Jiparis Jiparis komentáře u knih

Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alexander Gordon Smith

Tolik krutostí, které jsou o to horší, že nudící se mládež není obětí, ale zločinci.
Nezbývá jen doufat, že podobné věci se odehrávají jen v autorově fantazii.

26.11.2024 4 z 5

Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

tak tenhle příběh se mi hodně líbil. vyrovnat se se ztrátou, žít dál,ale jak když následuje další rána a nakonec obrovské zklamání.

24.11.2024 5 z 5

Krok vedle Krok vedle Lisa Gardner

Napínavé, nutící k zamyšlení, úvahy o přátelství, odvaze, vše protknuté krutými zločiny, něco podobného jsem už dlouho nečetla.

17.11.2024 5 z 5

Hodinářův trik Hodinářův trik Jeffery Deaver

Obdivuju mozek J.Deavera, ktrerý umí vymyslet velmi komplikované, sofistikované zápletky, kterým ani kvůli technickým detailům nerozumím, ale vtáhnou do děje a zaměstnají fantazii.

10.11.2024 5 z 5

Ursulina Ursulina Brian Freeman

Naprosto dokonalý příběh. Až do konce nevíte, kdo se za zločiny skrývá a proč. I takhle může vypadat pomsta, kterou ani nejde odsoudit.

02.11.2024 5 z 5

Hra na kočku a myš Hra na kočku a myš Michele Campbell

Zajímavé, velmi napínavé do třetí čtvrtiny. Závěr bych uvítala propracovanější a více uvěřitelný.

29.10.2024 4 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Prvky scifi-fi mě v detektivce vždy spolehlivě odradí. Dočetla jsem , ale více než 600 stránek bylo na děj moc.

24.10.2024 4 z 5

Hrob na kopci Hrob na kopci Patricia Gibney

Čte se dobře, občas mi děj připadal trochu překombinovaný.

10.10.2024 4 z 5

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Manipulace dovedená až na vrchol. Chytrá ženská, která vše prohlédne až když je téměř pozdě. Moc jsem jí fandila, aby na vše přišla dříve.

04.10.2024 5 z 5

Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Děj se rozjížděl pomalu, ale pak se rozvinul do mnoha linek. žena, která musí řešit všechny problémy, které si dovedeme v rodině představit, chvílema se hroutí a nakonec najde sílu být sama sebou.

30.09.2024 5 z 5

Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Zvrácená šílenkyně zbavuje svět podle svého uvážení lidských zrůd. Mrtví přibývají a sekce Q se snaží zabránit alespoň poslední vraždě.

23.09.2024 5 z 5

Stigma Stigma Karin Slaughter

Dočetla jsem, i když jsem byla několikrát v pokušení to vzdát. Spousta křivd, ne vždy jasných, ohrožování dětí. Bylo to zmatené.

16.09.2024 3 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Skvěle napsané, napínavé až do konce. Snad bude i pokračování.

11.09.2024 5 z 5

Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Války mezi gangy nejsou můj šálek čaje. Spousta krve, vraždění vlastních dětí, snad jen myšlenka původu a cesty, kterou si dotyčná zvolí byly zajímavé.

07.09.2024 4 z 5

Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Klasická, dobrá detektivka s otevřeným koncem.

03.09.2024 4 z 5

Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Hodně kruté zacházení s oběťmi jako důsledek prodělaných traumat v dětství. Obvyklá šablona, snad jen chování sokolníka bylo neobvyklé.

29.08.2024 4 z 5

Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

Dočetla jsem trilogii. Poslední díl byl nejvíce podobný červené knihovně, ale pěkně jsem si u něj odpočinula.

25.08.2024 4 z 5

Mathildino tajemství Mathildino tajemství Corina Bomann

Příjemné, romantické letní čtení.

24.08.2024 5 z 5

Agnetino dědictví Agnetino dědictví Corina Bomann

Moc příjemná lehká, letní četba.

14.08.2024 5 z 5

Tenkrát v noci Tenkrát v noci Karin Slaughter

Skvělá detektivka odhalující fakt, co mohou vymyslet a páchat lidé chytří a bohatí.

10.08.2024 5 z 5