keiko33 komentáře u knih
Pekny pribeh medzi zasnivanou Daisy a ctiziadostivym Matthewom.
Zatial najlepsia cast. Mam rada napravanie nenapravitelnych zhyralcov a este viac, ked sa daju dokopy so sivou myskou. Po minulej casti, mi bol Sebastian nesympaticky, ale v tejto, som si ho oblubila. Nezvykle prostredie herne a rychla svadba dohodou bez lasky, kde sa postupne manzelia do seba zamiluju, dodava pribehu pritazlivost.
Lepsi, ako prvy diel, no cakala som viac roztrzok medzi Lillian a Markusom. A nakoniec by som privitala trochu spolocneho zivota, ako sa Lillian prisposobuje svojmu novemu stavu. Ale aj tak autorka pekne spojila dve uplne odlisne povahy, ktore sa nakoniec pekne doplnali. Neskrotnu a tvrdohlavu Lillian a uhladeneho, nepristupneho Markusa, ktory dba na dodrziavanie pravidiel a etikety. Ocenujem zaujimavy koniec, ktory vas hned navnadi na dalsi diel.
Taka sladka romantika s kvapkou humoru. Annabell bola zastankynou vyssej vrstvy, teda modrej krvy. Preto si najprv Simona ani k sebe nepripusta, kedze je iba bohaty obchodnik, ktory z nej chce urobit svoju milenku, ako vsetci ostatni, kedze nema veno. Aj ked ju to k nemu taha, snazi sa drzat svojho rozhodnutia, no postupne straca svoje zabrany, rovnako ako Simon. A nakoniec zistuje, ze vyssia vrstva jej stastie neprinesie a ak ho chce, musi sa vzdat svojich narokov.
Tento pribeh bol odlisny od ostatnych. Hlavnou hrdinkou bola mlada emancipovana zena, co v tych casoch bolo neobvykle. Pacilo sa mi ako sa autorka inspirovala skutocne existujucou lekarkou a pekne opisala, ako na tom bola vtedy medicina.
Otrepana tema. Dvaja spolubyvajuci, ktori sa do seba zalubia. Ale napisana dobre. Kniha je chytlava, nepustite ju kym nieste na konci. Pacilo sa mi ako sa vstah Allie a Kadena postupne vyvijal a autorka sa sustredila na priatelstvo, nielen na to sexualne napatie. Trosku ma sklamal koniec, chcelo by to nieco viac, ako keby utali koniec. Nemecke autorky ma zatial nesklamali, ani tentoraz to tak nebolo.
Cim viac knih citam od autora, tym viac znoznujem jeho styl pisania. Jeho suchy humor, vsetko ma detailne premyslene. Vtiahne vas do deja a nepusti az kym nieste na konci. Prezivate zivotne strasti Joa, ako bojuje s chorobou, ako prichadza o manzelku, ktoru velmi miluje, ako bojuje so svojou pubertalnou dcerou. Co ma privadza k myslienke, ako sa ja popasujem s mojimi buducimi bubertiakmi a uz teraz mam z toho strach. Celemu tomu dodava stavu priatelstvo s Ruizom a spolupraca s Crayovou. Tentoraz sa autor zameral na najlepsiu kamaratku dcery Joa Siennu, ktora je obvinena z vrazdy svojho otca. Ale to je len povrchova cast, ovela premyslenejsich a nechutnejsich zlocinov. Tento pribeh vaz donuti zamysliet sa nad tym, kam smeruje dnesna mladez, ktora dozrieva ovela skor a prichadza o detsvo, ked by sa mala este hrat a nie byt sexualne aktivna. Ako vzdy, za mna 5*
Tak co k tomu dodat. Za prve obalka by chcela trochu toho sexy chlapa. Za druhe to vyzeralo, akoby autorka pospajala niekolko knih. Pred nehodou Bozsky bastard a po nehode Predtym, ako som ta poznala. No a ta posledna scena, ako z 50 odtienov. Po tretie nechapem preco slovenska autorka pise pribehy zo zahranicia, ked to nevie. Slovenske vyrazy a slova kazia dojem z knihy. Uz druhykrat som sa namotala na zaujimavu anotaciu tejto autorky a bola som poriadne sklamana. Niekedy mi pripadalo, ze autorka napisala kazdu blbost, ktora ju napadla bez rozmyslu. Po stvrte tie mena to bolo co. Asi tu ma niekto rad Austenovu a tie mena bratov? A ten epilog, to bolo co. Za dobry napad a niektore sceny davam 2*
Tato kniha mala vsetko co od takehoto typu knih ocakavam. Bolo to vtipne, s kvapkou napatia a romantika so stipkou sexu. Sexi sarkastickych policajtov, ci agentov to ja mozem. A to podpichovanie medzi Jordan a Nickom dodalo pribehu stavu.
