JitkaZajíc komentáře u knih
Moje první knížka od Colleen, poslouchala jsem jako audio a moc se mi kniha líbila. Téma těžké, závažné, ale krásně zpracované. Postavy moc hezky vykreslené. Moc se mi líbil dovětek, kdy autorka zmiňuje, že vychází z příběhu své maminky. Filmové zpracování mě velmi zklamalo. Děj se na jednu stranu velmi táhl, na druhou stranu tam spousta věcí chyběla a hlavně tam nebyly ty myšlenkové pochody. Herečka byla úžasná, ale to mi nestačilo. Prostě jako u drtivé většiny - kniha je podstatně lepší než film. Těším se na pokračování příběhu
Moje první kniha od této spisovatelky a musím říct, že jsem z ní byla úplně v šoku. Četla jsem jí běžným stylem a očekávala stále, že na konci celý příběh pochopím, že se mi vše pospojuje, ale to bohužel nenastalo. Takže jsem se vrátila k nějakým kapitolám, abych si pečlivěji všímala všech vět a detailů a nakonec jsem celou knihu přečetla znovu a celý příběh se mi najednou krásně pospojoval . Paní Denemarková má velice osobitý styl psaní a čtenář musi být neustále ve střehu a číst opravdu vědomě. Je to sonda do hlubin lidských duší a popisy depresí, zloby a veškerého hnusu jsou mnohdy fakt drsné. I přesto kniha ve mně zanechala silný dojem.
Je mi 44 a narazila jsem na tuto knihu v nemocnici, když jsem tam byla s dcerkou. Během dvou dní jsem jí přečetla a příjemně se pobavila. Hezké, povzbuzující, oddychové čtení