Johny_H. Johny_H. komentáře u knih

Nenávist Nenávist Chris Carter

Není to sice nejsilnější příběh ze série a také se trošku autor začíná v jednom místě opakovat, ale až přečtu zatím poslední díl dám konečné seřazení tak jak to vidím já dle kvality příběhu nic méně zatím není díl který by šel pod 5 hvězd a to je dost slušné na desátý díl ze série.

27.09.2021 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Opět autorka nezklamala a příběh jsem si užil naplno. Jo jsou zde pasáže které by se dali zkrátit a některé zase prodloužit, ale je to velmi povedený duchařský příběh na 5/5

27.08.2021 5 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Tak u Jurského Parku lze nalézt spoustu zajímavých myšlenek. Stejně jako vad na kráse. Jednu asi nejpodstatnější jsou dvě postavy, které začínají stejným písmenem a to G. bylo pro mě opravdu složité tyto postavy rozlišovat zvláště ve chvíli, kdy se tyto jména začali skloňovat. Dále mohu zde vypíchnout krásný začátek, konec i část prostředku knížky, jež jsou přehledné a opravdu poutavě napsané, ale vyznat se v opravdovém přežívající části, která má tak cca 100 stránek není vůbec jednoduché a spíše bych osobně pro lepší orientaci dal více pohledů na daný problém ne na přeskáču, ale postupně pěkně po skupinkách. Přemýšlel jsem, zda neubrat 1 hvězdu za tyto pro mě nedostatky, ale z nostalgie ponechávám a dávám 5/5. Jinak stejně jak knížka tak i film je za mě rozhodně lepší druhý díl.

15.03.2021 5 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Nejlepší knížka série alespoň za mě. Bál jsem se vykreslení bitev, které tak důvěrně zná každý milovník z filmu a musím říci, že naprosto zbytečně. Kniha předčila má očekávání.

06.01.2021 5 z 5

Strašidelná vagina Strašidelná vagina Carlton Mellick III

Je to bizarní a je to fajn. První povídka byla zbytečně dlouhá což je její škoda. Zbytek byl jízda u které se opravdu pobavíte. Záleží tedy na vašem smyslu pro humor.

07.10.2024 4 z 5

Asterix XXV - XXVIII Asterix XXV - XXVIII René Goscinny

Byť žádný příběh není vyloženě špatný tak tady ten sborník je nejhorší ze všech co jsem zatím četl a po minulém který je naprostá pecka lehké zklamání. Nic méně i když jsem zvažoval 4 hvězdy tak mě poslední příběh natolik pobavil a užil jsem si ho ten jediný stojí opravdu za to že těch 5 dát musím.

01.10.2024 5 z 5

Jeho slovo je zákon Jeho slovo je zákon Ed McBain

Příjemná změna. Dost hezká akce a zajímavý případ prokládaný pohledem z druhé strany.

14.09.2024 5 z 5

Černá luna Černá luna František Kotleta (p)

První díl nebyl nic moc, ale tento díl byl opravdu top krásná akce spousta vtipů a hezké prostředí tak jak to Kotleta umí.

31.08.2024 5 z 5

Batman: Evropa Batman: Evropa Brian Azzarello

Naprostá paráda a moc jsem si to užil. Kresby jsou naprosto úžasné a děj je také moc fajn, ale tady opravdu spíše táhnou kresby které jsou skvělé.

18.08.2024 5 z 5

Přístav u řeky Styx Přístav u řeky Styx Pavel Fritz

(SPOILER) Tak toto není můj šálek kávy. Chytil jsem se podle názvu a objednal ,kdybych ji měl jen půjčenou z knihovny tak asi ani nedočtu. Na můj vkus zbytečně moc postav, které nebyly až na pár výjimek nějak zapamatovatelné a spoustu dějových zvratů, kde to vypadá už jsme na konci a ono ne zase se něco podělá. Průšvih za průšvihem bez zjevné motivace jaké koly záporné strany, který doprovází hromada lidí kteří tam jsou, alespoň pro mne z nepochopitelných důvodů a konec to dovrší, jako totální kravinu. Asi se to někomu líbí, ale za mě tento autor více ne.

