

Zneužívání osobních dat a záznamů určitě bude velkým tématem budoucnosti. Connelly tuto problematiku zpracoval do působivého a napínavého příběhu, který prokazuje jeho znalost postupů při vyšetřování.

28.09.2021 5 z 5

Dlouhé stíny Dlouhé stíny Charlie Donlea

Citlivá a zranitelná hlavní hrdinka, která se musí vyrovnávat nejen s vlastními běsy, ale i s dědictvím minulosti, o kterém neměla tušení. Děj se zajímavě proplétá s minulostí a spěje k finálnímu rozuzlení, které je trochu předvídatelné, ale vůbec to neubírá na čtivosti.

14.09.2021 5 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Téma uprchlíků, obchod s bílým masem a orgány. Dostatečně výbušná témata spolu s retrospektivními vzpomínkami na to, co se dělo v Kosovu , tvoří rámec vyšetřování zločinů. Empatická vyšetřovatelka Parkerová, která ale nemá tušení, čím se trápí její vlastní děti a Boyd, trpící odchodem manželky. Zvláště její role v druhé části mi připadala trochu přitažená za vlasy. Přes to vše je to napínavé čtení, i když konec mi přišel dost překombinovaný.

08.07.2021 4 z 5

Jdu s hlavou vztyčenou Jdu s hlavou vztyčenou Daniel Anýž

Silná žena, čestná, statečná! Tolik bychom takových jako byla ona dnes potřebovali! Je potřeba ji stále připomínat a zároveň nezapomenout, jak zrůdný byl komunismus.

23.06.2021 5 z 5

Temná svatá noc Temná svatá noc Michael Connelly

Nová dvojice vyšetřovatelů řeší staré případy. Děj je plný zvratů, drobné každodenní práce, která je i díky zkušenosti Bosche a urputnosti Reneé završena úspěchem.

16.06.2021 5 z 5

Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Asi nikdy jsem nečetla něco takového. Je to odpudivé, neuvěřitelně kruté a nesmírně působivě napsané. Místy mi bylo až fyzicky špatně a přesto jsem nemohla přestat číst.
Co bylo příčinou těch hrůz? Dalo se vůbec něco takového vydržet? Šlo něčemu předejít?
Hlavou se mi honí spousta dalších otázek a na celý příběh asi dlouho nezapomenu.

17.02.2021 5 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Silný příběh o vině, kterou si nesou zúčastnění po celý život a ovlivňují svým chováním nejbližší okolí. Opět je to téma nedostatku lásky, sobectví a osudových chyb. Není to lehké čtení, protože je velmi bolestné.

31.01.2021 4 z 5