jiri77 jiri77 komentáře u knih

Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Kniha která se čte jedním dechem.Takhle si nějak představuji parádně napsaný detektivní thriller. Napětí,tajemno,skvělý popis prostředí,atmosféra příběhu a hlavně nějaké to ponaučení ,v tomhle případě něco o včelách a jejich vlivu na náš život.
Za mě velká spokojenost a mohu jen doporučit.

11.04.2019 5 z 5

Doktore, šťastný a veselý! Doktore, šťastný a veselý! Patrick Taylor

Další pokračování příjemného čtení z vesničky Ballybucklebo,odehrávající se tentokrát v období adventu a vánoc. Skvělé pohodové čtení jako u předešlých dílů.

10.03.2019 4 z 5

Doktore, teď to chce klid! Doktore, teď to chce klid! Patrick Taylor

Druhý díl a opět pohodové a veselé čtení. Tuhle vesničku jsem si zamiloval a určitě si přečtu další pokračování.

15.02.2019 5 z 5

Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Hodně příjemné a odpočinkové čtení s lehkým humorem. Kniha se mi hodně líbila a určitě se pustím i do dalších dílů.

14.01.2019 5 z 5

Sucho Sucho Jane Harper

Austrálie, malé městečko, sucho, staré rány, tajemství a smrt jedné rodiny se rozvíjí ve skvělý detektivní román. Postupné odkrývání minulosti ,dává porozumět,co se opravdu stalo a čtení jsem si užíval až do konce.

23.06.2018 4 z 5

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Krásné čtení, někdy smutné a někdy veselé. Klasika ,kterou by si měl přečíst každý.

05.01.2018

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Opravdu skvělý detektivní thriller se sympatickou vyšetřovatelku Erikou Fosterovou . Kniha je velmi čtivá a napínavá. Moc se mi líbilo jak autor popsal živě počasí ,že jsem chvílemi mrzl nebo se cítil totálně promočený deštěm. Rozhodně doporučuji !!!

01.01.2017 5 z 5

Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Krásná kniha nejen pro děti. Ten humor v příběhu je naprosto skvělý ,když si poslechnete audio verzi s Karlem Högerem ,tak to je naprostý skvost. Film jsem viděl v dětství, ten mě zas tolik nechytil, i když mám pohádky Jiřího Trnky hodně rád.

15.12.2024 4.5 z 5

Válka před válkou – Krvavý podzim 1938 v Čechách a na Moravě Válka před válkou – Krvavý podzim 1938 v Čechách a na Moravě Stanislav Motl

Velmi dobře napsaná kniha ,ve které jsou ,jak historické fakta, tak i výpovědi pamětníků. Musím se přiznat, že u čtení se mnou často zamávali emoce.

22.08.2024 5 z 5

Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Ziburu jsem vždy rád četl, tak jsem se pustil do další jeho knihy. Po přečtení asi půlky knihy mě čtení přestávalo bavit, pořád se to opakuje dokola. Podle mě nejhorší kniha, co jsem od autora četl, za mě velké zklamání.

20.08.2024 2 z 5

Máme kostru ve skříni Máme kostru ve skříni Jana Štroblová

Pohodové a odpočinkové čtení, které není jen pro děti.

U mé tety v uhláku
žije spousta bubáků
Černé tváře - černé kníry,
koukaj tiše z tmavé díry,
co chytnou to umažou,
s nikým se nemažou.

Bubububu bububu,
s nikým se nemažou.
........

11.04.2024 5 z 5

Dirigent Dirigent Sarah Quigley

O hudbě a historii dvacátého století čtu rád, tak jsem si přečetl knihu, kde se tyhle dvě témata spojila. Kniha mě velmi bavila a dozvěděl jsem se něco nového o vzniku sedmé symfonie Dmitrije Šostakoviče, navíc jsem si symfonii pouštěl k četbě. Za mě velká spokojenost.

07.02.2024 5 z 5

Nejhorší láska, která nezlomí Nejhorší láska, která nezlomí Josef Kainar

Krásné básně, které se dají i zanotovat.

Že prý někde padají peníze z nebe
Proč já mám snít o ráji když tu mám tebe
jen at' si nebe nechá své zázraky
já bývám na peníze krátkozraký

I když někdy stovku mám hned nevím o ní
to pak večer poslouchám jak hvězdy zvoní
peníze z nebe dojdou člověk zůstane sám
a proto drahoušku tebe na světě mám

07.12.2023 5 z 5

Třinácté komnaty našich prezidentů Třinácté komnaty našich prezidentů Václav Junek

Podle komentářů a hodnocení jsem čekal nějakou hrůzu, naštěstí to bylo naopak a kniha se mi celkem líbila. Je jasné ,že se někomu nebude líbit, že má autor chvílemi až záporné názory, ale mě to problém nedělalo, a je jasné ,že nikdo nemohl být svatý.

14.10.2023 4 z 5

Noční chodci Noční chodci Jaroslav Rudiš

Jednohubka tak na půl hodiny. Čekal jsem asi něco jiného. Ilustrace se mi teda vůbec nelíbily. S přivřením oka dávám dvě hvězdy.

23.09.2023 2 z 5

Šváb Šváb Ian McEwan

Autora rád čtu ,ale u této knihy jsem hodně přešlápl, nebyl to vůbec můj šále kávy, dlouho jsem se tak nenudil. Sám sobě se divím, že jsem to přečetl celé.

15.08.2023 1 z 5

Mexikopedie 2 Mexikopedie 2 Eva Kubátová

Po přečtení prvního dílu ,jsem se tedy pustil do čtení dvojky. Naprostá spokojenost a opět skvělá kniha plná fotografií ,zajímavostí a informací o Mexiku. Už se těším ,až vyjde další pokračování.

10.08.2023 5 z 5

Srdce temnoty Srdce temnoty Joseph Conrad

S politováním jsem zjistil, že to byla jedna z nejhorších knih ,kterou jsem letos četl. Nechápu ,co mi měla táto sl....a dát ? Opravdu velké zklamání.

29.12.2022 1 z 5

Život ve staletích: Lexikon historie. 13. století Život ve staletích: Lexikon historie. 13. století Vlastimil Vondruška

Stručně a přesto poučně napsaná kniha o životě ve třináctém století. Kniha je plná fotografií a kreseb a jednoduše čtenáři přiblíží ,jak lidé té doby žili.

23.12.2022 5 z 5

Rodinné svátky o století zpátky aneb Oslavy a rituály v české domácnosti Rodinné svátky o století zpátky aneb Oslavy a rituály v české domácnosti Kamila Skopová

Pěkná knížka, která čtenáře provede rodinnými oslavami a tradicemi při narození dítěte, svatbou a i tím smutným na závěr, důstojným rozloučením s blízkými.

27.11.2022 4 z 5