14.08.2024 2 z 5

Asterix XIII-XVI Asterix XIII-XVI René Goscinny

Naprostá paráda všechny 4 příběhy jsou naprosté pecky. Toto se opravdu moc povedlo.

05.08.2024 5 z 5

Jak se vaří netopýři Jak se vaří netopýři Marie Rejfová

První příběh byl překvapivě po minulých nic moc knihách kdy se to zdálo, že autorce už dochází dech překvapil a byl opravdu dobrý. Druhý byl zase dost o ničem. Takže tak 4/5.

04.08.2024 4 z 5

Kdo má pod čepicí a jiné povídky Kdo má pod čepicí a jiné povídky Marie Rejfová

Baby bude rozhodně nadšená, až to v září dostane k svátku a slupne to jak malinu. Také jsem se do toho podíval a mě bavila jen ta povídka jak byly na vodě jinak to bylo takové průměrné až podprůměrné. Není to můj styl a dávám 3/5.

14.07.2024 3 z 5

Asterix IX-XII Asterix IX-XII René Goscinny

Komiksy jsou to skvělé nic méně asi zatím nejslabší. Hodně mě bavil Asterix legionářem co mě překvapivě bavilo nejméně byly olympijské hry, ale i tak musím dát 5/5 je to prostě dobrá sranda.

14.07.2024 5 z 5

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

Tyto knihy mají zajímavou myšlenku, ale stále něco chybí k úplné dokonalosti. Z mého subjektivního pohledu je zde málo akce a upřímně řečeno bych ocenil více simpaticke postavy zatím je nejlepší rasuv syn Václav.

10.07.2024 4 z 5

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Plně souhlasím s uživatelem Kurama45 je to moc hezky napsané, ale autor by měl bud vydat knihu jako soubor menších povídek, které spojuje jeden velký případ než řešit X malých případů a jeden velký najednou. Potom se v těch jménech opravdu vyznat nejde a občas zapomenete na nějaký vedlejší případ. Do toho by se hodilo sem tam dát u některých slov hvězdičku a dole na stránce vypsat co to slovo znamená tak jako to dělá spoustu jiných autorů historických románů/detektivek.

23.06.2024 3 z 5

Příliš mnoho podezřelých (dvojkniha 13. a 14. díl) Příliš mnoho podezřelých (dvojkniha 13. a 14. díl) Jan Bauer

První příběh fungoval dost dobře ano jsou tu lepší příběhy, ale šel. Nic méně druhý příběh byl opravdu špatný. Zbytečně natahovaný konec a odbočka s Mínou také dost nepochopitelná bez toho bědování nad stářím a druhotného příběhu s Mínou by byl druhý příběh dobrý takto jsem přemýšlel jestli nedám 3/5 nakonec jsem dal 4 ale bylo těžké hledat plusy.

02.06.2024 4 z 5

Levoboček Rožmberků (dvojkniha 11. a 12. díl) Levoboček Rožmberků (dvojkniha 11. a 12. díl) Jan Bauer

Moc pěkné příběhy jen škoda u prvního, že vše co se stane a čtenář se dozví poté ještě vysvětluje Blasius Protivovy.

26.05.2024 5 z 5

Likvidátor Likvidátor Honza Slívka

Dlouho se mě nestalo, že mě kniha chytla prakticky od první věty a byla bezchybná až do konce. Tento začínající autor má rozhodně potenciál a já jen doufám, že z této knihy vznikne série. Jelikož svět je opravdu zajímavý a hlavní postava také. Je tu jediná chyba kde dám 7 z 5 hvězdiček :-). Toto mohu opravdu vřele doporučit.

20.04.2024 5 z 5

Nerozhodnost Nerozhodnost Ed McBain

Původně jsem chtěl dát 4/5 jelikož se zde v podstatě neřeší žádný případ a neodvíjí se životy našich oblíbených detektivů, ale po přečtení samotného závěru knihy dávám knize 2/5 a doporučuji tento díl při čtení této série vynechat a jít na další. Vůbec o nic nepřijdete a nezkazíte si dojem.

20.02.2024 2 z 5