A já pořád kdo to tluče přehled

A já pořád kdo to tluče
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13958/bmid_a-ja-porad-kdo-to-tluce-5tI-13958.jpg 4 154 154

Jurodivý, groteskně napínavý příběh jedné vraždy a osudového propojení muže a ženy, utopených v pochybnostech samoty, se mohl odehrát kdekoliv. Prostředí divadla však otevírá jedinečný prostor pro hlubší vášně i hysterie, v němž navíc jednoho dne spadne opona definitivně. Energickým účinkujícím, pasivním čumilům i zákulisním manipulátorům. Alternace za naše životy neexistují. Nehrajeme v divadle jednoho herce. Minulost a úzkosti nesvlečeme jako kostým. I ta sebemenší životní "role" má být odehrána svědomitě. Hostující režisér Buch to tuší, spisovatelka a dramatička Birgit to ví. A kdo ví, bývá umlčen. Zralá prvotina v sobě skrývá košaté podobenství: potemnělý obraz lidského rodu, kde ďábelský kruh nelze přetnout. Knihu provázejí fotografie Evy Fuky a doslov k ní napsal Michal Jareš.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A já pořád kdo to tluče. Přihlašte se a napište ho.

charlizee
29.07.2024 5 z 5

Radka Denemarková má výborný pozorovací talent. Dokáže všechny vrtochy současného světa vklínit do textu a dialogů tak přirozeně, že musíte číst vlastně dost pozorně, nebo spíš vnímavě, aby se vám odkrylo to, co je sdělováno.
Mě její sdělení, resp. stav dnešní společnosti děsí.
To, jak zapomínáme, jak bagatelizujeme svou minulost, jak se k sobě chováme, jak se chováme ke svým dětem…
Přesto mi čtení románu A já pořád kdo to tluče zároveň přinášelo neskonalou radost a naplnění, dost mě bavila ta metarovina, v níž je postavám, které jsou pro divadelního režiséra nepodstatnými figurkami, věnováno minimum pozornosti, ačkoliv je z drobných poznámek zřejmé, že za sebou mají silný příběh.
Už jsem to možná někdy říkala, ale znáte to s tím opakováním a matkou moudrosti… Až budu velká, chci umět psát jako Radka Denemarková.

wendys93
14.07.2024 5 z 5

Radka Denemarková je moje velká literární stálice. Každá její knížka je jiná, jazykem, příběhem, tématem, stylem vyprávění. Každá z nich je jedinečná.
Tahle tím pádem není výjimkou. Autorka tu zas rozehrává velkou hru se čtenářem a vlastně i s postavami, které se tentokrát postavily na divadelní prkna. Takže vlastně skutečně hrají. Jako kočovní komendianti inscenují svoje životy, v jednotlivých replikách přenášejí svoje pocity a myšlenky směrem k nám a po odmaskování si žijí svoje vlastní životy, ve kterých nelze nic hrát a předvádět.
A já pořád kdo to tluče je opět skvělým a jedinečným románem, ve kterém je toho tolik. Člověk nestačí žasnout, co všechno můžou lidé prožít během krátké doby.

p.stranska
04.06.2024 1 z 5

Jeden nekonečný halucinogen. Kdo má potřebu toto házet na papír? Asi nejsem cílová čtenářka, nebo nevím.

Láska naslepo, Bez krve, a další knižní novinky (13. týden)

27.03.2022

Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)

21.03.2022

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019

Kniha A já pořád kdo to tluče v seznamech

česká literatura divadlo

Radka Denemarková