KatkaK13 KatkaK13 komentáře u knih

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Super detektivka, vynikající zápletka, vrah se nedá lehce odhalit, forma psaní napínavá, sympatie k vyšetřovatelům ... knize se nedá nic vyčíst. Trochu mi vadila jediná věc (za kterou kniha nemůže, protože byla prostě napsaná v r. 2003) a to byla někdy metoda vyšetřování. Dnes by se např. nejelo autem do Městské knihovny, ale vše by se našlo online... Ale to je zanedbatelná výtka a rozhodně doporučuji knihu přečíst.

17.04.2020 4 z 5

Znám tajemství Znám tajemství Tess Gerritsen

Od knížky jsem nic neočekávala a našla ji doma novou úplně náhodou. Malá, lehká, přesně do kabelky. Naprosto mě překvapila a prostě dobrá detektivka. Splňovala vše, co by člověk od této knihy čekal. Napínavá, příběh měl spád a nenudil, překvapoval. Rozhodně doporučuji a od autora vyhledám další knihy.

17.04.2020 5 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Jsem z tohoto dílu smutná.. nějak mi nesedl ve více ohledech. Nemohla jsem se začíst a vcítit do napínavých scén. Nevím, jestli to bylo překladem, ale měla jsem pocit, že čtu pokyny k receptu místo toho, abych si okusovala nehty. Pak ten příběh a samotná zápletka? Líbily se mi předchozí díly, že byly obsáhlé, ale dávaly smysl a mohly by se stát. Tento díl ani náhodou. Dnes 3,5 hvězdy.

07.08.2024 3 z 5

Zabít Pabla - Lov na největšího psance světa Zabít Pabla - Lov na největšího psance světa Mark Bowden

Sáhla jsem po knize po shlédnutí všech pěti serií seriálu Narcos. Chtěla jsem vědět víc, byla jsem tím fascinována. Musím říct, že v knize jsem našla pár odlišností nebo upřesnění situace. Ale kdybych neviděla seriál, tak bych se v knize úplně ztrácela. Nemohla jsem chytnout vlákno. Nejdřív se popsalo všechno, pak se určité děje popisovali více. Jména k politikům a vyšetřovatelům jsem přiřazovala jen díky seriálu, jinak by se v tom nešlo vyznat. Nelituji, že jsem knihu četla, ale čekala jsem víc.
Jestli někdo váhá, jestli knihu číst po shlédnutí seriálu nebo ne, tak věřte, že seriál byl opravdu natočen hodně podprobně podle skutečnosti.

01.07.2021 3 z 5

Yves Saint Laurent Yves Saint Laurent Fiona Levis

Velmi čtivé vyprávění o YSL. Není to podrobný chronologický životopis umělce, ale to nevadí... nemusíme se ztrácet v detailech a z dat nám nejde hlava kolem. I tak z knihy velmi dobře pochopíte jeho povahu, postoj k životu, úspěchy a neúspěchy, vztahy. Hltala jsem každé slovo a i když nejsem největší fanynka YSL a kniha se mi dostala do rukou náhodně, byla jsem nadšená a našla jsem k návrháři velké sympatie. Líbilo by se mi více popsat vztahy s ostatními návrháři jeho doby, nebo se kterými se na scéně střídal. Mám v plánu sáhnout po životopisu jiného návrháře, se kterým se potkal.

01.07.2021 5 z 5

Antarktická míle Antarktická míle Lynne Coxová

Pro mě neskutečná kniha. Tajila jsem dech... a když jsem knihu četla, neměla jsem k plavání nijak blízko. Možná proto jsem teď v bazénu 2x týdně (ne zrovna v tuto dobu..). Nic jsem od knihy nečekala a fakt mě bavila :-) Doporučuji plavcům i neplavcům.

