KateTheBlogger KateTheBlogger komentáře u knih

Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

Autorka píše o době, kterou jsme všichni zažili, ale každý ji prožil jinak. Je to již druhá kniha o covidu, kterou jsem četla, a stále mi přijde neuvěřitelné, že se to celé stalo. Oceňuji, jakým způsobem téma pandemie Jodi Picoult pojala a od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Rozhodně ji doporučuji!

28.08.2024 5 z 5

Životem na zelenou Životem na zelenou Matthew McConaughey

Kniha naprosto změnila můj pohled na Matthewa. Protože ho znám pouze z jeho filmových rolí, měla jsem o něm jakousi představu, která se mi ale nepotvrdila a překvapilo mě, že Matt je vlastně úplně jiný člověk, než jsem si myslela. Básničky a úvahy v knize mě moc nebavily, ale hercův život mě skutečně zaujal.

27.03.2024 4 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Četla jsem doposud pouze Kultiho a S láskou, Lukov, ale tohle je za mě nejslabší Zapata. Dějová linka je, jako u ostatních knih, předvídatelná, ale to nijak nesnižuje zážitek ze čtení. Příběh se buduje pomalu, chemie mezi postavami je jasně zřetelná a nechybí neustálé špičkování a fórky. Prostředí hudby a turné je zajímavé, ale Kulti a Lukov mě zkrátka bavily víc. Nicméně se jedná o fajn oddechovku, u které se zasmějete.

30.07.2023 4 z 5

Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Kasie West prostě umí vystavět atmosféru i chemii mezi postavami, takže knihu přečtete na jeden nádech a druhý den již nemáte co číst. Sice nejsem cílovka, ale za mne to je skvělá oddechovka, která mě naprosto vtáhla do děje a hltala jsem každé slovo.

25.07.2023 5 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Krásné počtení ke kafíčku. Po přečtení budete mít pravděpodobně touhu dát si skleničku pornstar martini. :-)

04.01.2023 5 z 5

Léto, kdy jsme se potkali Léto, kdy jsme se potkali Robin Constantine

Knížku jsem četla proto, že se mi líbila její obálka. Ani jsem moc nezkoumala o čem bude a rovnou jsem se vrhla do čtení. A jak se ukázalo, příběh mě mile překvapil. Hezká jednohubka na víkend, která mě bavila i díky tomu, jak byla napsaná. Obě hlavní postavy se totiž střídají ve vyprávění a příběh tak hezky odsejpá.

27.11.2022 4 z 5

Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou Emma Hart

Od knihy jsem čekala něco úplně jiného. Nalákala mě její obálka, název a fakt, že jsem ji viděla opravdu všude. Abych nijak neovlivnila své dojmy z knihy, nečetla jsem dopředu žádné recenze. Bohužel se ukázalo, že knížka nesplnila má očekávání. Příběh byl opravdu hodně předvídatelný od prvních stránek a ani zmínky o HP můj dojem nijak nezlepšily. Od knihy, která má slovo knihomolka v názvu, čekáte, že bude prošpikovaná literárními narážkami a občas si budete muset jména některých postav a děl vygooglit. To ale rozhodně není tento případ. Pokud hledáte oddychovku, na kterou brzy zapomenete, je to ta správná kniha.

04.09.2022 2 z 5

Poslední řecké léto Poslední řecké léto Mandy Baggot

Kniha je zábavná a v prvé řadě oddychová. Autorka ve svých knížkách často zmiňuje odkazy na Harryho Pottera, což mě baví. V této knížce byl ale také odkaz na můj oblíbený seriál Orphan Black, který mnoho lidí nezná, takže má za to u mne další plusové body. Co se příběhu týče, bavil mne víc než příběh knížky Opravdově, šíleně, řecky, ale nečekejte nic převratného. Dvě nejlepší kamarádky, řecký ostrov Korfu, horké letní noci a klasická letní lovestory.

