jitka7 jitka7 komentáře u knih

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Skvělá knížka

18.02.2016 4 z 5

Zlatá kniha pohádek Zlatá kniha pohádek Karel Jaromír Erben

Krásné klasické pohádky... tyto pohádky nic nepředčí.

Byl jeden král Byl jeden král Karel Jaromír Erben

Skvělé pohádky... jako dítě jsem je milovala

Dýchání pod vodou Dýchání pod vodou Alex Flinn

Tak musím dát plný počet hvězdiček. Naprosto skvělé téma... zpracování jednoduché, ale v tomhle případě to bohatě stačilo, jelikož příběh byl vážně silný. Jak hodnotit příběh, když člověk takovouto situaci nikdy nezažil (bohudík)... jak popisovat, kdo ho štval či komu fandil. Nedokáže se přímo ztotožnit s hlavními postavami. Chvilkema mě štvali oba, chvilkema jsem oba litovalal a příběh mě naprosto dostal. Myslím, že to je to hlavní. Až mě z tohoto příběhu mrazilo. Skvělé

08.02.2016 5 z 5

Nečekaná touha Nečekaná touha Gail McHugh

Strašné. Gavin byl už fakt docela trapný a o Emily ani nemluvím. Musím říct, že jediná postava, která mě tam bavila, byl Dillon (né že by se mi líbilo jaký byl, ale jeho postava byla nejlépe popsaná a nepředvídatelná). Přišlo mi to všechno přitažené za vlasy, mdlé a nudné.

08.02.2016 1 z 5

Nečekané setkání Nečekané setkání Gail McHugh

Příběh byl zajímavý. Všechno ale bohužel bylo zdlouhavé. Hlavní postavy hezky popsané. A téma bylo super.... Dillon mě naprosto překvapil. Mám z knihy zvláštní pocity... příběh byl vážně silný, ale styl psaní byl strašný.

08.02.2016 1 z 5

Dobré ráno, lásko Dobré ráno, lásko Robin Kaye

Kniha se mi ze začátku hodně líbila... přišla mi zábavná, dobře napsaná a dobré téma. Ale pak se to zlomilo. Rebeka mě začala dost štvát... ta její nezávislost, kdyby jí chlap pustil v autobuse sednout, asi by mu urazila hlavu. Bylo to až trapné. A konec se odehrál během dvou stránek. Přišlo mi to nakonec strašně zdlouhavé a nudné.

08.02.2016 2 z 5

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

Pro mě trošku horší kniha z této série a to asi jen díky detektivním prvkům. Ani nevím jak popsat, co mi tam vadilo. Na začátku to vypadalo dobře.... člověk by z toho měl fakt schýzu. Ale to rozlousknutí a finále bylo pro mě divné a umělé. Jinak to byla ucházející kniha.

08.02.2016 3 z 5

Láska pod parou Láska pod parou J. Lynn (p)

Musím říct, že se mi kniha tolik nelíbila. Nebylo to hlavní hrdinkou a ani tématem. Bylo to spíš tím, že zatím vše, co jsem četla od této autorky bylo tak romantické a sladké, až se mi ty její knihy začaly líbit (a to hodně). Proto jsem asi zase čekala, že si konečně po všech možných přečtených knihách přečtu zase jednu krásnou slaďárnu a tady tomu tak nebylo. Tanner byl skvělý. A Andrea no nevím... těch problémů tam bylo tak moc, že jsem se nedokázala s hlavní hrdinkou zžít. Né že bych nechápala její problémy. Je mi jasné, že to tak i probíhá ve skutečném světě. Ale na tak závažné téma to pro mě nebylo tak skvěle zpracované.

Červené lodičky Červené lodičky Christina Dodd

Pro mě nejhezčí kniha z této série. Hlavní hrdinka byla úžasná, její šéfové bych vyškrábala oči. Pořád jsem nevěděla, co si o hlavním hrdinovi myslet.. někdy mi přišel jako pedant, někdy zase sladký... ale tak to je asi účel.

