kaja.marik kaja.marik komentáře u knih

Odvetný úder Odvetný úder Nelson DeMille

Kniha pekna (cetl jsem s jinou obalkou ale od stejne prekladatelky - nebo aspon od prekladatelky se stejnym jmenem).

Zapletka zajimava, napinava, dej se rozjel brzo, nebylo nutne se pro rozjezd deje docitat do poloviny knihy. Hlavni hrdina je zajimava figura. Pokud bysme to vzali do dusledku, tak mi hlavni podstata po fyzikalni strance moc uveritelna nepripada a ani nechapu, odkud a jak hlavni hrdinove vytahli v zaveru petardy na medvedy a jak je presne pouzili, ale myslim, ze to na zajimavosti nijak neubira. Palec nahoru a hned jsem si nasel dalsi knizku tohoto autora, coz obvykle nedelam.

15.09.2014 5 z 5

Jednooký králík Jednooký králík Christoffer Carlsson

Zajímavý příběh, ale moc mě to nezaujalo, spíš jsem tu posledni třetinu prolistoval, abych věděl jak to dopadlo s majitelem králíka apod. Nesedí mi to na bestseller. Ale moožná by se to líbilo náctiletým a mírně starším, že by se s některým z hrdinů mohli zotožnit. Třeba s tím hlavním hrdinou: prázdniny, nástup na vysokou školu, fetování, sex, krádeže, návrat z univerzity do rodného maloměsta, staré lásky, - to všechno tam je pěkně popsané.

22.08.2014 3 z 5

Jasnější než tisíc sluncí Jasnější než tisíc sluncí Robert Jungk

Vynikající kniha pro člověka, který k fyzice přičichnul třeba na vysoké škole a postupně se pročítá tím, jak žili a co prováděli průkopníci atomového věku, jak kvantová fyzika postupně vznikala. Díky tomu mě bavily hlavně úvodní kapitoly, ale u někoho to může být naopak ...

21.08.2014 5 z 5

Vynálezci z Guslaru Vynálezci z Guslaru Kir Bulyčov (p)

Velice pěkná kniha. I pro teenagery ale i oddychovaka pro starší. Vynikajici povidky, casto to vlastne ani neni moc scifi, ale spis vtipna povidka ze zivota, kde jen tak mimochodem figuruje i nejaky ten mimozemstan nebo vynalez pana profesora. Casto velmi necekana nebo vtipna pointa az na samem konci povidky, podobne jako treba R. Dahl.

03.08.2014 5 z 5

Mimozemšťané v Guslaru Mimozemšťané v Guslaru Kir Bulyčov (p)

Velmi pekne a napadite povidky. Je to sice o mimozemstanech, ale je to takove "ze zivota", co se muze normalne dit okolo nas. Velice inteligentni jemny humor. Moc se mi libilo.

20.07.2014 5 z 5

Oko jehly Oko jehly Ken Follett

Vynikajici kniha

30.06.2014 5 z 5

Syn správce sirotčince Syn správce sirotčince Adam Johnson

Kniha je vlastně románem o životě jednoho člověka v Severní Korei. Asi je postavena na reálných výpovědích s životem, ale je to vymyšlený příběh. Není to dokument, jako třeba Souostroví Gulag, je to jeden čtivý příběh.

Začátek je lyričtější (rybaření), druhá půlka akčnější, konec už je úplný thriller. Obě části se pěkně doplňují. Celou knihou prostupuje realita života v totalitním režimu, kdo je dneska hrdina, může být zítra zrádce nebo naopak.

Četl jsem ebook. Překlad je pěkný, hladký, nijak kostrbatý.

30.06.2014