John6900 John6900 komentáře u knih

Paměti katovské rodiny Mydlářů 2. Rozličné příběhy katovské Paměti katovské rodiny Mydlářů 2. Rozličné příběhy katovské Josef Svátek

Další část okénka do kousku naší historie. Moc zajímavé a hlavně čtivé. Doufám že stejně dobré bude i následující vyprávění jeho syna Jana.

20.09.2022 5 z 5

Cesta nožů Cesta nožů Robert Jordan (p)

V tomhle díle žádné velké zvraty nebo boje, spíš taková klidnější část. Ale i tady se stane spousta zásadních věcí. Na úplný závěr zůstává otevřených několik zajímavých částí.

20.09.2022 4 z 5

Koruna z mečů Koruna z mečů Robert Jordan (p)

Dost dobrý díl, spousta zajímavých a hlavně napínavých části, které mě nutili do dalšího čtení. A tak to má být. Baví mě to a asi už jsem si i zvyknul na tu spoustu omáčky kolem. Prostě to k téhle sérii patří.

31.07.2022 4 z 5

Noční hlídka Noční hlídka Sergej Lukjaněnko

Asi jsem měl od téhle knihy moc velké očekávání, které se u mě bohužel nekonalo. Bavila mě, strašně dobře se mi četla, ale prostě něco mi tam chybí. Takové to, co člověka nutí udělat si chvilku, aby se k ní mohl vrátit. Po odložení jsem prostě zapomněl a dokud se znovu nezačetl, bylo mi to jedno. No, jdeme na druhý díl, tak se uvidí...

25.07.2021 4 z 5

Dies irae Dies irae Robert Fabian

Dlouho ležela v knihovně a čekala na svoji příležitost. Po recenzích tady, se mi do toho vůbec nechtělo. A jak už je tu několikrát uvedeno: Do první cca poloviny to bylo s odřenýma ušima ještě za 4*. Bohužel druhá polovina...2* Chvílemi asi ani nevím o čem byla, několik večerů mi u ní padla hlava. Četl jsem ji hrozně dlouho a dlouho se těšil až budu na konci. No a těším se že po těch letech snad už další díl ani nevyjde. Znám se. Musel bych si ho koupit a trhnout hrůzou jestli mě to čeká znovu...

17.03.2021 3 z 5

Já, Gowery Já, Gowery Vladimír Šlechta

Asi obrovská výhoda, že jsem s celou Oggerdovskou sérií čekal, až ji autor celou dopíše a vyjdou revitalizovaná vydání. Proto jsem ji začal číst teprve nedávno a přesně podle autorova chronologického návodu. No a dobře jsem udělal. Všechny tři povídky krásně zapadají do už vytvořeného universa a nebo doplňují již vytvořené příběhy. Ano, určitě se dají číst samostatně, bez předchozí znalosti příběhu (proto se nedivím některým negativním komentářům), ale pokud už se v tom světě pohybujete a navíc čerstvě, jako já, tak všechny tři povídky jsou naprosto skvělé . Topovka pak je ta poslední - Kočičí dvířka. Užil jsem si to a i když většinou série prokládám něčím jiným, teď se hned vrhnu na pokračování Posledního velkoměsta.

25.12.2024 5 z 5

Italský gambit Italský gambit Vladimír Šlechta

Tak to byla paráda. Takto čtivě napsané knihy miluju. Přečteno za necelý den. Chytlavé od samého začátku. Skvělé popisy Prahy a života v ní v dřívějších dobách. Skvělá mapa v knize. Stejně jako u Červenákových knih, si vždy užiju porovnání mapy kdysi a teď. Doufám že takhle nasazená laťka v Šlechtově prvotině se bude dalšími díly ještě zvyšovat. Moc se na ně těším.

03.12.2024 5 z 5

Kacíři Duny Kacíři Duny Frank Herbert

Bolest a utrpení, to je pro mě tahle série. Ona jako není úplně špatná, ale od 2. dílu by mě fakt stačilo udělal ze všech dílů jeden, tak o 250 stranách. Zbytek je pro mě totální balast u kterého jsem se musel nutit do čtení a totálně mě ubíjel a vyčerpával. Nedělám si iluzi že poslední díl na tom bude jinak. No, nějak ho snad ještě přetrpím, ale k této sérii se už určitě nikdy nevrátím. A to že bych měl snad začít s Dunami od Briana určitě nepřipadá v úvahu. Každopádně klobouček před všema, co tyhle knihy milují a dokážou si z nich vzít to všechno, co já tam nenašel.

