keiko33 komentáře u knih
Tak to bola jazda, velmi vydarena historicka romantika. Uz davno som sa tak nepobavila. Podpichovanie medzi Maddie a Quinom bolo velmi vtipne. Pribeh mi pripominal Pychu a predsudok. Nielen podpichovanim hlavnych postav, ale hlavne stylom, ktorym autorka pise. Ako, keby bol pribeh napisany v tej dobe, v ktorej sa odohraval a to na autorke obdivujem, jej slovami som si vedela predstavit tu dobu.
Tak toto sa mi naozaj pacilo, malo to v sebe napatie, akciu, ale aj romantiku. Precitane behom dna. Kto ma rad knihy s mafianskym prostredim, urcite odporucam, aj ked na moj vkus, privela mrtvol :)
Na zaciatku si hovorim, taka priemerna detektivka, no asi od polovice za zacalo mat grady, vrazdy boli dost zvratene a hlavne vrahov motiv. Vraha som zacinala tusit az ku koncu, ked obvinili nespravneho, neslo mi to proste do hlavy. Ocenujem hlavne autorovu znalost biblie, teda podrobny opis. Koniec ma sice prekvapil, ale vlasntne dostal kazdy to, co si zasluzil.
Originalny triler o rozstiepenej osobnosti. Na jednej strane mi bola postava Maxa, teda Chrisa sympaticka, po tom, ake si prezil detstvo, no tie fatalne dosledky...Kto ma rad knihy podobneho typu, urcite odporucam.
Roman je zaradeny pre zeny, ale je to skor triler, romantiky je tam minimum. Velmi napinavy pribeh od zaciatku do konca. No a ten koniec, fakt necakane zvrateny. Cakala som hocico, ale take tajomstvo urcite nie. Kto ma rad napatie, urcite odporucam precitat.
Prijemna, no priemerna oddychovka. A prilis kratke kapitoly, boli dost rusive. Z toho vsetkeho sa mi azda najviac pacil vstah Coleho vstah s kohutom, pritom som sa nasmiala asi najviac.
Príbeh Presley a Shawa bol zatiaľ najlepší. Bavilo ma, ako bola jej odpoveď stále Nie. Ako mu hneď na začiatku zrazila hrebienok, lebo z neho hneď nepadla na zadok a dávala mu najavo, že nemá záujem. Ale našťastie sa Shaw rýchlo spamätal a vedel, že za Presley sa oplatí bojovať. Páčilo sa mi, ako ju chlapci z autoservisu vždy ochraňovali a stáli pri nej aj v dobrom aj v zlom a brali ju ako mladšiu sestru. Dokonca boli ochotní prekúsnuť Jeremiaha. Epilóg bola čerešnička na torte. Už sa teším na Scarlett a Luka. Zbožňujem policajtov.
Celkom fajn začiatok série. Som milo prekvapená, že tam nebolo veľa vulgarizmov a sexuálnych scén, ako to pri motorkároch býva. Príbeh mal nejaké zápletky a napätie. Nebola to topka medzi motorkármi, ale ako začiatok série bol príbeh fajn. A autorka nás na konci navnadila na pokračovanie.
Ďalšia 5* kniha od autorky, znovu si vybrala vojenského námorníka v dôchodku. Rhodos išiel do dôchodku kvôli synovi, ktorému chcel vynahradiť roky odlúčenia. Nikdy nemal čas na lásku a zrazu sa mu, ako prílivova vlna do bytu nad garážou prirúti ukecaná a večne úprimná Ora. Mal svoj kľudný život osamelého vlka a zrazu mal za susedku energickú ženu, ktorá vošla nenápadne do života jeho a jeho syna. Ora má za sebou dlhoročný utajovaný vzťah, plný ústupkov len z jej strany. Vždy stala v úzadi, no teraz chce začať odznovu a to na mieste kde žila s matkou, ktorá zmizla na túre. Snaží sa pochopiť čo sa stalo s mamou a zároveň nájsť nový zmysel vo svojom živote. A snáď sa jej to podarí aj vďaka sexi oteckovi. Autorka dokáže vytiahnuť z postáv maximum. A samozrejme Rhodes je opäť dokonalý muž.
Príbeh už až tak neodpisuje masaker, ako v jednotke. Obaja majú za sebou ťažkú minulosť. Ona je preživšia masakru na strednej škole, on rozvedený vyliečený alkoholik s ťažkým dectvom. Obidvaja sú z minulosti citové trosky a nechcú sa viazať. Samozrejme im to nevyjde a je z toho viac, ako nezáväzný vzťah, čo ich oboch vystraší. Taká bežná oddychová romantika.
Tak na túto časť som sa najviac tešila a bola zatiaľ najlepšia. Rowena bola celý život zaľúbená do Lachlana, no ten v nej videl, len mladšiu sestru, keďže bola od neho o osem rokov mladšia. No po troch mesiacoch sa Rowenta vráti z Londýna ako žena, čo si aj Lachlan všimne. Zrazu sa karty obrátili a teraz on uháňa ju. Strašne ma bavilo, ako Lachlan dostal pomyselnú facku a tentoraz sa musel o Rowenu snažiť.
