JustWomen komentáře u knih
Jednoduchý děj a postavy, na nichž byla zajímavá snad jen ta jména. A to chování mužů jako v pubertě a stále dokola omílané školní příběhy byly k nevydržení. Tak aspoň, že konec byl trochu překvapivý.
Super čtení, téma sekty a jejich nepochopitelná manipulace už tady bylo vícekrát, ale toto byla jednička. Přečteno jedním dechem. A ten konec jsem nečekala, doporučuji!
Sonda do života boháčů, ukázka toho, že šťastný život za peníze nekoupíš. Hodně lidské a trochu šokující. Krátké, ale výstižné.
Nad očekávání čtivé. Staré rituály přešly ve znásilňování a vraždy s povinností mlčenlivosti. Postava Louise mi sedla, bylo tam vše co má být. Doporučuji.
Každá rodina má své tajemství. Život na samotě, ponurá atmosféra vřesovišť, zvláštní zápletky a nečekaný konec. Trochu mi nesedlo to čarodějnictví, ale kniha určitě stojí za přečtení.
Tak trochu jiný Nesbo. Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale pak to nabralo grády a střední část se četla sama. Prolínání dějů, postupné rozplétání a objasňování minulosti, vztahů, viny, příčin a důvodů. Neseděla mi postava Shannon. Konec byl poněkud zdlouhavý a objevovaly se opakující se situace, a tak jsem jej tak nějak předpokládala. Kniha určitě stojí za přečtení.
Fikce založená na faktech. Strašně mě to zasáhlo, zvlášť kvůli paralele s dnešní dobou. Tak toto doporučuji přečíst všem. Tolik hrůzy, tolik citu, tolik pokory. Co nás ještě čeká?
Za mě se žádné nadšení nekoná. Do řetězu se vtahují celé rodiny a jejich děti a všichni mlčí? Nikdo nekontaktuje policii? Amatéři unášejí děti a zabíjí na požádání jen tak na příkaz? Nesmysl, takto by to nikdy nemohlo fungovat.
Wow, fakt dobré... konec lepší než začátek, ale téma opravdu zajímavé a vše mělo smysl. Hodně odborné, čtivý styl psaní, mohu jen doporučit.
Mrtvé dívky, mladé a krásné, panny, různé způsoby jejich zavraždění, k tomu mayské rituály, tetování a tajemno. Začátek knihy byl dle mého názoru lepší než konec, ale i tak dost dobrá detektivka. Změnila bych český název - vůbec knihu nevystihuje.
Z knihy jsem nadšená, úžasné, čtivé, pohlcující, vše mělo smysl, žádné zbytečné překombinovanosti, atmosféra chudého městečka, kde se všichni znají a stejně neznají, temná minulost a temná i současnost...
Byla to jízda a až do konce jsem netušila, jak to dopadne. Jestli tohle je prvotina, tak okamžitě sahám po dalším díle.
Omylem odeslaná zpráva na sociální síti, komu se to nikdy nestalo? Až do půlky jsem věřila, že to může být poměrně dobré čtení, ale nebylo. Příběh drhnul a konec byl opavdu banální, policie by musela být úplně blbá, aby neodhalila pravdu a řídila se jen podle toho, co ji kdo řekne. Tak to byl omyl...
Skvělý psychothriller, pomalejší rozjezd, pak se ale vyprávění z pohledu tří žen zamotává a není jasné, která z nich je normální a která psychicky nemocná. Síť lží a šílenství graduje, pak pravda pomalu vyplouvá na povrch a nemůžete přestat číst.
Moc se mi líbí český název knihy, ale obálka by si zasloužila vylepšit.
Doporučuji.
Za mě skvělé čtení, zajímavá zápletka a originální vyšetřování detektiva Ruize, postiženého amnézií, kniha by určitě zasloužila vyšší ohodnocení ... a děkuji za ten konec.
Konečně to mám za sebou, jsem přehlcená množstvím osob, zvratů a popisů podivných situací. Určitě mi chyběl 2. díl, autor se se čtenářem nemazlil, moc nevysvětloval, jakoby chtěl říct: nečetl jsi předchozí díl - tvoje chyba. Chtěla jsem tomu dát šanci, ale konec to nespravil- za mě úplný nesmysl.
Sorry, pokazím autorovi hodnocení, za mě jen 2 hvězdičky.
Krása, dočetla jsem a všechno si rovnám v hlavě. Bylo to strhující čtení, mělo to úžasnou originální atmosféru, konec jsem tak nějak předvídala, ale i tak jsem spokojená a vřele doporučuji.
Zaujal mi začátek, pronásledovaná dvojice, pasáže o hudbě, ale čím víc se blížil konec, tím víc se mi to přestávalo líbit - moc politiky, zbytečně dlouhé a překombinované. Popis v přítomném čase se mi vyloženě vadil.
Určitě četba pro náročné díky množství vědeckých informací, ale Theo je neskutečný sympaťák, jeho život a způsoby přemýšlení obdivuhodné a já mu ty jeho inteligentní kecy prostě žeru. Závěr strhující a konec otevřený - už se těším na další díl.
Napínavé, zajímavé, sympatické postavy, nejen vraždy, ale i vztahy, za mě pecka.
Maximálně čtivé, originální, napínavé, zkoumání hranice mezi životem a smrtí, bohužel ale opravdu těžko uvěřitelné.