JustWomen JustWomen komentáře u knih

Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Z knihy jsem nadšená, úžasné, čtivé, pohlcující, vše mělo smysl, žádné zbytečné překombinovanosti, atmosféra chudého městečka, kde se všichni znají a stejně neznají, temná minulost a temná i současnost...
Byla to jízda a až do konce jsem netušila, jak to dopadne. Jestli tohle je prvotina, tak okamžitě sahám po dalším díle.

21.06.2020 5 z 5

Takoví normální #přátelé Takoví normální #přátelé Sarah Alderson

Omylem odeslaná zpráva na sociální síti, komu se to nikdy nestalo? Až do půlky jsem věřila, že to může být poměrně dobré čtení, ale nebylo. Příběh drhnul a konec byl opavdu banální, policie by musela být úplně blbá, aby neodhalila pravdu a řídila se jen podle toho, co ji kdo řekne. Tak to byl omyl...

20.06.2020 2 z 5

Máš mě v krvi Máš mě v krvi Elizabeth Norebäck

Skvělý psychothriller, pomalejší rozjezd, pak se ale vyprávění z pohledu tří žen zamotává a není jasné, která z nich je normální a která psychicky nemocná. Síť lží a šílenství graduje, pak pravda pomalu vyplouvá na povrch a nemůžete přestat číst.
Moc se mi líbí český název knihy, ale obálka by si zasloužila vylepšit.
Doporučuji.

18.06.2020 5 z 5

Amnézie Amnézie Michael Robotham

Za mě skvělé čtení, zajímavá zápletka a originální vyšetřování detektiva Ruize, postiženého amnézií, kniha by určitě zasloužila vyšší ohodnocení ... a děkuji za ten konec.

08.06.2020 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Konečně to mám za sebou, jsem přehlcená množstvím osob, zvratů a popisů podivných situací. Určitě mi chyběl 2. díl, autor se se čtenářem nemazlil, moc nevysvětloval, jakoby chtěl říct: nečetl jsi předchozí díl - tvoje chyba. Chtěla jsem tomu dát šanci, ale konec to nespravil- za mě úplný nesmysl.
Sorry, pokazím autorovi hodnocení, za mě jen 2 hvězdičky.

20.05.2020 2 z 5

Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Krása, dočetla jsem a všechno si rovnám v hlavě. Bylo to strhující čtení, mělo to úžasnou originální atmosféru, konec jsem tak nějak předvídala, ale i tak jsem spokojená a vřele doporučuji.

14.05.2020 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Zaujal mi začátek, pronásledovaná dvojice, pasáže o hudbě, ale čím víc se blížil konec, tím víc se mi to přestávalo líbit - moc politiky, zbytečně dlouhé a překombinované. Popis v přítomném čase se mi vyloženě vadil.

07.02.2020 3 z 5

Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Určitě četba pro náročné díky množství vědeckých informací, ale Theo je neskutečný sympaťák, jeho život a způsoby přemýšlení obdivuhodné a já mu ty jeho inteligentní kecy prostě žeru. Závěr strhující a konec otevřený - už se těším na další díl.

30.12.2019 5 z 5

Stín Stín Ursula Poznanski

Napínavé, zajímavé, sympatické postavy, nejen vraždy, ale i vztahy, za mě pecka.

25.12.2019 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Maximálně čtivé, originální, napínavé, zkoumání hranice mezi životem a smrtí, bohužel ale opravdu těžko uvěřitelné.

15.12.2019 4 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Ne ne, tuto knihu už jsem neměla číst. Bylo to strašně suché, vyšetřovaný příběh zadrhával jak se autor snažil vše skloubit a vysvětlit, postavy Lisbeth a Mikael jakoby ztratily charakteristické rysy, nedá se to srovnat s původními díly. Nenechalo to ve mě nic, jen pocit zkaženého víkendu s knihou, sorry.

11.11.2019 2 z 5

Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Mohla mít všechno a vybrala si pomstu. Příště už raději nebudu číst thrillery s označením pro ženy, za mě to bylo zbytečně překombinované a neuvěřitelné, takže ne.

28.10.2019 2 z 5

Skrýš Skrýš Anna Simons

Nebylo by to špatné, ale nelíbil se mi jednoduchý styl psaní a zdlouhavé popisy. Závěr byl od půlky knihy jasný a celé to nakonec vyznělo předvídatelně a postrádalo to napětí.

11.09.2019 2 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Miluji horory, naposledy jsem četla skvělého Kinga a Šmehlíka, po dlouhé době jsem se k tomuto žánru natěšeně vrátila. Začalo to slibně, ale pak mi to přišlo úplně mimo, vysvětlování historie nepřesvědčivé, navíc se mi nelíbil příliš primitivní popisný styl psaní. Prostě se to moc nepovedlo.

06.09.2019 2 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Krátká knížka obsahující příběh o zradě a hamižnosti, ale také o lásce a naději. Povinná četba s posláním k zamyšlení, naštěstí čtivá a docela tenká.

21.08.2019 4 z 5

Abych přežila: Můj útěk ze Severní Koreje Abych přežila: Můj útěk ze Severní Koreje Yeonmi Park

Dost dobré, život v Severní Korei očima dívky, chudoba, hladovění, vymývání mozků, obchodování s lidmi v souvislosti se severokorejskými uprchlíky. Knihu jsem si vybrala v rámci Čtenářské výzvy a jsem za to ráda, doporučuji.

23.07.2019 4 z 5

Nezvěstná Nezvěstná T. J. Brearton

Bylo to dobré, nic zvláštního, jednoduchý děj, ale docela čtivé a Katie sympatická, žádná padavka.

04.07.2019 3 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Červená knihovna, sex a happy end, kdo by odolal? Dobré načasování na období dovolené u moře přineslo 2 hvězdičky...

12.06.2019 2 z 5

V podezření V podezření Michael Robotham

Skvělý styl psaní, po úžasné knize Řekni lituji začínám číst všechny knihy tohoto autora od začátku. Reálné propracované postavy včele s psychologem postiženým Parkinsonovou chorobou, jehož nevěru krásné manželce musíte tolerovat. Líbil se mi i konec, ano, mám nového oblíbeného autora.

21.02.2019 5 z 5

Krvavé svatební šaty Krvavé svatební šaty Pierre Lemaitre

Nebylo to špatné, ale ani nic originálního. Drsná ukázka toho, jak se dá někomu zcela zničit život, i když nelze uvěřit, že by to šlo vše provádět tak lehce a navíc, že by si toho dotyčný nevšimnul. Závěrečná pomsta aneb s čím kdo zachází, tím také schází ...

13.02.2019 3 z 5