Karcoolka2210 komentáře u knih
Velmi dobra knizka. Pribehy miestami vtipne, miestami vazne. Posledny ma teda dostal. Priznam sa, ze niektore ceske slova ma potrapili,ale inac odporucam :)
Pekná knižôčka s milými kresbami. Deťom sa veľmi páči :)
Najprv som myslela, že dám 4, ale koniec ma dosť dostal, takže dávam 5. McEwan opäť nesklamal.
Ďalšia kniha o Thomasovi Moorovi, ktorá ponúkla trochu iný pohľad na jeho život a pôsobenie- a to z pohľad jeho dcér a rodiny. Pre mňa super :)
Ďalšie Giordanovo dobrodružstvo nás prenieslo na more, respektíve do prístavu. Bruno zasa neplánovane rieši vraždu a snaží sa získať nejaké stále postavenie v anglickej spoločnosti. Plus trocha romantiky k tomu. Nuž, zasa taký oddych kniha, ale číta sa dobre.
Rarita. Úprimné a otvorené vyznanie chlapca, ktorý je autistom. Pootvoril dvere do tohto sveta a my mu môžeme len ďakovať za tento dar. AJ
Jedna z najlepších fantasy kníh, aké som zatiaľ čítala. Sanderson ma úplne vtiahol do svojho sveta a pohltil ma. Bolo to super. AJ
Tak som to dokopala do konca. Koniec fajn, ale o nič by som neprišla keby som túto trilógiu nečítala. AJ
Taká oddychovka, v rámci čtenárskej výzvy (autor pod 30;) Videla som film, takže žiadne prekvapenie. AJ
Začala som ju čítať najmä preto, lebo do kín príde film a chcela som najprv prečítať knihu. Začiatok a koniec bol možno zdĺhavý, ale ináč dobré čítanie. Dej pútavý a páčila sa mi forma, uhol pohľadu troch postáv a taktiež zaujímavý pohľad do života človeka, ktorý má problém s alkoholom. Za mňa 4 :)
Pre mňa osobne nič extra. Nemám veľmi rada príbehy, kde je dej predvídateľný. Ale dala som na radu väčšiny a prečítala ju. No dávam len 3 a je to moja druhá kniha od tejto autorky a po ďalšej už myslím nesiahnem. Asi najväčšie pozitívum bola postava Lou, s ktorou som sa v niektorých veciach vedela stotožniť, kniha sa dobre čítala, ale proste to z nejakého dôvodu nebolo ono. AJ
PS: Už som si pozrela aj film a teda kniha je lepšia ;)
Ďalší skvelý Nesbo a ďalší skvelý prípad s Harrym. Kto čítal jeho knihy doteraz, nepotrebuje ani odporučenie, aby čítal ďalej :) AJ
Vynikajúce duchovné povzbudenie a v mnohých prípadoch aj ponaučenie.
Veľmi slušná prvotina. Príbeh zaujímavý, pútavo písaný, s niekoľkými prekvapeniami na konci. AJ
Keby som mohla, tak dám tejto knihe aj 10 hviezd! Jednoducho paráda. Už dávno som nečítala knihu, ktorej čítanie som náročky predlžovala, aby sa neskončila. Aj sám autor povedal, že nechcel ukončiť túto knihu a ja mu úplne rozumiem. Fascinujúci príbeh a skvele napísaný. Určite som sa o tejto udalosti učila v škole na Dejepise, ale keďže vtedy ma veľmi nebavil, tak som si nič nezapamätala. Asi bolo potrebné pre Francúza napísať knihu o Československu, aby prebudil vo mne záujem aj o túto časť histórie. A podarilo sa mu to, lebo už teraz hľadám ďalšie knihy, kde by som sa dozvedela viac. Téma je síce pochmúrna, ostatne ako všetky knihy, ktoré sa zaoberajú tématikou 2.svetovej vojny. Ale spôsob podania tohto konkrétneho príbehu bol ozaj jedinečný. A mená Jozef Gabčík a Jan Kubiš si už zapamätám navždy! Odporúčam všetkými desiatimi!!! AJ
Ďalšia pekná kniha z pera Mitcha Alboma. V malom mestečku Coldwater, niekoľko ľudí dostane prekvapivý telefonát. Prečo prekvapivý? Nuž, na druhej strane linky je ich zosnulý príbuzný. Prichádzajú otázky typu- je to naozaj on, ona?, je toto možné?, mám o tom niekomu povedať alebo si to nechať pre seba?, budú si o mne ľudia ,myslieť, že som sa zbláznil/a?. Nuž, nenechajú si to pre seba a čo bude nasledovať potom, to sa dočítate v tejto knihe. Autor opisuje reálnych ľudí, ktorí prežívajú rôzne radosti a starosti a s ktorými sa možno stotožniť. Odporúčam :) Plus časť knihy je aj o histórii vzniku telefónu, čo je veľmi zaujímavé. AJ
No, čo dodať k Mary Poppins, je to kúzelný príbeh. Miestami bolo správanie Mary ako nanny dosť neprofesionálne ;), ale asi ozaj vedela, čo robí :) AJ
Tak tento príbeh som poznala z filmovej verzie, tuším sa písal rok 1994, keď ho zmajstrovali. A videla som ho niekoľkokrát a je jedným z mojich obľúbených. No a o knihe môžem povedať to isté. Zaradila sa medzi moje naj. Je to úžasné čítanie. Čas strávený v rodine Marchovej je časom lásky, radosti, bolesti, aj úžasnej viery v Boha. Odporúčam pre deti aj dospelých. Každý si tam určite niečo nájde. AJ