JustWomen komentáře u knih
Takový průměr, něco tomu chybělo a něco nadbývalo. Sakra sexy nadrženého vraha bych asi více ocenila, kdybych měla zájem o sekci červená knihovna. Sbohem Liso Jackson.
Nedovedu si představit, že by tohle nějaká žena trpěla tolik let, že by nikdo nic nepoznal, děti nic nezaslechly... Líbily se mi skoky v čase a moc jsem si užila pomstu Kate.
Mrazivý příběh, líbila se mi první část, kdy Céline ještě žila doma, bylo to silné, emotivní, krásně napsané, chvílemi trhalo srdce. Druhá část popisující její pobyt v různých ústavech a soudní proces byla popsaná jen zevrubně, vždy výčet jejich přátel, nemocí, popis prostředí, vše zrychleně a jakoby se snahou o rychlý konec.
Do půlky knihy jsem váhala, jestli se mi ty dialogy mezi hlavními postavami líbí a jestli je to dost akční, pak jsem tomu propadla a užívala si i ty neskutečně krásné partnerské vztahy hlavních ženských postav a vtipné dialogy. A bylo to akční a kruté tak akorát.
Strašný příběh, ale spousta věcí mi fakt nesedla. Všichni věří, že sedmiletá dívka sexuálně napadá svého nevlastního otce? Jedenáctiletá dívka je v nemocnici s pohlavní chorobou a nikdo to neřeší? Nepochopitelné, vzestupy a pády hlavní hrdinky na konci příběhu jsou už fakt neuvěřitelné, konec jsem nedočetla.
Kniha mě nepotěšila, pachatelův motiv mi nesedí, časové úseky mučení byly předlouhé a závěr přeslazený. Snad jen hodně povedené postavy.
Citáty z děl autora rozdělené podle 22 témat, spousta krásných a pravdivých:
Všichni potřebujeme někoho, kdo by nám opakoval, jak jsme báječní a pak se choval, jako by tomu věřil - přesné, co?
Raději nedejchat než nešokovat. Originální, pobavilo i dojalo, proč ne?
Jen těch čárek mezi slovy tam bylo opravdu příliš...
Léto 1958- skvělé čtení, další části docela nudné, nesympatické postavy, k dočtení třetí části jsem se musela přinutit. Nejprve jsem chtěla dát za 4, ale musím ubrat za ten konec, brrr.