23.06.2022 4 z 5

Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Kniha mě bavila a četla se mi snadno a rychle. O Michelle jsem kromě toho, že byla první dámou, nic jiného nevěděla. Takže celý její životní příběh pro mě byl novinkou, a proto mě tak bavilo jej číst. Ocenila jsem to, že se rozepsala o prezidentské kampani a bydlení v Bíléme domě a dovolila nám nahlédnout pod pokličku života, který si málokdo z nás dokáže představit.

05.04.2022 5 z 5

An(n)a. An(n)a. Sára Báchorová

První knížka o anorexii, kterou jsem kdy četla, takže nemám s čím srovnávat. Přesto mi přijde, že by A(n)na měla být povinnou četbou pro všechny. Pro mladé, kteří trpí některou z poruch příjmu potravy, pro jejich přátele i rodiny a vlastně i pro všechny ostatní. Ana, Mia a Debbie nejsou kamarádky s kterými byste chtěli trávit dobrovolně čas. Napsat o knize, že byla pěkná, by bylo poněkud zvláštní... příběh byl smutný, ale působil reálně a postava Anny byla uvěřitelná. Samozřejmě vím, že je příběh inspirován autorčiným životem, ale zkušenosti nezajišťují, že napíšete skvělou knihu. Ale to se Sáře bezesporu povedlo.

20.12.2021 5 z 5

Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Mandy Baggot

Příjemné oddychové čtení před Vánoci, které vás naladí na vánoční atmosféru.

07.11.2021 4 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Knížka mi neuvěřitelně sedla. Všechny postavy i situace jsou totiž natolik reálné, že celému příběhu jednoduše uvěříte a ponoříte se do něj. A dokonce si i budete myslet, že se jedná o příběh holky odvedle. Tak moc jsou popisy, situace i názory lidí v knize uvěřitelné. Autorka dobře zná typické české charaktery a je to z jejích děl znát.

18.09.2021 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Kniha rozhodně stojí za přečtení. Děj rychle plyne a každý z hlavních hrdinů vás něčím zaujme. Za mě je Patrik Hartl nový Michal Viewegh. Píše o aktuálních tématech, ze života a mne to baví.

10.08.2021 5 z 5

Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Knížka mě neskutečně bavila. Nell je sympaťanda a knížka je skvěle napsaná. Alexandra Potter je zkrátka autorka, která mě nikdy nezklame.

12.07.2021 5 z 5

Co jsme si nikdy neřekli Co jsme si nikdy neřekli Yasmin Rahman

Tři dívky, tři jiné životní příběhy, tři silné důvody proč spáchat sebevraždu. Knihu bych doporučila jako povinnou četbu všem. Nejenom dospívajícím a jejich rodičům. Kniha má důležité poselství a ukazuje, jak snadno přehlédnutelná mohou být zranění na duši.

24.01.2021 4 z 5

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Příběhy Roberta Langdona mě zkrátka baví. Při čtení jsem se přenesla do Washingtonu, který jsem si následně přidala na seznam míst která chci navštívit. A nyní si ještě dohledávám informace o svobodném zednářství, protože to je organizace, která mě po přečtení fascinuje ještě víc než doposud. Pokud máte rádi symoboly, architekturu, dějiny a milujete Šifru mistra Leonarda, Ztracený symbol je pro Vás povinná četba,

12.10.2020 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Upřímně, od začátku mi nesedla hlavní postava (Rachel). Chápu, že to neměla lehké, ale i přesto to nebyla moje oblíbenkyně. Příběh ale byl zajímavý, čtivý, napínavý a jsem ve finále ráda, že jsem si knihu přečetla.

29.09.2020 3 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Milostný příběh Hazel Grace a Augusta Waterse, kteří se do sebe navzdory rakovině, nebo právě díky ní, zamilují vás chytne za srdce, a uvědomíte si, že život není samozřejmost. Místy je knížka vtipná, odlehčená, ale taky smutná a dojemná. Taková všehochuť :-)

14.10.2019 4 z 5

U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

Můj první Coelho... Nebudu lhát, s knížkou jsem se docela prala a četla ji skoro dva měsíce, ale jsem moc ráda, že jsem ji nakonec dočetla. Knížka je plná mouder o lásce k člověku a k Bohu.

13.06.2019 3 z 5

Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks