Kaleigh komentáře u knih
Výborná sbírka zombie povídek. Většina by mohla inspirovat filmaře. Napínavé a poutavé! Přečetla jsem knihu jedním dechem. Doporučuji!
Vztahy matek s dcerami bývají komplikované a tady to není jiné. Avšak dcera se snaží očistit z matčiny vraždy a vydává se do jejího rodného městečka, které skrývá spoustu tajemství, špatností a chcete-li i hříchů dávno "zapomenutých". Před minulostí prostě neutečete, ať se jmenujete nebo bydlíte kdekoliv, pořád číhá za rohem, aby vás sejmula.
Upřímně opravdu pomatená sbírka povídek o dokonalých "stepfordských" manželkách. Povídky postupem knihou slábnou a ztrácejí na humoru i kvalitě. Škoda. Vypadalo to slibně.
Obávaný zabiják Tanečník, to co považuje za svou sílu a výhodu je jeho největší slabostí...Na druhé straně na pomoc druhých odkázaný Lincoln, jehož největší sílou je jeho schopnost vcítit se do vraha a uvažovat jako on. Myslím, že Tanečník byl pro něj trochu oříšek. Ale klobouk dolů, takové rozuzlení by mě nenapadlo :) Stojí za přečtení.
Dokonalí manželé, rodiče...dokonalé děti, dokonalá pověst, dokonalé obydlí...na první pohled vše v pořádku, až příliš perfektní a pak se stane něco, co nikdo nečekal....I dokonalí jsou jen lidé se svými touhami, strachy, bolestí. Příběh o tom, že ne vše co se třpytí je opravdu takové.
Příběh tří žen stejného vnitřního přesvědčení ve třech různých dobách, které jinakosti a touze vymanit se ze společenských stereotypů zrovna nefandí. Tato kniha je o tom, že i když se neztotožňujete se svou dobou, můžete nebo právě musíte žít podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Žijeme jen jednou. Anne, Hanna a Anny si vybraly život, který chtěly, ačkoliv první dvě dopadly tragicky, žily svůj život a ne život podle společenských pravidel vdát se, mít děti, sloužit muži. Anny žije v moderní době, kde je hlavní především vzhled a seno v hlavě. Svůj život věnovala sebedestrukci. I přesto nad svým osudem tak nějak vyzrála.
Kniha je to dobrá a pro mnohé komplikovaná, ale věřte mi, když vydržíte a vžijete se do těchto hrdinek, pochopíte o čem to vlastně celé je.
Kniha o tom, jak na prahu čtyřicítky se ocitnete zase na začátku. Rory si vzala za muže seriálovou hvězdu a pořídili si dvě roztomilé děti. To by ale nesměl její muž být sobecký a nevyzrálý blb. Najednou se ocitne sama, uprostřed velkého bytu v New Yorku. Aspoň děti a práce ji drží nad vodou. Časem se oklepe, získá zpět svou sebedůvěru a vrhne se do milostného života. Manžel se samozřejmě objeví a zcela otřese jejím životem. Ale Rory je silná holka a vypořádá se se vším :))
Podle mě oddychové čtení s příběhem, který má potenciál, ale něco to postrádá. Nevadí. Jako čtenářská jednohubka dobrý!
Vzpomínky dívky Světlany a její rusko - české rodiny, která se spletitými cestami osudu dostala do Ruska a zpátky do Čech. Dočtete se o osudech všech jejích členů. Autorka popisuje své dětství, dospívání a nakonec založení své vlastní rodiny. Povídky jsou milé, čtivé a vtáhnou Vás do děje. Knížka je určitě příjemné zpestření ve Vaší knihovně.
Soubor Panoptikum miluji! Jako mladší jsem koukala na seriál a o pár let později jsem se přiměla přečíst si předlohu. Příběhy jsou skvěle napsané, humorné i smutné, ale neskutečně čtivé. Jazyk a způsob vyprávění Vás vtáhne do doby 20. - 30. let 20. století. Jako byste tam byli s celou detektívnou :))
Vivi je jemná žena, která není v manželství příliš spokojená. A jednou se to stane...omylem otráví manžela při večeři. Kdyby se to stalo omylem a jenom jednou...Kolem Vivi si zvykli muži umírat...Ale ruku na srdce, je to milá a kultivovaná žena, která vaří gurmánské speciality a u toho dokáže plánovat mord s takovou lehkostí, že ji nemůžete nemít rádi :))
Opravdu čtivý a napínavý příběh! Přečteno jedním dechem! Fiktivní příběh vystavěný na skutečných událostech, které se odehrály na nechvalně proslulé faře v Borley. Autor nastavil tempo a atmosféru od začátku do konce. Musím uznat, že mou pozornost si udržel a hltala jsem každé slovo dokud jsem se neocitla až na konci knížky. Rozhodně doporučuji.
Skvělá kniha. Napětí od začátku do konce. Zápletka, psychologie postav...vše šlapalo jak švýcarské hodinky. Četla jsem to jedním dechem a konec? Myslím, že velmi překvapující!
Za mě skvěle napsané sci-fi. Člověk se ani trochu nenudí. Doporučuji!
Dobrý příběh, vysoký potenciál. Děj se nevlekl, naopak ubíhal svižně a místy to bylo opravdu napínavé. Konec se může zdát uspěchaný, ale když si postavy daly 1+1 dohromady, tak už to šlo hodně rychle. Trošku mě rozladilo spíš to rozuzlení, kapku postrádalo logiku. Jinak jsem spokojená.
Klasická britská detektivka. Dobře se čte a příběh má udržitelné tempo vyprávění. Dozvíte se spoustu věcí a je vidět, že autor nevaří z vody. Já se rozhodně nenudila. Stejně chcete vědět co se stalo s Rachel Hewittovou ;)
Moje první kniha od této autorky. Ačkoli jsem nečetla všechny díly Willa Trenta, nebyl problém se zorientovat v postavách. Prolínání minulosti a přítomnosti byl autorčin dobrý nápad. Člověk tak pochopil spoustu věcí kolem hlavních postav a jejich povah. V této knize je všechno...láska, nenávist, posedlost, nenasytnost, předsudky (ano, předsudky vůči ženám, které panovaly (a panují stále, ale lépe se to skrývá) v poměrně nedávné době, 70. léta nejsou až tak vzdálená minulost. No nic. Knížka stojí za přečtení.
Taková variace na Stmívání, holka s nízkým sebevědomím a kluk lamač dívčích srdcí, který s žádnou místní holkou nechodí a bác, ti dva jsou si souzeni. Takže asi tak. Dávám průměrné hodnocení, i když se to vážně nečetlo špatně, něco tomu chybělo.
Napsáné jazykem, který pohladí na duši a čte se jedna báseň. Dobře napsaná kniha, člověk měl pocit jako by tam byl.
Příběh o tom, jak jdete do boje za vlast s přesvědčením, že to tak má být a na válečném poli zjistíte, že vše co vám říkali o vlastenectví je jen snůška lží v prospěch mocností, které si jen vyřizují účty přes miliony pěšáků. Nikdo vám v 17 letech neřekne pravdu. Pokud nezemřete v boji, vrátíte se domů při troše štěstí "jen" duševně nebo fyzicky zmrzačení. Nikdy nebude nic jako dřív. Geniálně podaná syrovost té doby. A v tom je Remarque nepřekonatelný. Je v tom všechno. Ideály, krutá realita, naděje a co z toho všeho nakonec zbude.
I v dobách válečných si jde uchovat naději v lepší zítřky a zachovat si lidský přístup k druhým i k sobě samému a radost ze života v každé minutě, kterou prožíváme.