keiko33 keiko33 komentáře u knih

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Tak toto bolo také sladké a milé. Keď chcete niečo ľahké a romantické na čítanie, určite odporúčam túto sériu.

29.01.2024 5 z 5

Z popela Z popela Aly Martinez

Príbeh nebol zlý, myšlienka fakt super. No potom príde to "ale". Do nehody to bolo super, respektíve začiatky spolužitia po tragédii. No potom čo sa konečne dajú dokopy to začalo byť presladené klišé. Ešte aj tá sladká prezívka Bree to vystihovala. Už som len vnímala tu cukrovú vatu a nič okolo. Musím povedať, že má v knihe nič neprekvapilo, všetky zápletky som tušila. Proste bolo všetko predvídateľné. Nebolo to vôbec zle, len podané tak gýčovito. Nenáročného čitateľa kniha možno nadchne, no mne bude splývať s množstvom ďalších kníh.

20.01.2024 4 z 5

Pouta vášně Pouta vášně R. L. Mathewson

Príjemná zmena z prítomnosti, do minulosti.

22.07.2023 4 z 5

Zbořené zámky Zbořené zámky Amo Jones

Od finále som čakala viac. 2/3 knihy je o tom, čo už vlastne vieme, len z pohľadu Madison. Akosi mi v tejto knihe chýbala skutočná Amo. Jediné ta scéna, kde Medison strelí Bishopa má akú takú šťavu. Táto kniha mohla byť vlastne len dodatkom k tej minulej. Dávam 4*, aj to len pre to, že mám túto sériu rada.

25.02.2023 4 z 5

Začiatok niečoho dobrého Začiatok niečoho dobrého Jennifer Probst

Taký milý romantický príbeh na vidieku, kde každý o každom všetko vie. Ona typické mestské dievča zažraté do svojej práce a on zlomený "veterán", ktorý si lieči svoj postraumatický stres medzi koňmi. Ale inak ma ničím extra kniha nezaujala. Mám rada príbehy z vidieka, no tento nebol ničím výnimočný, no nebol ani zlý. Čo mi najviac vadilo bol preklad. Niektoré slovenské výrazy mi strašné vadili a znižovali celkový dojem z knihy. Neznášam slovo Fíha. Kto to bežne používa a nazvať mužskú pýchu pri milovaní úd, je dosť urážlivé. Pre tento typ prekladov mám radšej české preklady.

09.10.2022 4 z 5

Ramsay Ramsay Mia Sheridan

Znovu zaujímavý príbeh, kde sa prelieta minulosť s prítomnosťou. No tentoraz to nebolo úplne ono. Z príbehu sa dalo vyťažiť viac. Fionn a Eileen boli milým spestrením. Koniec bol už na mňa príliš presladený.

05.10.2022 4 z 5

Vlk Vlk J. R. Ward (p)

BČD je moja srdcovka a mám rada aj tie odnože, kde sú toho bratia súčasťou. Zbožňujem Wardovej humor, ktorý je základ jej kníh. Žasnem, aké zápletky si dokáže vymyslieť. Keďže sa teším každej jej novej knihe, nemienim sa pozastavovať nad drobnými detailami, ktoré by mohli byť inak. Príbeh som si ako vždy užila a na drobných chybičkách nezáleži. Už teraz sa teším na to, ako to s väzením dopadne.

15.08.2022 5 z 5

Evvie Drakeová začíná znovu Evvie Drakeová začíná znovu Linda Holmes

Taká jemná romantika, dej plynul pomaly. Príbeh zo života. Chýbalo mi tu nejaké vzrúšo, bolo to nezáživné. Asi najviac ma zaujalo priateľstvo Andyho a Eveleth.

