9. listopad

9. listopad
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478455/bmid_9-listopad-hlv-478455.png 4 1651 1651

Od autorky bestsellerů Pravda, nebo lež, Bez naděje, Odvrácená tvář lásky a dalších. Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje s aspirujícím spisovatelem Benem. Jejich nezastavitelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se proto zůstat v kontaktu. Vedou sice oddělené životy a prožívají vlastní vztahy, každý rok v ten samý den se však setkávají. Po nějakou dobu to funguje, až si jednoho dne Fallon není jistá, jestlí jí Ben říká pravdu, nebo si jen realitu vymýšlí tak, aby dosáhl své dokonalé zápletky. Zažijí jedinečnou love story, nebo oba skončí se zlomeným srdcem?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

November Nine, 2015

malutka888
13.11.2024 4 z 5

Knihy od CoHo miluju a tohle se mi moc líbilo. Knížku nešlo odložit, přečetla jsem během jednoho večera.

marketa1860
03.10.2024 3 z 5

Knížku jsem si přečetla jako předvoj dcerky. Mezi teenagery Colleen Hoover frčí a chtěla jsem vědět, jestli je to kniha vhodná pro mladou slečnu.
Není to můj šálek čaje, romantickou literaturu jsem nevyhledávala ani jako adolescent, ale vzhledem k poměrně jednoduché dějové lince se čte snadno a rychle. Příběh hezký, romantický, konec šťastný. Dcera může číst:-)

Pajulk
24.09.2024 2 z 5

(SPOILER) Nápad ohledně jednoho dne v roce se mi líbil, to mělo tak velký potenciál. ALE pak to šlo do kytek. CH miluji, ale toto?
1. Jako vážně si začal s manželkou svého mrtvého bratra? V tu chvíli jsem si řekla konec, to šlo do kopru. Pak už to nešlo brát "vážně" Už to bylo jen, to už dočtu.
2. On byl odpovědný za požár co popálil Fallon? Ok to se dalo čekat trošičku. Ale neee. Jemu to prošlo protože smutný kluk co přišel o maminku?
3. Fallonin otec měl něco s mamkou Bena? To už bylo moc.
4. Fallonina matka úplně v pohodě přijala to, že někdo ublížil tak zásadně její dceři. A dotlačila svojí dceru, aby si to přečetla. Trochu mi přišlo, že i naznačila, že mu má odpustit... Ne
5. To jako vážně mu vše odpustila jen tak? Fuuu a žijeme spolu šťastně až do smrti? Všichni jsou strašně vyrovnaní a dospělí a odpouští raz dva. Trestní čin hodí za hlavu. Prostě pohoda.

Přišlo mi, že už nevěděla co by. Tak tam dávala víc a víc zápletek, až to bylo příliš. Přehnaný, přeplácený. Mohl to být milý příběh i třeba s tím, že za to mohl, ale už ne to další. Na konci jsem byla až naštvaná z toho co to má být.

PS: Zajímalo by mě, zda když vydal knihu, tak byl stíhám za žhářství. Nebo mu to projde?

goergina
19.09.2024 2 z 5

Má druhá kniha od Colleen a opět jsem se dozvěděla, že Colleen prostě neumí popsat smýšlení adolescenta. Všichni ti náctiletí jsou tak strašně oduševnělí a vyspělí, až se z toho chce zvracet. Knihy jsou čtivé, napínavé, to ano, ale nelze tomu věřit ani na 10 %. Za mě tato autorka už nikdy víc.

Lucy
09.09.2024 5 z 5

Tato kniha se mi líbila asi zatím nejvíce od autorky. Zajímavý námět. Trochu jsem již ke konci tušila, ale čte se perfektně. A mezi mými detektivky super oddych .Doporučuji

Dardos
18.08.2024 4 z 5

Opět další čtivá kniha od autorky. Zajímavý, neobvyklý příběh. Přesto jsem už od ní četla lepší...
Ze začátku jsem se nemohla začíst, pak už to krásně utíkalo. Musím ale přiznat, že konec jsem už uvítala.
I když dobrý konec.. a to velmi cením. Ty já potřebuji :)!

