Zlatá kniha pohádek
Karel Jaromír Erben
Zlatá kniha nejkrásnějších a nejznámějších českých pohádek. Pohádky od K. J. Erbena jako Otesánek, Dlouhý, Široký a Bystrozraký a mnoho dalších, bezpochyby patří k zlatému fondu české literatury.
Naprostá klasika mezi pohádkami, která snad nikdy neomrzí. Navíc jsou v knize opravdu krásné ilustrace. Ale teda strašně špatně se kniha drží, jak moc je velká. A ta původní čeština také není ideální pro dnešní generaci.
Klasické pohádky s ilustracemi, které si pamatuji z dětství. Jediná výtka je ta, že pohádky jsou psané původní češtinou a nejsou upravené do dnešního jazyka, takže pokud je čtete dětem, musíte některá slova nahrazovat,
bohužel tato kniha mě dost zklamala. Je velká a těžká, což chápu, když to má být sbírka těch nejlepších a neznámějších pohádek, ale.......!!!Nejen že ilustrace jsou takové obyčejné, tak i pohádky jsou v tzv. staročeštině, která se čtě špatně dospělým, natož dětem, pro malé děti, kterým pohádky budete číst jsou docela nesrozumitelně napsány. Dokonce mi připadá, že některé pohádky snad ani nejsou pro děti. :(
2009 | Kytice |
2012 | Máj / Kytice |
2008 | Pohádky |
2016 | Komiksová Kytice |
1974 | Zlatovláska (a jiné české pohádky) |
hodně tlustá kniha, do které se mi nikdy nechtělo. Hezké obrázky. Ale jak napsal uživatel MartinaP1984, není to nejjednodušejší.