JiříM JiříM komentáře u knih

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Po pravdě, čekal jsem od knížky více, ale možná to bude tím, že jsem viděl film, který byl asi více okořeněn. Knihu jsem přečetl jedním dechem, text byl srozumitelný a mě spád.

17.10.2015 4 z 5

Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky John Grisham

Ikona a Zápisník mě nikterak neoslovily. Ale Puma a Advokát velice.

13.10.2015 3 z 5

Potkani a vlci Potkani a vlci Grzegorz Gortat

Knížka je jistě zajímavá, nepřečetl jsem jí jedním dechem a budu jí muset přečíst znova. Těžko se četla, a nemohl jsem se pořádně začíst. Tema 2.světové války mě zajíma ale asi sem čekal od knížky více, uvidíme až přečtu podruhé.

12.09.2015 3 z 5

Tajemný protivník Tajemný protivník Agatha Christie

Jsem unešen, vůbec jsem nečekal takove uchváceni kterým jsem prošel. Od prvni do poslední kapitoly je děj velice napinavý a má spád. Jen zamilovanost mezi Juliem a Jane mě zarazila.... Ale počteníko užasné.

10.09.2015 5 z 5

Tajemství Chimneys Tajemství Chimneys Agatha Christie

Během čteni jsem byl hodně zmaten, pořád jsem přemýšlel kdo ke komu patří a měl jsem strach že to nikdy nepochopim. Ale to by nebyla Agatha aby mi to na konci patřičně neosvětlila. Dokáže člověka pořádně nachytat. Těším se na další její knihy.

05.09.2015 4 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Při čtení jsem se vůbec nenudil, kniha pořád držela v napětí. Ze začátku jsem měl strach že takhle velkou knihu nemůžu přečíst, a kniha tohoto žánru krerý jsem četl poprvé, ale vůbec mě to nepřišlo Opravdu super!

02.09.2015 5 z 5

Vítěz je sám Vítěz je sám Paulo Coelho

Zajimává knížka, když jsem se prokousal začáteční nudou a chtěl jsem knížku odložit, tak to začlo byt zajimavé, pak zase nuda, ale konec opet zajímavý. Ale chvílema se mi zdalo, že to snad ani nepsal Coelho.

24.08.2015 2 z 5

U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

Kniha není rozhodně špatná, je to moje čtvrtá kniha od tohoto autora. Je to takové odpočinkové čtení, které nutí se zamyslet nejen nad osudy postav ale i nad sebou samým.

20.08.2015 3 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Po dlouhé době kdy sem neměl na knížky čas, se mi dostala kruce tato kniha. I když jsem byl s počátku nedůvěřivý, autara jsem vůbec neznal, tak mě kniha velmi zaujala, teď již čtu několikátou knihu od tohoto autara a ztím mě nenudí.

19.08.2015 4 z 5

Tři metry vášně Tři metry vášně Halina Pawlowská

Zajímavé postřehy a místy vtipná. Bavil jsem se.

03.04.2024 4 z 5

Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Půjčené knize na zuby nehleď, říká se. Dostala se ke mně aniž bych se o ni prosil, přečetl a tak tedy zhodnotím. Jistý duch homosexuality a zvrácenosti do jisté míry prostupuje celým dějem. Nemůžu říci, že by mě děj nějak vysloveně bavil, ale byl jsem zvědav, jak to celé dopadne. Ano, bylo ti zvláštní, ale na 5* u mě ne.

15.05.2022 3 z 5

Bitva o Salajak Bitva o Salajak Johan Theorin

Nijak zvlášť mě to nenadchlo. Kapitoly jsou rychlé a svižné, ukončeno k dalšímu možnému dílu knihy.

22.04.2022 3 z 5

Poslední den Poslední den Robert Kvaček

Nedokážu si představit, že by se dnes, s dnešní politikou a dnešním národem dělo něco podobného. V několika málo uplynulých letech jsme se mohli přesvědčit, jak dezinformace rozdělují společnost a čím větší blbost, tím větší ohlasy. Jen mě mrzí, že se dnes už nedělá taková politika, za kterou se nemusí národ stydět.

20.02.2022 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Skvělý!

30.08.2020 5 z 5

Historie mezi osmičkami Historie mezi osmičkami Eva Semotanová

Mapy v knize jsou fajn.

12.11.2019 5 z 5

Císař Karel IV. Císař Karel IV. Jiří Tomáš

Moc dobře napsáno, bez žádných nudných pasáží. Doporučuji přečíst.

30.06.2019 5 z 5

Autobus Karosa 900 - historie, vývoj, technika, modifikace Autobus Karosa 900 - historie, vývoj, technika, modifikace Martin Harák

Výborná a přehledná publikace.

16.06.2019 5 z 5

Autobusy Karosa 700 - historie, vývoj, technika, modifikace Autobusy Karosa 700 - historie, vývoj, technika, modifikace Martin Harák

Super knížka.

09.06.2019 5 z 5

Agonie smrti Agonie smrti Bernhard Aichner

Takový napínavý happy end.

26.02.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Četlo se to dobře. Vím, že holý životní příběh je sám o sobě jistě krutý i když s dobrým koncem, ale zajímá mě kolik si autorka přidala a kolik ubrala, tak aby z toho vzniklo toto dílo.

16.02.2019 4 z 5