Najhoršie deti na svete
David Walliams
![Najhoršie deti na svete Najhoršie deti na svete](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367752/bmid_najhorsie-deti-na-svete-phV-367752.jpg?v=1553802180)
Nejhorší děti na světě série
1. díl >
Ďalšia kniha od svetoznámeho britského komika a autora detských kníh Davida Walliamsa má na rozdiel od tých predošlých farebné ilustrácie a tvoria ju poviedky. Ako inak by mohla do detailov opísať tie najhoršie, ale naozaj naj, naj, najhoršie deti na svete. Ste pripravení? Máte dosť odvahy? Zvládnete stretnutie s desiatimi najhoršími deťmi na svete? Päť malých naničhodníkov a päť darebáčok. Divánová Iva – pozerá telku tak často, až prirastie k divánu. Slintoš Samo – slintá toľko, až sa na školskom výlete dostane do poriadnej kaše. Uvrešťaná Uršuľa je zas dievčisko, ktoré neustále fňuká a vymýšľa si. A, samozrejme, nesmieme zabudnúť aj na najobľúbenejšiu postavu, trafikanta Raja. Čítajte a inšpirujte sa! Komu sa kniha môže páčiť: Malým srandistom a lapajom, ktorí sa chcú nasmiať do popuku na tých najhorších deckách na celom svete.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2017 , Slovart (SK)Originální název:
The World's Worst Children, 2016
![Capybara18 Capybara18](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/487547/m_capybara18.jpg?v=1739385488)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Za mě průměr. Některé příběhy byly vyloženě nudné, některé zase zábavné. Knihy od tohoto autora mě pomalu přestávají bavit, i humorem i pointou příběhu. Nevím jestli se pustím do dalšího dílu.
![šárofka šárofka](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/293778/m_sarofka-651922455fe4d.jpg?v=1696145989)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha vypadala dobře, ale nějaké části byly pro mě špatné na čtení, protože si vše živě představuji, a třeba ten Dloubal Dan.... jednoduše nějaké příběhy byly dobré, některé špatné. Jinak super nápad něco takového vymyslet.
![Karolína18 Karolína18](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Já chápu, co na tom děti baví, mně to taky bavilo. Nejdřív jsem teda to grafické peklo málem nedala, ale i v tom je systém a koneckonců se to dá i ignorovat. Kapitoly se daly velmi rychle přečíst, mělo to nějaké ponaučení, člověk nad tím nemusí moc přemýšlet a u dětí má kniha velký potenciál. Rozhodně velmi cením kvalitu překladu.
![happy-smile happy-smile](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/4019/4019.jpg?v=1381127926)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
No zezačátku jsem moc nadšená nebyla. Spousta zajímavých nápadů, které by šly rozvést do celé knihy, a místo toho dostaneme jenom krátkou povídku. Ale nakonec jsem se na ten zvykla a ve výsledku jsem byla spokojená. Kam na to ten David Walliams chodí... Být rodičem bych z toho asi moc nadšená nebyla, za dospělého pobavilo.
![GaleW GaleW](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/42278/m_galew-f6p.jpg?v=1660497106)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Moje starší dcerka s tím přišla ze školy, že to si musíme přečíst, no....za mě po přečtení tedy nemusíme. Místy až nechutné příběhy s celkem i tragickým koncem. Bohužel, už si z knihovny zapůjčila i druhý a třetí díl....
![maximus13 maximus13](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/273179/m_maximus13-YUD.jpg?v=1599643590)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nenadchne a zároveň neurazí. Některé příběhy (rozuměj popis vlastností dětí) jsou vtipné, některé jsou pochopitelně vtipné podstatně méně.
![faba faba](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10304/faba-mlH.jpg?v=1540888616)
Audiokniha. Skvěle čte J. Lábus.
Ale nedoposloucháno, protože jak mezi kapitolami říká trafikant Radž je to odporné. Souhlas s ElikaS!
Jsem na takové knihy asi stár, ale dnešním dětem se to asi líbí.
Mrknul jsem ještě na psanou podobu v ukázkách Kosmas a ono to ve čtené podobě bude jiný zážitek. Mě to ale nepřesvědčilo. Bohužel.
![Karcoolka2210 Karcoolka2210](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38419/m_karcoolka2210-662ea1ad272b5.jpg?v=1714332077)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
David Walliams to určite nemyslel zle a nápad je to dobrý, ale nevyšlo mu veľmi. V UK ho prirovnávajú k Roald Dahlovi, no myslím, že má pred sebou ešte dlhú cestu, aby sa k nemu priblížil. Ilustrácie fajn a niektoré deti boli celkom dobre spracované, ale chýbalo mi v jednotlivých príbehoch nejaké to poučenie, nejaká hlbšia myšlienka. Humor často skĺzal k lacnému, až absurdnému humoru a párkrát som vynechávala slová, keď som to deťom čítala, pretože to nebol slovník pre ich uši. Nuž, ale od zajtra musím čítať aj druhú časť, keďže deti v škôlke si ju vyžiadali :)
![ElikaS ElikaS](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/285092/m_elikas-650fed954223c.png?v=1695542678)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Tak tohle byla hrůza! Příběh mi přišly zpatlané, nesmyslné. A upřímně ani já ani syn jsme se u nich nijak zvlášť nebavili. Humor byl podle mě až moc na sílu. Navíc je pro mě prostě přes čáru používat v knihách pro děti vulgární výrazy. To mi bylo těžce proti srsti. Takže ani skvěle namluvené audiokniha panem Lábusem to nezachránila.
![Pružinka Pružinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/236251/m_stepinambura.jpg?v=1720358318)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Bombastická kniha. David Williams má fakt skvěle fantasmagorickou mysl. Jen mě trochu naštvali ty lži co o mě byli napsány. Já, Štěpka, o sebe dbám! Je ale pravda, že z tou hygienou to úplně nepřeháním.
![Bablu Bablu](https://www.databazeknih.cz/img/users/59_/598/m_598.jpg?v=1459854917)
Celkem vtipná kniha v audioverzi skvěle namluvené Jiřím Lábusem, ale od autora to pro mě bude jedna z těch slabších, některé příběhy jsou trochu nesmyslné. Druhý díl už moc nedoporučuji...
![Lucek Lucek](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/132438/m_lucek-8x8.jpg?v=1583758970)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Královsky jsem se pobavila! Myslím, že můj smích při čtení navnadil i syna, a že si knížku rád přečte!
Jinak typický Walliamovský humor - ať žije Malá Velká Británie!!!
Těším se na další díly.
Část díla