kadel64 komentáře u knih
Kniha se čte dobře.Je napínavá až do konce a má rychlý spád.Věřím,že spousta zvídavých čtenářů této knihy začne pátrat ve starých mapách a v historii,aby se dozvěděli něco o území bývalého Východního Pruska a jeho dějin.Knihu jako by napsal přímý pamětník této námořní katastrofy.
Výborná a také tak trochu prorocká kniha.Svět do kterého se vrátil hlavní hrdina,mi někdy připadá jako ten svět dnešní ve velkoměstě.Lidé jakoby bez duše,kteří hledí do svých mobilních telefonů a neustále někam spěchají.Vše je jak naprogramované.Kniha ve mě vyvolala místy až smutek.
Kniha která nabízí pohled za oponu našeho běžného světa.Mnohým může být takové nahlédnutí nepříjemné,vždyť nevědomost je síla.
Tato kniha mne provázela celé dětství až do dospělosti.Nádherně ilustrovaná kniha pojednávající o historickém vývoji českého národa.Počátek autor umístil do období pravěku a poslední řádky popisují zvolení T.G.Masaryka.Jako slabší článek této knihy bych viděl jednostranný a zjednodušený pohled na období husitských válek a doby po bitvě na Bílé hoře.Jinak velice krásná kniha.