05.04.2022 3 z 5

Vražedné pouto Vražedné pouto Tijan (p)

Mám rada mafiánske prostredie, no toto bol taký slabý odvar. Chýbala tu ta mafiánska mrazivosť a napätie. Príbeh bol zbytočne naťahovaný, aj keď celkovo bol fajn. Emma dávala príliš veľa otázok, všetko zbytočne analyzovala. A nie veľmi mi sedel autorkin štýl. Proste nevyužila dobrý príbeh, ktorý slabo opísala. Dám šancu pokračovaniu, lebo chcem vedieť ako bude pokračovať, snáď druhá časť nebude tak naťahovaná.

20.03.2022 3 z 5

Koruna osudu Koruna osudu Amo Jones

Páni. Znova šialená a zvrátena jazda. Amo to hádam ani inak nevie. Aj preto mám jej tvorbu rada. Je iná. Je to ako jazda na horskej dráhe, plná adrenalínu. Keď čítate, všetko naokolo zmizne a vy sa plne sústredíte na to šialenstvo. Aj keď ten koniec bol fakt scifi, vôbec to nevadilo. Bryant a Isa boli tak blázniví, až boli dokonalí. Inak mne sa veľmi páčil Devon, jeho zvrátenosť a vtip príbeh perfektne okorenil.

16.03.2022 5 z 5

Odhalený milenec Odhalený milenec J. R. Ward (p)

Znovu skvelé. Ja proste milujem Wardovej humor. Tie vtipky a podpichovanie. Tentoraz tu bolo viac príbehov a to bolo dobré. Je fajn keď sa autorka vracia aj k predchádzajúcim postavám. Postava Sahvaga sa mi fakt páčila. Bol vtipný a drzý. S Mae sa dobre dopĺňali. Som rada, že sa tu objavil Rehvenge. Zbožňujem jeho a Vischousou sarkazmus. Lassiter mal plné ruky práce, ale tentoraz nešlo o televízny program. A Devina? Tej mi bolo hadam nachvíľu aj ľúto. Už sa neviem dočkať pokračovania. BČD je ako droga. Potrebujem stále viac.

14.03.2022 5 z 5

Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Tak ja som sa bavila. Olive bola riadne číslo. A Ethan bol vlastne veľmi milý. Čo sa tíka príbehu, nič extra, no čítalo sa to veľmi rýchlo. Akurát Epilóg má už tak nebavil. Ale inak veľmi milá oddychová.

10.03.2022

Miluji tě, nenávidím tě Miluji tě, nenávidím tě Christina Lauren

Tak v prvom rade, nechápem to nízke hodnotenie. Kniha si určite zaslúži viac. Čo som si v komentároch všimla, tak čitatelia sú sklamaní, lebo kniha nieje ako séria Božský. No a čo. Veď o tom je písanie. Nemôžu byť všetky knihy na jedno kopyto. Štýl písania bol čitateľny a zábavný. To iskrenie a naschvály medzi Evie a Carterom ma bavili. Fakt som sa nasmiala. Chápem, že niekoho môže nudiť to množstvo filmov a názvov z filmového prostredia, ale to k tomu patrí. Carter bol strašne zlatý a Evie navonok chladná, ale profesionálna. A Brad bol prvotriedny hajzel Názov knihy, je klyše a obálka vôbec nevystihuje knihu. Príbeh dvoch súperiacich agentov je síce otrepaný, ale autorky sa ho zhostili celkom fajn.

07.03.2022 4 z 5

Rowdy Rowdy Jay Crownover

Mám rada túto partiu a autorkinu tvorbu, no mám pocit, že už v tejto sérii stráca dych. Vzťah Rowdyho a Salem príliš naťahovala, aj keď ich príbeh bol zaujímavý, niečo tomu chýbalo.

21.02.2022 4 z 5

Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Taká priemerná romantika. Prvá polovica bola super, tie ich doťahovačky. No postupne ako sa ich vzťah ukľudnil a začala sa riešiť blížiaca sa smrť pána Blacka už to zostalo v jednej rovine, dokonca sa to naťahovalo, kľudne mohla mať kniha o niekoľko strán menej a koniec bol strašne presladený. Príbeh celkom fajn, no nič čo by dlhodobo utkvelo v pamäti.