Tento diel sa mi páčil viac, ako prvý. V prvom to bolo o báloch, plesoch a krotení neohrabaného Škóta. Príbeh Arrana a Mary bol plný napätia a zakázanej lásky. Peter bol taký správny parťák. A svadba nemala chybu. Ranulf má na začiatku fakt štval, no nakoniec všetko dobre dopadlo. Tie useknuté konce bez epilógu mi trochu vadili.
Taká oddychová romantika. Nedávno som si pozrela seriál Outlander, takže o situácii na Škotskej Vysočine som mala prehľad. Ranulf bol taký veľký neohrabaný Škót, ktorý sa snažil byť kvôli láske civilizovanejší. Ako sa hovorí, že láska spraví z každého blázna. Na Charlotte sa mi páčilo, že sa ho snažila pochopiť. Koniec bol prirýchly, ale tak snáď v ďalšej časti o nich ešte budeme počuť.
Trochu som sa obávala tej slovenčiny, keďže príbeh Aydanabol v češtine a veľakrát slovenský preklad je hrozný. Ale bolo to zbytočné. Musím ho pochváliť, až na pár slov, má tu nič nevyrušovalo. A samozrejme som sa obávala Jonathanovho vyššieho veku. Jeho vek, má vôbec nevyrušoval. Práve naopak. Aydan bol pubertiak s traumou z detstva, ktorého zaujímal len sex. Jonathan je zrelý muž. Muž, ktorý vedie obrovské impérium. Pred rokmi stratil manželku a vychovával sám syna a synovca. Tentoraz sa mi páčilo, že autorka to nepreháňala s opisom sexu. Bolo to tak akurát. Aj keď toho výprasku bolo asi veľa. Syn posadnutý bradavkami a otecko zadkom. Že to zaváňa thrillerom, mi vôbec nevadí. Mám slabosť na sériových vrahoch, tak snáď to autorka zvládne. Zatiaľ mám z príbehu zimomriavky a dúfam, že z rozuzlenia nebudem sklamaná.
Tak autorka navarila riadny guláš tajomstiev a emócií. Séria sa mi fakt pacila. Vzťah Elisy a Aydena bol ako na hojdačke, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. A aj padúchovia môžu byť dobrí. Neustály sex už bol aj na mňa priveľa, ale keď to odložím bokom tak sériu hodnotím veľmi kladne.
Tak to bola taká pekná rozprávka o hercovi a automechaničke v krásnom horskom prostredí.
Túto knihu som dlho odkladala a to z dôvodu, ktorý sa ani nezakladal na pravde a to kvôli anotácii,ktorá bola pre mňa nezaujímavá. Čakala som nejakého nudného spisovateľa, ktorý sa náhodne niekde v bare stretne s ženou, s ktorou sa raz po rokoch dajú dokopy. Že možno majú každý svoje vzťahy a popritom majú to svoje "tajomstvo". To sa ani trocha nezakladalo na pravde. Nečakala som, že to bude stretnutie dvoch "pubertiakov", ktorí postupne počas rokov spolu dozrievajú. Aj keď sú spolu len pár hodín ročne, sú tak citovo prepojení, akokeby sa poznali celý život. Celý rok sa tešia na tých pár hodín, ktoré strávia spolu. Aj keď som podobné zápletky už čítala, tak na túto knihu určite nezabudnem. Colleen sa vie so svojimi slovami tak hlboko do vás zapichnúť, rozplače vás a zanechá vo vás doslova spúšť emócií. Jej knihy sú strašne emotívne a táto je jedna z jej top kníh. A po tejto si dám zase od Colleen dlhšiu pauzu, lebo 9 november si zaslúži dlhšiu pauzu na premýšľanie. Lebo táto kniha má množstvo tém na premýšľanie o živote a životných rozhodnutiach ktoré ovplyvnia nielen život jednotlivca, ktorý ich spraví. Že svojím rozhodnutím môžete ovplyvniť aj životy iných.
Tak musím povedať, že táto vedľajšia dejová línia o väzeňskom tábore sa mi páči. Od začiatku knihy nás autorka držala v napätí, ani chvíľu som sa nenudila. A čo sa týka nových autorkyných výmysloch, tak mi vyslovene nič nevadilo. Vo fantasy sa medze nekladú. Skôr mi vadili bezduchí a tie nádoby s ich srdciami. A pekne si to autorka otvorila na pokračovanie. Škoda, že si naňho dosť dlho počkáme. A vidina ďalšej gay romance mi v napodiv v BČD vôbec nevadí, aj keď to celkové pretláčanie v dnešnej dobe áno, od Wardovej vôbec. Akosi mi to v jej knihách pripadá prirodzenejšie, možno aj tým jej humorom.
Hodnotím lepšie, ako jednotku, no ani toto nebolo nič, z čoho by som padla na zadok. Taký priemer, príliš veľa strán, posteľové scény nič moc, kľudne mohli byť vynechané. Kniha na ktorú po pár dňoch zabudnete. Klasické priateľstvo, ktoré prerástlo v lásku.
Bolo to vtipné, ako vždy, taká oddychovka. Ale niektoré veci autorka až prehnane zveličovala, hlavne okolo toho jedla a zlej reakcie na lieky.