Karcoolka2210 komentáře u knih
Všetky riekanky v jednej knihe, plus krásne ilistrácie. Skvelá kniha pre deti.
Podobne ako v predošlých knihách, aj táto ponúka zážitky z každodenného života malého dievčatka. Pre malé deti, tak od 3 rokov úplne ideálne spoločné čítanie.
Síce mi to trvalo dlhšie, ale dokončila som túto knihu. Je to celkom náročne písaný životopis tohto nadaného a vcelku komplikovaého človeka. Kto má rád Lewisove knihy, určite ho poteší prečítať si túto knihu, v ktorej sa dozvie, čo ho viedlo k ich napísaniu.
(SPOILER) Ďalšia dobre spracovaná ťažšia téma- ako prijať novú priateľku svojho ocka (vdovca). Autorka sa pozerá na túto tému z pohľadu dieťaťa, ako zareaguje na takúto situáciu a je to tiež aj na zamyslenie pre dospelých, aby si uvedomili pri takýchto dôležitých rozhodnutiach aj city svojich detí. Páči sa mi ako táto autorka ide na tieto témy a určite odporúčam.
(SPOILER) Uf, tak táto autorka sa nebojí vážnych tém. Tina, prváčka, ktorej zomrela mama, keď bola ešte maličká, sa musí popasovať s novou ťažkou situáciou, keď jej ocka zrazí auto. Myslím, že je dôležité rozprávať s deťmi aj o takýchto veciach, ale aj na mňa to bolo miestami trochu veľa. Ale je to opäť dobre spracovaná ťažká téma.
Veľmi pekná kniha, rýmovačky sa čítali super a deťom sa pačila :)
Nevedela som, čo očakávať od tejto knihy, nevedela som kto je Hans Rosling, ale zaujal ma názov a anotácia a som rada, že som túto knihu dostala. Hans ako lekár sa s nami delí o svoj život, svoje pôsobenie v Mozambiku spolu so svojou manželkou, svojou cestou k výskumu aj pedagogike. Prevádza čitateľa radostnými, ale aj ťažkými obdobiami svojho súkromného aj profesionálneho života. Skvele spravovaná kniha, veľmi sympatický človek a jeho kniha Moc Faktov je už objednaná :)
Prvykrát dávam 4 hviezdičky, napriek tomu, že šieste pokračvanie nebolo zlé. Po piatej knihe som si dala trochu pauzu, s tým, že si šiestu časť prečítam predtým ako bude 6.séria von (10.12.-už sa neviem dočkať ;) Boj Free Navy proti zvyšku sveta pokračuje a je to dobre napísaný boj. Ale súhlasím, že ten koniec bol trochu rýchlo spísaný a vtlačený na veľmi tesno na pár stranách knihy a chýbalo mi trochu viac k Filipovi a jeho ceste k rozhodnutiu aké nakoniec urobil. Som zvedavá, čo prinesú ďalšie 3 knihy a čo k nám prenikne z Laconie. AJ
Nebol zlý príbeh, ale ani nič výinmočné. Chvíľu som mala pocit, že čítam časť Folletovej trilógie Century, lebo príbeh o pašovaní a publikovaní zakázanej knihy sa objavil aj tam. Hlavné hrdinky ma dosť štvali a ich osudy mi boli v podstate ľahostajné. Asi najlepšou časťou tejto knihy je vlastne príbeh toho ako uzrela kniha Doktor Živago svetlo sveta a len za to jej dávam 3 hviezdy. AJ
Skvele spracovaná kniha. Bedrich Smetana ako skladatel, ucitel, klavirista, manzel, otec, vizionar, vyznamna osobnost ceskej opery a muz, ktory robil vsetko pre to, aby zveladoval cesky lud. Dozvedela som sa mnoho informacii o tomto naozaj vynimocnom cloveku, ktory si v zivote mnoho vytrpel, no napriek vsetkemu sa nikdy nevzdal a isiel za svojim snom. Odporucam!
David Walliams to určite nemyslel zle a nápad je to dobrý, ale nevyšlo mu veľmi. V UK ho prirovnávajú k Roald Dahlovi, no myslím, že má pred sebou ešte dlhú cestu, aby sa k nemu priblížil. Ilustrácie fajn a niektoré deti boli celkom dobre spracované, ale chýbalo mi v jednotlivých príbehoch nejaké to poučenie, nejaká hlbšia myšlienka. Humor často skĺzal k lacnému, až absurdnému humoru a párkrát som vynechávala slová, keď som to deťom čítala, pretože to nebol slovník pre ich uši. Nuž, ale od zajtra musím čítať aj druhú časť, keďže deti v škôlke si ju vyžiadali :)
Mne asi celkom unikla pointa tejto trilógie, aj keď prvé dve knihy boli celkom dobré, v tejto som sa už miestami strácala. Pravdupovediac som sa nútila dopočúvať túto knihu a trvalo mi to niekoľko mesiacov, kým som sa dopracovala ku koncu. Takže celkovo hodnotím túto trilógiu ako veľmi rýchlo zabudnuteľnú. AJ
Celkom milá knižka,skôr pre deti mladšie ako 4-5 rokov. Príbeh je veľmi jednoduchý, ale kniha obsahuje pekné ilustrácie.
Príbehy Grázlika Gaba su celkom vtipné, častokrát zobrazujú rôzne deti dnešnej doby, čo je niekedy zasa dosť smutné, ale celkovo mi v nich niečo chýba. Celkom mi nesedí prístup jeho a Vilkových rodičov k správaniu svojich detí a to ako sa s nimi rozprávajú. Asi túto knihu vnímam z pohľadu učiteľky, čo všetko treba naprávať v správaní detí aj rodičov :D Ale deťom sa kniha veľmi páčila :)
Skvelá kniha, veselá, poučná a veľmi originálna. Naozaj odporúčam :)
Nemôžem dať viac ako tri hviezdičky, aj napriek tomu, že v druhej polovici knihy sa mi viac páčil dej, najmä dejová línia posádky lode Wallfish a ich vzájomné vzťahy. Celkovo hodnotím knihu ako priemerné sci-fi a určite sa k tejto knihe nikdy nevrátim. AJ
Veľmi milá kniha pre celú rodinu, vtipná aj náučná s peknými ilustráciami.
Leonardo sa mi páčil viac, ale pre deti, ktoré majú radi mačky je táto kniha vhodná. Mne až tak veľmi nerezla, ale deťom sa páčila a má pekné ilustrácie.
Neviem presne ako je rozdelená kniha v preklade, čítam originál a keďže som za polovicou tak rátam, že je to už koniec knihy 1. Príbeh nie je veľmi originálny, mimozemšťania sú podľa mňa mimo a celkovo tomu zatiaľ chýba, ako to nazývajú v angličtine "world building". Chýba mi tu rozpracovanie a podrobnejší opis svetov a planét a staníc, na ktorých sa hlavní hrdinovia zastavia, nejaká história. Niečo už zo žánru sci-fi načítané mám, ale táto kniha je zatiaľ pre mňa len taký slabý priemer. Uvidím, či sa to v druhej polovici zlepší. AJ