jolcareads jolcareads komentáře u knih

☰ menu

Krutý princ Krutý princ Holly Black

(SPOILER) Abych řekla pravdu, jsem docela zklamaná. Sice svět víl není nic moc originálního, ale přesto byl nějakým způsobem jiný než ostatní.

Hlavní hrdinka Jude a její sestra Taryn mi přišly hrozně nesympatické, otravné a klišé „absolutně nevím, co dělám, ale zachraňuju svět“ tomu vůbec nepomohlo:|To samé platí o hate-love romantické lince, která byla více než jasná. Zápletka a intriky také nebyly nic moc.

Musím říct, že mě to mrzí, ale kniha mi jednoduše nesedla. Abych jen nekritizovala, tak kniha se četla poměrně dobře a nedělalo mi problém se začíst. Knize dávám 3,5* z 5*.

21.01.2021 3 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Slunné Španělsko pod stínem diktátorského režimu Francisca Franca. Kniha má přes 500 stran, což se jeví jako pořádná bichle, ale opak je pravdou.

Na začátku jsem měla trochu problém se v knize zorientovat, ale po pár stránkách jsem střídání hlavních postav v kapitolách brala jako plus:) Prvních 100 stránek bylo lehce nudnějších, ale potom už se příběh začal pomalu vyvíjet. Krátké kapitoly doplněné autentickými texty z novin, článků a oficiální korespondence byly dalším plusem, který mě příjemně potěšil.

Abych to shrnula, musím říct, že kniha je velmi zdařená a zaslouží si pozornost. Kniha ubíhala pod rukama a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Od knihy nečekejte moc akce a napětí, ale spíš poodkrývání neblahé historie Španělska a suprovou atmosféru:) Pokud jste už něco od Ruty četli a nebo je to Vaše první kniha od ní, myslím, že nebudete zklamaní.

21.01.2021 5 z 5