KAREL6725 KAREL6725 komentáře u knih

Střepy z Apokalypsy Střepy z Apokalypsy Vladimír Šlechta

Postapo mám rád a knihy pana Šlechty taky, tak že pro mě výborná kombinace. Doporučuji všem co ještě nečetli. Autorovy knihy patří k těm lepším, za mě plný počet hvězd.

Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Rothfuss umí pohladit po duši, tohle je jeden z nejhezčích fantasy příběhů co jsem kdy četl a že už jsem něco četl. Plný počet hvězd je jasná volba.

Sídlo červa Sídlo červa George R. R. Martin

Martin zase jednou dokázal, že psát umí , povídky mu šli vždy velice dobře. Spokojenost, pěkné, čtivé, doporučuji rozhodně stojí za přečtení. Plný počet hvězd.

Písečníci (3 povídky) Písečníci (3 povídky) George R. R. Martin

Moje jedna z prvních knih , kterou jsem koupil v Černé planetě v Brně . Z nostalgie a za Písečníky plný počet hvězd.

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Zima se blíží , kolosální čtení. Plný počet hvězd.

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Poprvé čteno před více než dvaceti roky, za tu dobu čteno několikrát naposled nové vydaní z novým překladem. Kdysi tahle série byla opravdu fenomén, ale dnes už ne Erikson je lepší . Navíc nikdo neví jestli to někdy dopíše, Vichry zimy měli vyjít už před lety. Místo , aby sérii dopsal pracuje na stupidnostech typu Divoké karty. Za Tyriona , plný počet hvězd.

30.01.2018 5 z 5

J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet J. R. R. Tolkien

Co napsat , že staré vydaní Hobita a Pana prstenu jsem prodal a pořídil jsem si tenhle knižní skvost. Tolkien a ilustrace Alana Leeho , je prostě nádhera. Deset hvězd z pěti možných. Doporučuji všem , kouzelné vydání.

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Saturnin tady opravdu nic nejde dodat , tohle je srdcová záležitost . Tahle kniha plus ilustrace Adolfa Borna , dělají z téhle knihy knižní skvost. Plný počet hvězd.

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Maturitu nemám , ale zato mám tuto překrásnou knížku. Krásný příběh, styl psaní , mi nevadí , navíc mám vydání, které ilustrovala Helena Zmatlíková tak že krása. Nevím co bylo lepší jestli kniha nebo seriál. Plný počet hvězd.

Císařský oheň Císařský oheň Robert Lyndon

Já na nic nečekal kupoval jsem oba díly společně, tak že žádné dlouhé čekání. Dočteno , sečteno , podtrženo, mě se to líbilo , už jsem dlouho nic tak pěkného nečetl. Historické romány čtu málo , ale takových příběhu víc. Plný počet hvězd.

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Doopravdy Velkolepý historický román , skvostné čtení . Plný počet hvězd je samozřejmost. Hurá na pokračování, doporučuji všem co nečetli.

29.01.2018 5 z 5

Když se zvěrolékař ožení Když se zvěrolékař ožení James Herriot (p)

Sázka na jistotu další příběhy pana Herriota a jeho pacientu. Plný počet hvězd.

29.01.2018 5 z 5

Zvěrolékař mezi nebem a zemí Zvěrolékař mezi nebem a zemí James Herriot (p)

Pro mě Herriot a jeho knihy jsou srdcovou záležitostí. Tohle nikdy nezklame , pohladí po duši. Prostě plný počet hvězd. Psát o čem knihy jsou , tak bych si připadal jako hlupák.

Carpe Jugulum Carpe Jugulum Terry Pratchett

Jako vždy výborný Terry Pratchett a jeho Zeměplocha.

Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

Pratchett, Zeměplocha a čarodějky. Tohle nikdy nezklame a pobaví. Plný počet hvězd. Zeměplocha je prostě úžasná , tohle číst je prostě radost.

Zloději hedvábí Zloději hedvábí Dirk Husemann

Mě se už , líbil od autora Slon, tak že tuhle knihu jsem netrpělivě vyhlížel. U slona jsem nepochopil ty negativní komentáře. Tohle je ještě lepší, nádherný příběh, .Doufám že od autora v dohledné době zase něco vyjde. Dobrých historických románu je málo tenhle byl výborný ,proto plný počet hvězd.

Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Vynikající čtení o téhle knize snad slyšel nebo četl každý. Čteno poprvé před mnoha léty .Později jsem viděl film James Deanem , v tomto případě ,nevím co bylo lepší jestli kniha nebo film. Plný počet hvězd je jasná volba. Téhle knize na čtivosti neubere ani čas . Timšel.

29.01.2018 5 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Můj nejoblíbenější historický román. Za ty roky čteno několikrát , nikdy mě to nepřestane bavit. Prostě Taita je jenom jeden. Nádherná kniha, nádherný příběh, proto plný počet hvězd.

Démoni apokalypsy Démoni apokalypsy Michael Weber

Drsná doba, drsná kniha aneb třicetiletá válka na Moravě. Výborný historický román i když hodně depresivní. Pro mě o to víc zajímavé, že bydlím v Brně. Doplnil jsem si vzdělání , za mě plný počet hvězd.

29.01.2018 5 z 5

Pod znakem orla Pod znakem orla Simon Scarrow

Moje první setkání s Catem a Macronem , tohle mě chytlo okamžitě. Skvělé napsané, napínavé , sympatičtí hrdinové. Kniha se četla dobře, úplně mě pohltila. Spokojenost historické romány moc nečtu, tedy kromě Cornwella série Sharp. Tohle není opravdu špatné, nejhorší bylo zpětně sehnat všechny díly . Gladiátora od Scarrowa jsem sháněl přes dva roky , tak že vím , že o tuhle sérii je velký zájem . Za mě plný počet hvězd.

28.01.2018 5 z 5