Ako vzdy, dobre a putavo napisane, ale tentoraz mi tam chybala nejaka akcia. Prostredie a postavy z minulych casti boli fajn, ale chybal tomu vau efekt.
Tak v prvom rade je to nieco ine, ako romantika pisana zenou a nie kazdemu autorov styl vyhovuje. Mam rada pribehy na tento styl, romantika, napatie, ale aj nieco viac. V tomto pripade ide o umelecke diela.
Tak bolo to vtipne, sexi a jednoduche. Ziadna zlozita literatura, ale to vlastne ziadna z autorkinych knih. Taka oddyvhovka, nad ktorou netreba rozmyslat, len si ju uzit v klude pri pohari vina, ci salke kavy. Oscar bol jednoduchy, muz par slov, co Nataliina pusa dostatocne vynahradila. Mozno niekomu vadila Oskarova jednoduchost, mne nie. Ved aj taki chlapi su, nikto nieje dokonaly, a preto taki chlapi potrebuju take zeny ako Natalia, ktore ich doplnaju.
Tak v prvom rade obalka knihy sa vobec nehodi k obsahu a uz vobec nie k Hunterovi. Z popisu knihy ide klasicku romantiku, kde Hunterovi a Natalii ide len o sex a nie o vztah. No samozrejme tam toho je viac a za tymto rozhodnutim je tazka minulost. Kniha sa citala rychlo, ale nebola nic extra, nic co by my utkvelo v pamati, ale urcite z tych lepsich knih.
Ku knihe som sa dostala vdaka vyzve a nelutujem. Moja prva kniha od Nesba a milo ma prekvapila. To co sa z toho vyklulo som necakala. Vrah, ci skor antihrdina, ktoremu drzite palce a zabijanie tych zlych vam vobec nevadi. No a trochu romantiky s vrahom tomu dodalo stavu. Na zaciatku sa dej trochu vliekol, kym nas autor oboznamil so situaciou, no od kedy zacal Sonny so svojou pomstou sa to pekne rozbehlo a ku koncu sa uz od knihy nedalo odtrhnut. Samozrejme je tam par veci pritiahnutych za vlasy, ale to mi vobec nevadilo. Skor som mala problem s tymi krkolomnymi norskymi menami a nazvami.
Druhy diel, nebol ani tak lepsi ako prvy, ale iny. V prvy diel bol taky vazny, viac zamerany na city. Druhy bol taky veselsi a ta scena s prenasledovanim a nasledne z restauracie, tomu dodalo stavu. Takze pribeh Erika a Thea bol take prijemne osviezenie medzi klasickou romantikou.
Kniha ma celkom milo prekvapila. Asi je to tym, ze to pisal muz a nie zena. Lepsie sa do postav vcitil. Nebolo to presladene a nebolo tam prilis postelovych detailov, takze sa citatel sustredi viac na citovy vztah. Obidve hlavne postavy si toho vytrpeli v zivote dost kvoli svojej orientacii a zasluzia si byt konecne stastni, aj ked to nebudu mat jednoduche.
Tento diel bol ovela lepsi, ako prvy. Gabi a Lex si boli v hadkach rovnocenni. Tie ich dotahohovacky ma bavili.
Autorkine knihy mam rada, tato ma tiez bavila. To, ze to bolo pisane z Ianovho pohladu, bola prijemna zmena a napad s Dohadzovacmi s. r. o. bol zaujimavy. Aj ked na moj vkus bol Ian velmi ukecany. Niekedy som mala chut mu prelepit usta.
Super ako vzdy, aj ked to nebol najlepsi diel. Mam rada Wardovej humor. Tentoraz si podala Vishousa, v ruzovom pyzame musel vyzerat fakt sexi. To ako si z neho utahovali nemalo chybu. No a toho Fritza im strasne zavidim, jeden by sa mi doma fakt zisiel.
Po precitani anotacie som cakala uplne nieco ine. Taku klasicku vtipnu romantiku, ako ine od tejto autorky. No to bol len oblbovak. Pribeh zo spovedelnice tomu dodal ine svetlo. Po docitani si poviete: "Pani, to bola zapletka." Aj ked ten koniec bol dost rychly, hodilo by sa este par stran.