jiri77 jiri77 komentáře u knih

Ďáblův močál Ďáblův močál George Sand

Román z francouzského venkova o ovdovělém sedlákovi .Po smrti své ženy se musí starat o tři děti a tak se rozhodne že se znovu ožení. Vydává se do města najít si novou ženu. Román dobře popisuje rozdíly mezi životními hodnotami venkova a města. Na konci románu mě zaujala krásně popsaná venkovská veselka se všemi zvláštními tradicemi a zvyky. Je to pohodové čtení na jedno víkendové odpoledne.

19.01.2014 4 z 5

Hitlerovi manažeři Hitlerovi manažeři Guido Knopp

Zajímavá a poučná kniha o šesti osobnostech ,kteří se díky svým snům o splnění kariéry zapletli s nacistickým režimem.

18.01.2014 5 z 5

Pokání Pokání Ian McEwan

Je pravda že začtení do téhle knihy trvá trochu déle ale pak se příběh postupně rozjede že se nedá od něj odtrhnout. Je to silný příběh plný emocí. Rozhodně doporučuji.

13.01.2014 4 z 5

Zvoník u Matky Boží Zvoník u Matky Boží Victor Hugo

Nádherný příběh o lásce .která jde až za hrob. Moc se mi líbilo, jak dokázal V.Hugo krásně a barvitě popsat život Paříže 15 století. Nechápu jak může někdo dát tak krásné knize jen jednu hvězdu ,nebo dokonce jí nazvat odpadem.

11.01.2014 5 z 5

Shledání Shledání Anne Enright

Ufff... Tak tahle kniha nebyla zrovna můj šálek čaje. Děj minimální a příběh románu se vesměs odehrává jen kolem vzpomínek a úvah o životě rodiny hlavní postavy této knihy.Vím že to k hodnocení nepatří ale ten přebal knihy je podle mě hrozný.

08.01.2014 1 z 5

Ďábel a slečna Chantal Ďábel a slečna Chantal Paulo Coelho

Povedená kniha plná myšlenek o věčném boji mezi dobrem a zlem.

04.01.2014 5 z 5

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Krásné a příjemné čtení na jedno odpoledne. Kniha se mi líbila.

04.01.2014 4 z 5

Quo vadis? Quo vadis? Henryk Sienkiewicz

Starověký Řím není zrovna moje oblíbená kapitola dějin ale tento román mě přímo pohltil. Určitě jeden z nejlepších historických románu které jsem četl.

03.01.2014 5 z 5

1001 knih, které musíte přečíst, než zemřete 1001 knih, které musíte přečíst, než zemřete Peter Boxall

Kniha kterou by si měl ,,prolistovat'' každý zapálený čtenář,je v ní plno inspirací ke čtení.

28.12.2013 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Krásně napsaný příběh ale ,,Rozum a cit'' se mi líbil o trochu více.

28.12.2013 3 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Kniha obsahuje devět výborných povídek o robotech které jsou navzájem dějově propojené,spojující téma jsou tři zákony robotiky.Podle mě jedna z nejlepších povídkových knih které jsem četl.

17.12.2013 4 z 5

Černí psi Černí psi Ian McEwan

Knihu kterou jsem přečetl za jedno odpoledne a svou kvalitou mě přímo uchvátila.Vážně skvělé čtení.

14.12.2013 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha se mi velmi líbila.Ponurá nálada a prostředí,skvěle vykreslené postavy a krajina,láska a nenávist jako by bez sebe nemohli být. Určitě jedna z nejlepších knih jaké jsem četl.

03.12.2013 5 z 5

Dvanáct let po Hitlerově boku Dvanáct let po Hitlerově boku Christa Schröder

Zajímavé a poučné nahlédnutí na A.Hitlera pohledem jeho sekretářky.

27.11.2013 5 z 5

Leningrad - Tragédie obleženého města, 1941-1944 Leningrad - Tragédie obleženého města, 1941-1944 Anna Reid

Kniha pomocí které jsem nahlédl do strádání a utrpení obyvatel Leningradu za blokády 1941-1944. Autorka popisuje nesmyslné oběti díky špatnému sovětskému režimu ,který nestačil včas evakuovat civilní obyvatelstvo ,špatné zásobování potravin,korupce a popravování vlastních občanů. Velmi zajímavá a poučná kniha i díky výtažkům z deníků obyvatel Leningradu. Rozhodně kniha ,která stojí zato si ji přečíst.

21.11.2013 5 z 5

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Po dvou letech jsem se rozhodl ,že si přečtu něco ze ,,ženského" románu a rozhodně nelituji. Nádherně napsaný příběh ,kterému není co vytknout. Nejvíce jsem si oblíbil postavu plukovníka Brandona. Kniha se mi velmi líbila a od Jane Austen si určitě v budoucnu ještě něco přečtu.

17.11.2013 5 z 5

Jana z Arku - prokletá světice? Jana z Arku - prokletá světice? Vladimír Liška

Poučné a zajímavé čtení o Janě z Arku. Kniha je kombinací literatury faktu a spekulativní literatury.

13.11.2013 4 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Kniha se mi ze začátku četla těžce ,hlavně prvních asi 200 stran, nevzdal jsem se a četl dál ,a nelituji. Silný příběh. Doporučuji všem ,aby po prvních stranách knihu neodkládali.

09.11.2013 4 z 5

Sebeobrana Sebeobrana Jonathan Kellerman

Zbytečně roztahané, při čtení jsem pořád čekal ,že přijde nějaký dějový zvrat ,ale pořád nic a nic. Velká nuda. Zatím asi nejhorší Kellermanova kniha ,kterou jsem četl.

28.10.2013 1 z 5

Polib mne a zemřeš Polib mne a zemřeš Ira Levin

Moje třetí přečtená kniha od tohoto autora a opět nezklamala.Ira Levin se jednoznačně zařadil mezi mé oblíbené autory.

25.10.2013 5 z 5