katerina-an9765 komentáře u knih
Kniha mě bavila od první do poslední stránky. Děj je relativně svižný s překvapivým rozuzlením. Určitě sáhnu po další knize od tohoto autora.
Tak tohle mě bavilo hodně. Jediné, co mi nesedí, je vzhledem k chování věk postav. Jinak je ale děj napínavý, plný nečekaných zvratů a komplikací, postavy mají uvěřitelný charakter (a tajemnou minulost) a jednotlivá místa/země s rozličnými kulturami a jazyky celý příběh krásně dokreslují. Jsem zvědavá na pokračování.
Za mě o maličko slabší než první díl, ale asi je to hlavně z důvodu, že to na mě dýchá takovou větší pohádkovostí. Autorčin svět mě velice baví a těším se na pokračování.
Tak nějak jsem asi čekala víc po vší chvále na S. J. Maas. Svět se mi líbí, ale příběh je takový utahaný a postavy hrozně naivní a ploché (snad kromě Nehemie). Kamarádka mě upozornila, že série dostává pořádný drive až tak od 3. dílu, tak se nenechám odradit a dám tomu ještě šanci.
Kříďák se mi líbil, Jáma pak byla docela zklamání. Tahle kniha mě po Jámě mile překvapila. Postavy mi přišly příjemně uvěřitelné a děj napínavý, s nečekaným rozuzlením. Mysteriózní linka mě bavila, nepřišla mi přehnaná, ale lehce kostrbatá asi ano. Konec trošku překombinovaný (někteří už mohli zůstat mrtví), ale proč ne.
Příběh se odehrává v neobvyklém a poutavém prostředí. Na mě byl ale dost hr a některé situace "ze života" mi připadaly kostrbaté a nereálné. Raději zůstanu u Joony a krimi :) Myšlenky na posledních stránkách mi připadaly asi nejzajímavější z celé knihy.
Zbožňuju celý svět Cassandry Clare, ale tuhle knihu bych označila za zatím dějově nejslabší, kterou jsem od ní četla. Magnus mě nezklamal, takže za něj 3 hvězdičky. Neurazí, ale na mě hodně přeslazené.
Přečteno jedním dechem. Kniha se mi líbila ještě víc než Hana. Baví mě číst tentýž příběh z hlediska více postav, baví mě to hodně. Určitě doporučuji.