22.01.2021 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Knihu jsem tahala i přes její tloušťku pořád s sebou, opravdu mě bavila. Má přes 600 stran, ale díky tomu nemáte v příběhu prostě mezery. Pochopíte hlavní hrdiny, atmosféru, děj dává to smysl, je to čtivé a téma bylo pro mě taky netradiční. Střídají se tam dějové linie, ale ne příliš, stačíte to uhlídat a postupně se to vše spojuje. Už vyhlížím další díly ze série od spisovatele. Doporučuji si přečíst.

03.08.2020 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

S knihou jsem se nemohla sžít. Nesedla mi. Prvních 80 stran mi přišlo psaní toho stejného dokola.. už jsem si k tomu neměla co více představovat. 3 hvězdy dávám jen kvůli zajímavému konci. Ale rozuzlovat se to mohlo mnohem dřív. Myslím, že to bude dobrý námět na film, ale popisy a vystupňování napětí se v knize nepovedlo.

07.09.2018 3 z 5

Život bez hranic Život bez hranic Chrissie Wellington

Chrissie byla pro mě neskutečná bojovnice... jako sportovkyně jsem její odhodlání, dřinu a neschopnost odpočívat chápala, dokázala jsem se vžít do tréninků a celý příběh mě doslova pohltil. Držela jsem jí strašně pěsti, obdivovala její vůli a moc se mi líbila přízeň její rodiny. Kniha se ke mně dostala náhodou, původně jsme ji neplánoval ani číst, ale rozhodně doporučuji sportovcům i nesportovcům si tento obdivuhodný příběh přečíst, nebudete litovat.

23.04.2018 5 z 5

Modlitba za Černobyl Modlitba za Černobyl Světlana Aleksijevič (p)

První příběh v knize je doslova šokující. Kdo nezažil, neumí si představit. Další příběhy u mě už ten první příběh nepřekonaly a v podstatě se hodně opakovaly. Ale netvrdím, že to bylo na škodu. Po přečtení této knihy, pochopíme jak lid smýšlel, jak katastrofu vnímal, co ne/věděl... a že lidé chtěli dál normálně žít, ale nešlo to.
Čtení knihy pro mě bylo poměrně ubíjející... znovu a znovu to utrpení, srovnávání s válkou, snaha mít děti, lži, pláč, vybydlené domy, zamoření, nevědomost. Rozhodně si po přečtení této knihy srovnáte životní priority... a doporučuji číst v "dobrém " rozpoložení.

23.04.2018 4 z 5

Má léta u Diora Má léta u Diora Suzanne Luling

Poněkud chaotické zápisky Suzanne Lulingové, která byla téměř celý život po boku Ch. Diora. Tím "chaotické" nemyslím špatné, protože Suzanne byla jako neřízená střela a myslela a dělala tisíce věcí najednou, a tím vystihuje její postavu. Suzanne přiblížila život v oblasti módy za života Diora a jeho nástupce Y. S. Laurenta. Chvíli mi trvalo, než jsem si na druh psaní zvykla, ale pak jsem se začetla. Kniha to je pohodová nenáročná..

23.03.2018 4 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Kniha přečtená jedním dechem. Velmi čtivě napsaná, velmi napínavá, nedovolí Vám jít spát, musíte číst dál... Pro mě nepředvídatelná, zajímavá s překvapivým koncem. Nuda rozhodně nehrozí. Pro mě v top10 z přečtených knih.

19.07.2017 5 z 5

Neviditelná hranice Neviditelná hranice Kilian Jornet

Jsem vášnivý sportovec - běžec. Ale tuto knihu jsem nedočetla. prostě jsem ji jednou vytáhla z kabelky a nic mě nedonutilo po ní znovu sáhnout. Řádím ji do kategorie "neurazí, nenadchne". Je to takové milé čtení o běhání, rozhodně žádná příručka pro ultramaratonce. Nikoho od knihy neodrazuji, ale nečekejte od ní příliš.

03.08.2020 2 z 5