08.02.2016 4 z 5

Elegantní výmluva Elegantní výmluva Christina Dodd

Začátek se mi strašně líbil... už jen po přečtení obsahu díla mě to téma nadchlo. Bohužel jsem ale čekala víc a pak už pro mě byl příběh docela nudný. Přitom téma zlodějky, ztráta paměti a následné prohlášení hlavní hrdinky za ženu hlavního hrdiny bylo super. Kniha ale pak už tak dobrá jako námět nebyla. Škoda

Trable na jehlách Trable na jehlách Christina Dodd

Na začátku se mi knížka velmi líbila. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, rozvíjelo se to slibně. Pak nastoupil krásný cizinec. No tak vypadalo to ještě líp. Ale když se ukázalo, kdo je hlavním hrdinou pro Brandi, tak se jí kolečka v hlavně pochroumala. Moc mě nebaví knížky typu, kdy pořád dokola jeden z hlavních hrdinů přemýšlí... chci ho, nechci ho a pořád dokola... tohle je pak už otřepané. Ale zase připouštím, že se mi zde líbilo, že hlavní hrdina nebyl ten typ použít a zahodit (a náhle ho osvítí duch svatý a rozhodne si dívku nechat, tak jako to je teď dost vidět v hodně knížkách).

Rychle a nespoutaně Rychle a nespoutaně Kristy Bromberg

Pro mě byla tato kniha naprosté zklamání. Strašně jsem se na ni těšila po dotčení druhého dílu. Ale to vše se stalo v této knize během krátkého času (no bylo to jak z typického amerického akčního filmu). Příběh a chování hlavních postav se dál vyvíjel a to bylo super, ale to co se všechno odehrálo mi už přišlo dost nereálné a knížka už mě do děje nevtáhla, ba naopak... už jsem si říkala každou otečenou stránkou, tak co přijde teď. Je to škoda.

Starshow Starshow Stefanie Geryk

Mě to přišlo sladko-kyslé, naivní a bylo to klišé. Říct jednomu člověku Miluji Tě a pak hned chrápat s druhým (a vlastně se ani nic přeci neděje, jelikož toho prvního uvidím za týden, tak využiji čas a budu s tím druhým)... no tak tohle je zvláštní druh lásky. A takovéhle knihy mě hned přestávají bavit. Hlavní hrdinka byla hrozně naivní, mě osobně dost protivná a hlavní hrdina, ten zase nevěděl jak odehnat jednu potvoru (až jsem se u toho i zasmála).

08.02.2016 2 z 5

Devět a půl týdne Devět a půl týdne Elizabeth McNeill (p)

Musím říct, že je to asi první kniha, kde je filmové zpracování lepší. Pro mě bylo naprosto šokující, co je hlavní hrdinka schopna udělat, co je schopna snášet a kam až je schopna zajít. Nedovedu si představit tohle zažívat. Ano chtíč je jedna věc, ale tohle už pro mě bylo nenormální. Naprostá závislost na druhém, odevzdanost, nemít už vlastní názor na nic... je to jak vymývání mozků.

Hravě Hravě S. C. Stephens

Hezké pokračování prvního dílu. Víc humorné. Trošku mě tu štvala Kiera, byla jak malá. Denny se vrátil do jejího života a ji přijde divné, že se ho nemůže tak dotýkat jako kdysi a řeší to, zda spí se svou přítelkyní. Připadala mi jak blbka. Rozhodla se pro Kellana a najednou voala, přijede Denny a už by se zase potřebovala cpát k němu, protože je momentálně odloučena od Kellana. To už mi trošku vadilo.

Bezhlavě Bezhlavě S. C. Stephens

Z této knihy mám rozporuplné pocity. Naprosto se dokážu vžít do Kiery, přestože neschvaluji vše. Denny mi občas lezl na nervy. Přestože plánoval společný život s Kierou a i jejich budoucnost, jaksi ji pak zapomněl do své budoucnosti zahrnout, či se s ní o něčem rozhodovat společně. Prostě se rozhodl a tak to bylo. Ať už to Kiera chtěla nebo ne. Na druhou stranu mě trošku štvala i Kiera, zůstala nějakou dobu bez Dennyho a hned potřebovala oporu v jiném klukovi, aby zvládla odloučení. To jsem trošku nechápala. Přesto se mi knížka líbila. Kellan byl úžasný. Naprosto jsem chápala jeho chování. Závěr knížky byl naprosto suprový. Je to skvělé čtení.

Vzácná a drahocenná Vzácná a drahocenná Raine Miller

Celá série Aféra Blackstone se mi moc líbila. Tato kniha je příjemné zakončení celé série a rozuzlení některých problémů a tajemství. Doporučuji.

Nádherná svatba Nádherná svatba Jamie McGuire

Pro mě žádná sláva a zbytečné čtení. Spokojila jsem se s tím, jak to zkončilo předtím. Tohle bylo takové mdlé, zbytečné. Nepřišlo mi to jako správné zakončení této série. Bohužel.

25.01.2016 2 z 5