Katka2382 Katka2382 komentáře u knih

Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Myslím,že tento či podobný příběh by si měl povinně přečist každý,aby si lidé uvědomili v jakém blahobytu si tu žijeme.

Malý domeček plný koleček Malý domeček plný koleček Eduard Škoda

Tuhle krásnou knížku jsme měli u babičky na zahradě a myslím že to bylo i první vydání(1955).Vždy se mi strašně líbila, zkoušela jsem ji pak sehnat,ale nepovedlo se:(.

Sísa Kyselá Sísa Kyselá Martina Drijverová

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knížek,asi nikdy nespočtu kolikrát jsem ji četla.Teď ji četl i mladší syn(druhá třída) a nemohla jsem ho od ní odtrhnout.

Luisa a Lotka Luisa a Lotka Erich Kästner

Krásná a milá knížka.

Vařila myška kašičku Vařila myška kašičku Olga Štruncová

Jedna z nejhezčích knížek pro malé dětičky.Taky jsme ji měli.Paní Zmatlíková je podle mě jednou z nejlepších ilustrátorek.

Cvrček a mravenci Cvrček a mravenci Jiří Zdeněk Novák

Milá knížečka pro děti všech generací.Mám vydání z roku 1955 po mamce,ale musela jsem ji teda celou slepit izolepou aby se nerozpadla.

Návrat domů Návrat domů Yaa Gyasi

Úžasně napsaný,velice čtivý a strhující příběh.Až jsem žasla kolik se toho do tak útlé knihy vejde.Je strašné jaké peklo dokáží někteří připravit jiným lidským bytostem.

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

Teda pane Šmída,to byla paráda.Kdyby se tu dalo dát 10 hvězdiček tak vám je ihned přišiju.

Obrázkový svět Obrázkový svět František Nepil

Tahle skvělá knížka mě provázela celé dětství a nikdy se neomrzela.

Návrat do Rothschildovy aleje Návrat do Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

Závěrečný dil rodinné ságy.Je konečně po válce,ale doba stále není jednoduchá.Celá série se velmi dobře čte

Děti z Rothschildovy aleje Děti z Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

Druhý díl rodinné ságy,děj je už svižnější.Hitlerovské Německo začíná utahovat šrouby.

Dům v Rothschildově aleji Dům v Rothschildově aleji Stefanie Zweig

Pěkná,milá a čtivá knížka.První díl rodinné ságy.Za začátku jsem se taky nemohla pořádně začíst, ale pak se to zlomilo.

20.05.2020 4 z 5

Oidipův návrat Oidipův návrat Anna Hessová

Četla jsem ji kdysi dávno, ale líbila se mi.Má to děj a spád,čte se dobře.

20.05.2020 4 z 5

Moje krásná sestra Moje krásná sestra Brigitte Blobel

Jedna z nej knížek mého dětství.Četla jsem ji mnohokrát.

Zakázané holky Zakázané holky Hana Bořkovcová

Skvělá kniha o velkém přátelství v těžkých časech.Četla jsem ji jako holka a moc se mi líbila její atmosféra.

Metráček: (I.-II) Metráček: (I.-II) Stanislav Rudolf

Metráček je nestárnoucí klasika.Pan Rudolf prostě zná všechna zákoutí dívčí duše.

Havárie Havárie Jiří Švejda

Pěkná a čtivá kniha se svižným dějem.

Prak Prak Michal Vrba

Jo,tak tohle se fakt povedlo.Čtivá a skvělá knížka.Kolik takových Tondů tu asi běhalo a ještě běhá.

19.05.2020 5 z 5

Jak nevyloupit poštu Jak nevyloupit poštu David Jan Novotný

Takové milé čtení s detektivnim nádechem.

19.05.2020 5 z 5

Chceš-li rozesmát pánaboha Chceš-li rozesmát pánaboha Michael Třeštík

Moc pěkná a čtivá kniha.Moje druhá od pana Třeštíka.

19.05.2020 4 z 5