05.02.2022 4 z 5

Šakal Šakal J. R. Ward (p)

No áno. Nebol to Wardovej top, no ako vedľajšia línia super. Autorka odhalila kúsok z Rhageovej minulosti a nové prostredie - väzenie. Napínavé od začiatku až do konca, aj keď trochu predvídateľné. BČD je moja srdcovka a každá nová časť z prostredia BČD má vždy poteší.

31.01.2022 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Prvá časť bola slabšia, no postupne sa to zlepšovalo. Táto časť už bola super. Už som sa aj dosť dobre zorientoval v tých postavách. Na tejto sérii sa mi páčilo, že sa zamerala na hlavnú hrdinku Jude a jej snahe dokázať všetkým, že aj keď je človek, patrí do do sveta Elfham. Čo mi na konci trochu chýbalo, bolo nejaké uzavretie ohľadom nesmrteľnosti, veď Jude bola človek a Cardan nesmrteľná víla. Ona bude starnúť a on nie?

06.01.2022 5 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Určite lepšia časť ako jednotka. Je to napínavé, plne zvratov a samozrejme prekvapivá zrada na konci. Jude je nebojácna bojovníčka a Cardan poslušný a nezodpovedný kráľ. Alebo je to len zdanie?

05.01.2022 5 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Hodnotim celu seriu. Prva kniha super. Keiryna tvrdohlavost a vzdorovitost, Lachlan, ktory ju chcel skrotit a do toho vasnivy sex, ktory bol opisany putavo. No postupne ako sa ich vstah zacal vyvijat, pribeh zacal upadat. Respektive jeho opis. Zacalo to byt take obycajne klise, aj ked celkom citatelne, co sa uz ku konci pokazilo. Niektore pasaze boli nepremyslene, take nerealne. Vadi mi, ked autorka pise pohlad zo strany muza recou, ktoru by bezne muz nepouzil. Ked taky tvrdy muz ako Lachlan, pouziva presladene recicky, ci vela reci pri sexe. Si neviem predstavit, pri sexe este tolko debatovat a vsetko obkecavat. Pride mi to nerealne. A tolko reci okolo pripravy na analny sex som este necitala. Takze ako celok celkom fajn trilogia, no nic extra.

08.07.2021 4 z 5

Můj (téměř) dokonalý život Můj (téměř) dokonalý život Sophie Kinsella (p)

Uz dlhsie som necitali nic od autorky. Mam rada jej tvorbu a znova nesklamala. Chvilu trvalo, kym sa to rozbehlo, no potom to bola jazda. Ako vzdy to bolo vtipne, hlavna hrdinka bola trocha "prastena", a jej zivot ako na hojdacke. Pobyt Demeter v campe nemal chybu, strasne som sa bavila. Vlastne postava Demeter bola v tomto pribehu fakt top. Dokonca trochu zatienila Katie, ale vobec mi to neprekazalo. Tak trochu mi pribeh pripomenul Diabol nosi pradu. Az na to, ze Demeter bola zabavnejsia a ludskejsia, ako Miranda. Autorka tu pekne vystihla, ze pod pozlatkom sa nemusi skryvat, vzdy to co na prvy pohlad vidime a ze nie vzdy co zavidime tym druhym, je vlastne na zavidenie. Nakoniec by sme prisli na to, ze oproti tej osobe sa mame vlastne lepsie. Co z toho, ked ma niekto peniaze, ako napriklad Alex, ked ma rodinu nanic, ci Demeter a jej rodinna situacia. Tento pribeh nebol len vtipny a super napisany, ale mal aj kopu hlbsich myslienok. Niekomu styl autorky sadne, niekomu nie. No za mna tato kniha top od autorky. O kusok preskocila seriu shopaholic. Ak sa chcete pobavit, odreagovat a oddychnut si pri nenarocnej knihe, urcite odporucam precitat.

23.12.2020 5 z 5