03.12.2024 2 z 5

Ostří ozvěny Ostří ozvěny Vladimír Šlechta

Hodnotím už nové, jak píše autor, revitalizované , vydání. Oproti Střepům z Apokalypsy obrovský posun vpřed. Příběh, celý svět i postavy moc fajn a celé se to moc dobře četlo. Nemůžu srovnat se starým vydáním, i když ho vlastním, nikdy jsem ho nečetl a čekal na nové vydání. Jdu na další díl.

03.09.2024

Střepy z Apokalypsy Střepy z Apokalypsy Vladimír Šlechta

Asi něco mezi 3 - 4 hvězdami. Pohraničí mě teda zaujalo hned na první dobrou, tady zatím nevím. No, dám tomu šanci a uvidíme po dalším díle. Na povídky celkově moc nejsem, tak snad to bude lepší...

26.08.2024 3 z 5

Conan: Dcera pána mrazu Conan: Dcera pána mrazu Kurt Busiek

Dějově skvělé, po grafické stránce o něco slabší. Ale je to Conan, takže...

28.07.2024 4 z 5

Božský imperátor Duny Božský imperátor Duny Frank Herbert

Stejná trapárna jako druhý díl. Opět jediné plus, že se to dobře čte a aspoň to utíká. Dějově by to šlo opět napsat do 50 stran. Nevím proč to, jako spousta jiných, neodložím a nevykašlu se na celou sérii. Bohužel to mám tak, že když už ji mám, tak ji musím přečíst.

26.06.2024 2 z 5

Conan: Zrozen na bitevním poli Conan: Zrozen na bitevním poli Kurt Busiek

Uchcávám už z Conana z Cimerie od Arga a pak díky Smrtonošovi se dostanu k této sérii a uchcávám ještě víc. Všechny klady jsou už rozepsané níže, tak za mě jen PECKA!

16.06.2024 5 z 5

Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

Dějově tak na 20 stran. Zbytek aspoň pro mě o ničem. Jediné plus, že to autor umí dobře podat a četlo se to hezky a rychle.

10.03.2024 2 z 5

Poslední smrtelné pouto Poslední smrtelné pouto Brian Staveley

Tak to jsem nečekal. Po slabším druhém díle je tento totální pecka. Napínavé od samého začátku až po poslední kapitolu. No dobře, linka s Adare zase tak moc dobrá nebyla, ale zbytek 110%. Užil jsem si to, celá série 4* Dokázal bych si představit jen knihu o kettralech.

15.01.2024 5 z 5

Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Pro děti a mládež - a já si to ve svých 43 letech užil jako hrom - i když já (podle manželky) vlastně pořád dospívám...
Celou trilogii mám doma snad už od jejího vydání a celou dobu jen ležela a byla přehlížena. Teď jsem vzal první díl na dovolenou a na konci už nebylo co číst. Na začátku sežvýkalo a na konci vyplivlo. Těším se na další díly.

18.08.2023 5 z 5

Volání do zbraně Volání do zbraně Joshua Dalzelle

Skvělé pokračování. Podle předchozích recenzí jsem se trochu obával, ale té politiky je tady poskrovnu a je spíš takovým zpestřením tohoto sci-fi akčního nářezu. A ten závěr... za mě pecka a brutální lákadlo do dalšího dílu.

08.05.2023 5 z 5

Oheň z nebes Oheň z nebes Robert Jordan (p)

Začátek takový vlažnější, ale pak už kolo tká opět bomby. Dějově krásně rozvinuté a jak už tu psal někdo dříve, čím více toho načtete a víc se ponoříte do celého obřího příběhu, tím je to celé jednodušší a mnohem líp se to čte(těch postav jsou fakt kvanta). Jsem zvědavý na Morain, takže hurá na další díl.

17.04.2022 4 z 5

Hraničář Hraničář Vladimír Šlechta

Pár večerů a zase bylo po. Skvělé doplnění příběhů z pohraničí, kdy se nám zase kus vysvětlil. Nemůžu se dočkat až to mistr Šlechta dopíše a uzavře. Dám si to celé znovu.
A doufám že se ještě uvidíme s Thompsonem...

14.03.2022 5 z 5

Conan z Cimmerie. Svazek I Conan z Cimmerie. Svazek I Jean-David Morvan

Na komiksy moc nejsem, po Draculovi, je to teprve moje druhá komiksová kniha, ale je to nádhera. Conana mám rád od dětství a teď vzít do ruky tuhle fakt velkou knihu, plnou tak krásných obrazů...orgie...Všechny tři příběhy skvělé, topovka ten poslední.

06.11.2021 5 z 5