Johhanka79 Johhanka79 komentáře u knih

Neviditelný muž ze Salemu Neviditelný muž ze Salemu Christoffer Carlsson

3 a půl hvězdičky nejde a 3 hvězdičky jsou málo. Knížka se četla moc hezky. Nebyla přehnaná a hlavní hrdina nebyl jak terminátor. Jen spousta věcí byla taková, nedotažená. Možná to byl úmysl autora, kdo ví:-)

15.01.2019 4 z 5

Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Pět hvězdiček. U knih s takovouto tématikou je asi zvláštní napsat: Tato kniha je krásná... Ale je krásná, svým osobitým způsobem. Čtivá, chytlavá... a občas úsměvná.

05.01.2019 5 z 5

Doplavat domů Doplavat domů Deborah Levy

Knížku jsem dočetla. Ale nevím. Nic moc. Filosofické teze a děj nula:-( Knížka je asi dobrá, jen ne pro mne

31.12.2018 3 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Plný počet hvězdiček. Konečně Harry, který není terminátor:-D, klidnější Holleovka, uvěřitelná, příjemně čtivá. Není co dodat a happyend....

28.12.2018 5 z 5

Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Alena Damijo

Ani druhý díl nezklamal a já se příjemně bavila:-)

16.11.2018 5 z 5

Anglické listí aneb Coolturní šok Anglické listí aneb Coolturní šok Alena Damijo

Od srdce jsem se opravdu zasmála. Příjemná kniha. Dokonce i můj přítel si ji chce přečíst. Ženy hrdě vystavujme svůj Mischelin:-DDD

05.11.2018 5 z 5

Místo určení neznámé Místo určení neznámé Agatha Christie

Dávám pět hvězdiček. Knihu jsem přečetla jedním dechem:-) a to víte mám ráda šťastné konce, i když s hořkou pachutí, že peníze vykoupí i vinnu a bohatí jsou nedotknutelní....

28.08.2018 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Čtivé, nápadité. A dopadlo to dobře:-) pravda zveřejněna. Smutné osudy. Téma neotřelé. Pět hvězdiček. Není co dodat:-)

19.08.2018 5 z 5

Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Čtivé, chytlavé a velice aktuální téma v dnešní době. Ale jako každý Deaver, taak překombinované. Mrzí mne, že autor více nerozepsal vztahovou linku hlavních postav. Potažmo Linca a Arthura. Čtyři hvězdičky.

13.08.2018 4 z 5

Iluze Iluze Jeffery Deaver

Sice místy trošku překombinované, ale tak chytlavé a čtivé. Nápadité prostředí i zápletka a sympatické postavy. Nejdůležitější: Konec dobrý, všechno dobrý:-)

12.07.2018 5 z 5

Hvězdy: úplný obrazový průvodce Hvězdy: úplný obrazový průvodce kolektiv autorů

Dala bych pět hvězdiček, ale za časté překlepy dávám čtyři. Jinak krásný "průvodce":-)

15.06.2018 4 z 5

Kraj padavých větrů Kraj padavých větrů Jörg Maurer

Kniha mne moc nechytla. Taková neslaná, nemastná. Nevím:-(

12.06.2018 3 z 5

UltiMatum UltiMatum Anders de la Motte

Za pět hvězdiček. Příjemné překvapení:-) Poměrně klidné krimi, které vás chytne a nepustí. Není co dodat.

17.05.2018 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

A uděláme z Harryho polotovar. Harry je morální a napůl mrtvý přesto podávající nadlidské výkony hodné terminátora... Zápletka zajímavá, provedení přehnané. Kniha se četla dobře, ale ten pocit: Dejte Harrymu hergot už pokoj... přetrvával celou dobu čtení. Kniha není špatná, jen všeho moc škodí. Ač mám celou sérii velice ráda, musím s hvězdičkami dolu:-(

02.05.2018 3 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Tak za pět hvězdiček. Kniha mne chytla a nepustila. Ačkoliv jsem zase "vraha" odhalila na začátku, tak dávám za pět. Retrospektiva, nejen Harryho osudy a mnohem mnohem více... Čtěte, opravdu doporučuji. Je to zážitek:-)

05.04.2018 5 z 5

Velké srdce Mika Larssona Velké srdce Mika Larssona Olle Lönnaeus

3,5 - 4 hvězdičky. Hlavním hrdinům byste chvílemi rádi dali do čumáku za jejich chování. Konec mě dojal. Vyšší hodnocení nemohu dát. Děj je zmatený, nelogický a překombinovaný. Když se to... tak se to... a nakonec se všechno v dobré obrátí. Tak relativní happyend byl příjemným překvapením.

17.03.2018 4 z 5

Sbohem, ptáčku Sbohem, ptáčku Jesper Stein

Výborná kniha. Měla jsem strach, zda budu moci knihu s tímto tématem vůbec číst. A přečetla, jedním dechem. Popis vyšetřování a citlivého přístupu u jinak tvrdého Axela Steena, bylo překvapením. Doporučuji a dávám za pět hvězdiček. P.S.: Já věděla, že vraždil on:-)

17.03.2018 5 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Tak konečně jsem se dočkala a mohu dát Harrymu pět hvězd. Děj má spád jako vždy, hluchých místeček skoro není. Zase se o trošku dostaneme do nitra hlavního hrdiny. Neotřelý příběh. Celkově na mne tato kniha zapůsobila - člověku až mrazí. Doporučuji i pro neznalé předešlých knih!

05.03.2018 5 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Část zápletky a "vrah" mi byl jasný skoro od začátku, zbytek děje již ne. Jako vždy čtivé a mající spád. Jen Harryho mi je nějak líto... dobrou náladu nečekejte.

25.02.2018 4 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Kniha se hezky čte. Děj je zajímavý a neotřelý. Jak už to u Nesba bývá, tak veselosti knížka mnoho nenabízí. Dávám čtyři hvězdičky za trošku nedotažené myšlenky děje, které ovšem v "přečtení jedním dechem" nijak nebrání:-)

12.02.2018 4 z 5