jprst jprst komentáře u knih

Fotbal nemá logiku (Velký československý anpfiff) Fotbal nemá logiku (Velký československý anpfiff) Vladimír Zemánek

Je příjemné přečíst si vzpomínky na dobu, kdy český fotbal byl ještě sportem více než kšeftem.

26.01.2012 4 z 5

Zlatý gól Zlatý gól Vladimír Zemánek

Je dobré poznat fotbalové hvězdy alespoň trochu i z té lidské stránky.

26.01.2012 4 z 5

Fotbal na prodej Fotbal na prodej Vladimír Zemánek

Jaroslav Houška odkryl jen malou část podvodů kolem našeho fotbalu, především ty, která už se provalily a tudíž nebylo zapotřebí předstírat, že neexistují. Takže spíše divadélko pro důvěřivé a senzacechtivé fandy. Ale číst se to dá a některé souvislosti z naší fotbalové historie to přece jenom objasní. Otázka je, zda pravdivě.

25.01.2012 2 z 5

Černá svině Černá svině Vladimír Zemánek

Pan Ivan Grégr byl ve své době jedním z našich nejlepších fotbalových sudí, uznávaný v Evropě i světě. Jen mě trochu mrzí, že se ve své zpovědi některým ožehavým problémům, jako bylo dřív a stále je úplatkářství ve fotbale, diplomaticky vyhýbá. Ale přece neměl za celou dobu své rozhodcovské kariéry zavřené oči a zacpané uši. A to snižuje dost hodnotu jeho zpovědi.

25.01.2012 1 z 5

Padáky plné zlata Padáky plné zlata Zdeněk Hron

21. září 1972 zahynulo při dopravní nehodě na železničním přejezdu 11 špičkových československých sportovců - parašutistů, kteří dosáhli i řadu úspěchů ve světě. Tato kniha je hodnotnou vzpomínkou pro všechny příznivce tohoto sportu, ale i pro ostatní čtenáře.

24.01.2012 4 z 5

USA USA John Dos Passos

Třetí díl patřící do této trilogie ( Haldy peněz) byl vydán téhož roku samostatně.

Lidé a žraloci Lidé a žraloci Hans Hass

V dnešní době je známo o životě žraloků podstatně více informací, autor je získával v době II. světové války a těsně po ní, kdy technické možnosti nebyly zdaleka takové jako nyní. Ale autorův vypravěčský styl dělá i přesto z této knihy slušný čtenářský zážitek.

Výprava do neznáma Výprava do neznáma Hans Hass

Kniha má podtitul: Zpráva o výpravě výzkumné lodi Xarifa k Maledivám a Nikobarám. V době jejího vydání u nás moc takových knih nevycházelo.

Panna kráčí po vodách Panna kráčí po vodách Eeva Joenpelto

S druhým románem této autorky, který u nás vyšel - Vichr nezastavíš, se tento nedá srovnat. Chybí mu poutavější děj, chvílemi je až nudný.

Vichr nezastavíš Vichr nezastavíš Eeva Joenpelto

Z nouze jsem sáhl po této knize, ale byl jsem docela překvapen, dala se číst, i když ji spíše ocení starší čtenáři.

23.01.2012 4 z 5

Poslední útočiště Poslední útočiště Raymond Chandler

Od těchto povídek by se měl Chandler začít číst, teprve pak se "narodil" Phill Marlowe.

20.01.2012 5 z 5

3x Phil Marlowe 3x Phil Marlowe Raymond Chandler

Pro příznivce americké drsné školy něco jako jedna z učebnic.

20.01.2012 5 z 5

Plnou parou v politice - Paměti Plnou parou v politice - Paměti Jiří Paroubek

Poučná poudačka o tom, jak se z obyčejného, malého sociálně demokratického " my " stalo velké a neomylné " JÁ ". Na Boha nevěřím, ale ještě štěstí, že nás před tím " JÁ " včas ochránil.

Český Watergate Český Watergate Jiří Paroubek

Už jenom jméno autora výrazně zpochybňuje soubor důkazů zde shromážděných. A když se k tomu přidá ještě staré české přísloví o potrefené huse......

17.01.2012 odpad!

Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata Jiří Paroubek

Pýcha a nadutost nad vlastní neomylností z toho trčí na všechny strany. A hned víme, kdo by měl být náš vůdce.

Můj život v politice Můj život v politice Jiří Paroubek

Dobře by se tato kniha vyjímala na polici vedle spisů předlistopadových politiků a " myslitelů", ale takovou polici nemám a protože věřím, že Jiříkův návrat do politiky nebude úspěšný, tak ji zřizovat nebudu.

17.01.2012 odpad!

Život a dobrodružství trubadúry Beatrice Život a dobrodružství trubadúry Beatrice Irmtraud Morgner

Takhle se v dobách minulých plnily ediční plány: ..od soudruhů z NDR toho tam máme málo, tak rychle něco najděte! Nepodařilo se mi to dočíst a jméno této autorky jsem jsem " zapomněl".

16.01.2012 1 z 5

Amanda Amanda Irmtraud Morgner

Dočíst tuto knihu mě stálo dost pevné vůle, ale dočetl jsem, i když na etapy. Byla to chyba, protože to byla ztráta času.

16.01.2012 odpad!

Zpráva o Osvobozeném divadle Zpráva o Osvobozeném divadle Jaromír Pelc

A nevynechte doslov nár. umělce Miloše Nedbala - doplní čtenáři pohled na Osvobozené divadlo.

16.01.2012 5 z 5

Tegtmaierovy železárny Tegtmaierovy železárny Karel Schulz

Román, který se tváří jako dobrodružný, má jedinou hodnotu, ukazuje čeho byl autor schopen na začátku své tvorby. A rozhodně ho toto dílo nechválí.

14.01.2012 odpad!