Krok vedle
Lisa Gardner
Frankie Elkin série
< 2. díl
Frankie Elkinová, s níž se čtenáři poprvé setkali v knize Než zmizela a která hledá pohřešované lidi, se dozvídá o mladém muži, který zmizel v národním lese. Úřady po nějaké době pátrání zastavily, ale parta lidí vedená mladíkovým otcem se stále nevzdává. Frankie souhlasí s pomocí – brzy však vidí, že ztracená osoba není to jediné, co je zde špatně. A když začnou mizet další lidé, Frankie pochopí, že stojí proti něčemu velmi temnému – a především že jí dochází čas.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
One Step Too Far, 2022
Kniha má skvělé hodnocení, ale já jsem asi měla velká očekávání, nebo ji četla ve špatné době a špatném rozpoložení. Je čtivě napsaná, to ano, ale příběh se mi zdál hodně zvláštní, skoro až nereálný. Vadilo mi, že se tam některé myšlenky stále omílají dokola... Chyba bude nejspíš ve mně jako ve čtenáři než v autorce. A tak se nenechte odradit a přečtěte si sami.
Napínavé, nutící k zamyšlení, úvahy o přátelství, odvaze, vše protknuté krutými zločiny, něco podobného jsem už dlouho nečetla.
Nebylo to špatné, ale čekala jsem trochu něco jiného. Přece jen mi sedí lépe pátrání ve městě. Dle mého se Frankie do lesa nehodí :-) Jsem zvědavá na další díl.
Pro mě byla tohle kniha, kterou nejde odložit. V první části, kde se hodně mluví o postupu při hledání pohřešovaných osob, mi všechny ty popisy neustále rezonovaly v hlavě a nemohla jsem se jich zbavit. Když už se rozjela samotná akce, bylo to neskutečně napínavé. Pokud bych chtěla knihu, která mě spolehlivě odradí od pobytu v divočině, byla by to tahle.
Divočina, lákající, nádherná a nezdolná. Ale co když ta krása bere nejen dech, ale vezme vám i syna a kamaráda? A jestli ji navíc zneužije šílenec jako kulisu pro své zvrácené choutky, půjde opravdu o život. Nezbyde než probudit pradávný pud sebezáchovy a z těla vydolovat poslední zbytečky sil. Bude to ale stačit?
Kromě krásného příběhu se dozvíte i pár info o výcviku psů pro hledání mrtvých těl. Doporučuji.
Z pomalejšího rozjezdu se nakonec vyklubal docela slušný thriller ,místy až skoro z hororovým dějem.Hlavní hrdinka Frankie Elkinová se v příběhu vydá hledat mladíka,který se ztratil v lese,kde oslavovali s přáteli rozlučku se svobodou.Po neúspěšném pátrání se Frankie vydá do divočiny s otcem mladíka a přátel z oslavy ,zjistit co se s ním stalo.A tak začíná boj o přežití.
Autorka skvěle popsala charaktery osob i zdejší divokou přírodu.Závěr i motiv je opravdu překvapující.Doporučuji všem kdo rádi čtou knihy s dávkou adrenalinu.
Je to skvělé čtení, které se od současné populární četby liší hned v několika případech. Kromě toho, že autorka umí skvěle psát, je to další obrovskou výhodou. Série je lehce rozeznatelná.
Páni, tohle bylo skvělé čtení! Pro mne jedna z nejnapínavějších a nejakčnějších knih v tomto roce. Liza Gardner píše hodně dobře, ale tady překonala samu sebe, když udělala ten krok vedle :-) a pustila se do tak dobrodružného thrilleru.
V tomto pokračování se opět setkáváme s Frankie, která pátrá po zmizelých lidech a tentokrát se vypravila s partou hledačů do divočiny. Brzy se ukáže, že největšími predátory nejsou zvířecí šelmy. Trošku bych zapochybovala nad motivem pachatele, ale pitvat to nebudu, to bych tento žánr nemohla pak číst.
Čtení pro všechny, kdo mají rádi adrenalinové akčňáky s něčím navíc.
Kniha, ktera vas chyti a nepusti, budete ji muset precist na jeden zatah. Skvele napsana, skvele prostredi lesa a hor, doporucuju vrele!
Určitě stojí za přečtení , konec jsem čekala trochu jiný , ale celkově je to velice dobrá kniha.
Já jsem měla s rozjezdem trochu problém. Jakoby autorka pouze komentovala dění. Ale pozvolna mě to pohlcovalo a najednou se mi vůbec nechtělo knihu odložit. Bála jsem se o aktéry, držela jim palce a doufala ...
Tak tohle byla velká paráda! Kniha mě chytla hned od začátku a nepustila až do poslední stránky.
Bavilo mě postupné odhalování toho, jaké byly okolnosti zmizení pohřešovaného i střípky ze života všech pěti kamarádů. Moc jsem si užívala popis špatně přístupné divočiny a velmi náročný pochod pátrací skupiny. Úplně jsem cítila jejich bolest nohou a vyčerpání, žízeň a hlad a později i hrůzu a strach o život.
Dočkala jsem se i překvapivého konce. Za mě naprostá spokojenost!
Zvláštní kniha, Frankie není tak úplně moje srdcovka, začala jsem ji mít ráda až v druhé půlce knihy. Ale oceňuji originalitu a musím uznat, že vše do sebe krásně zapadlo a konec jsem nepředvídala. Za mě dobrý.
Hodně dobrá kniha. Čtivá, napínavá, odehrávající se v odlehlé divočině.
Za mě jedna z nejlepších knih autorky.
Wyomingský národní park, pátrání po pohřešovaném mladíkovi, nebezpečí číhající nejen v divočině,ale i v lidské mysli.
Strhující thriller, který se rozjíždí pomalu, ale pak vám to mnohonásobně vynahradí. Tak od půlky se od něj zaručeně neodtrhnete.Hlavní postavy si zamilujete (ale k tomu se také propracujete až postupem času).Hlavní hrdinka Frankie není vůbec prototypem superhrdinky, dokonce se spíš zdá, že pro přežití v divočině je tím nejméně pravděpodobným kandidátem. Ale pokud chcete přežít, zjistíte své netušené rezervy. Jestli hledáte knihu o přežití (nejen) v divočině, vnitřní síle, ale i o přátelství, je to kniha pro vás.
Čekala jsem detektivku, ale postupně se z toho vyklubal thriller z divočiny. Podezírala jsem průběžně snad všechny táborníky, nakonec jsem tipování vzdala a jen čekala, co nám napínavý děj přinese. Frankie opět pátrá po pohřešovaném, ale atmosféra tohoto dílu je hodně jiná než v prvním.
Zkuste a uvidíte.