kacka2794 komentáře u knih
Na to, jak jsem si při pořizování říkala, že to bude možná trochu kýčovitě, mě to mile překvapilo.
Prakticky ihned jsem se začetla. Ano, přišlo mi to prakticky stále o tom samém, narůstající útoky rebelů, America se pitvá ve svých citech, ale je to psané tak, že vás to stejně baví a za to má autorka můj obrovský obdiv.
Musím souhlasit s tím, že je to neuvěřitelná slátanina. Přečetla jsem ani prvních 100 stran a pak knihu odložila, protože toto jsem opravdu neměla zapotřebí. Zamotala jsem se v ději a to, že se za sto stran vlastně vůbec nic nestalo jsem prostě neudýchala a následně knihu zavřela a odložila. Skutečně nedoporučuji.
Je to u mě mezi 4-5*, ale... bylo to čtivé a bavilo mě to, chvíle jsem si ale říkala, že je America docela dost pitomá. Stále se dost rýpe v tom, koho si vybrat a to, že ji Aspen i opustil a do ouška jí našeptává o Maxonovi jen to špatné jí očividně nevadí. A do zpráv kritizovat celý systém země může podle mě udělat taky jenom idiot. :D
Jenže jako ještě větší idiot tu dominuje král. Sobecký a necitelný ubožák.
Marlee je mi líto, ale dopadlo to pro ni asi nejlíp, jak mohlo.
První díl mě bavil. Četlo se to vlastně samo a mělo to i hlavu a patu. Druhý díl dosti pokulhával a upřímně... trojku jsem četla jen kvůli té návaznosti. Nebavila mě a přišlo mi to pořád na jedno brdo. Nějakých 350 stran o tom, jak stále cestuje časem mi přišlo neuvěřitelně přehnané. Ve čtvrtém díle mi naprosto lezlo krkem, jak ubuleně obě postavy zní, když se nevidí týden. A ten konec mi přišel úplně přeslazený. mám ráda romantiku, ale jen v rozumné míře a tohle je podle mě Opravdu přehnané. A pátý díl pro mě nemá cenu kupovat.