Eleanor-ka
13.08.2024 3 z 5

Další klasika od Colleen, ale kvalitou mi nepřijde na takové úrovni jako předešlé, které jsem četla. Příběh je zajímavý, ale první polovina kniha je nudná, trvalo mi dlouho, než jsem se odhodlala knihu dočíst. Místy přitažené za vlasy. Ale konec dobrý, všechno dobré.

Horselen
13.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Colleen umí psát příběhy založené na postavách.
Byla to instalove? Ano.
Mám ji v knihách ráda? Ne.
Uvěřila jsem tomu, že se do sebe zamilovali dva lidi, kteří spolu za - tuším - 6 let strávili dohromady ani ne 2 dny? Ano.
Ta chemie a hlavně humor byl tak dobrý, že jsem všechny "drobnosti" autorce odpustila.

Největší problém jsem měla asi s tím, že Fallon hodně rychle vyměkla po tom, co si přečetla závěrečný dopis. Jakože... kdybych zjistila, že díky člověku, který se mnou každý rok trávil jeden den v roce, mám zničený celý život a ta událost se se mnou potáhne až do smrti, asi by mi trvalo delší dobu přijmout skutečnost, že byl možná taky jen obětí okolností. Nehledě na to, že schvalovat, že někomu podpálil auto, potažmo celý barák proto, že měl pocit, že si to ta osoba zaslouží, no... Zavřela jsem nad tím trochu očka.
Celkem 4,5*.

Maky806
26.07.2024 5 z 5

Až na ten styl psaní je to skvělé čtení, krásný, silný příběh.

VéjaTarabová
18.07.2024 3 z 5

Soudě dle sociálních sítí i mého okolí existují jen dva typy lidí – ti, kteří každou knihu od Colleen Hoover naprosto milují a ti, kteří celý styl psaní autorky naprosto odsuzují. No a potom jsem tady já. Z tohoto příběhu mám dost rozporuplné pocity. V jednu chvíli mi připadá kontent poměrně zajímavý či napínavý, ovšem v druhém okamžiku mi zde zavání klišé a ohranost. První kapitola utekla sama od sebe, každopádně celý prostředek knihy se poměrně dost táhnul. Vyzdvihla bych plot twist, který propojil spoustu věcí a zanechal mě se spadlou bradou. Naopak samotný konec byl dle mého názoru nejen příliš pohádkový, ale i narychlo sepsaný. Obě hlavní postavy nebyly nijak originální, avšak myslím si, že spousta lidí si je dokáže oblíbit. Osobnost Bena se později skládala už jenom z tužeb každé romantické čtenářky, což také není úplně ideální, každopádně na většinu fanoušků Colleen to očividně zabralo.

,,When you are willing to give up the things that mean the most to you just to see someone else happy, that is real love.

janca.hl
17.07.2024 5 z 5

Knížka od Colleen Hoover je vždycky sázka na jistotu a bylo tomu i tentokrát. Na začátku jsem měla trochu problém se do nich vcítit (postav), ale do situace vás to vtáhne dokonale. Velice reálné a opět skvěle uvěřitelné. Opět emočně silná. Byla jsem ráda, že se ten začátek nijak neprodloužoval a hned vás to vtrhlo do děje. Já osobně bych to čekání na 9. listoapad ale teda nevydržela :-), ovšem na konci mě to tak jako ospravedlnilo.

Ludmila91
13.07.2024 5 z 5

Krásný příběh

marcela9850
13.06.2024 5 z 5

Tahle knížka mě dostala i dojala zároveň- příběh, láska, vina a odpuštění. Skvěle napsané…prostě to musíte přečíst

JHoralka
11.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Tohle byla super knížka. Zajímavý příběh, postavy … Líbilo se mi to. A konec TOP

_Žanet_
29.05.2024 4 z 5

Díky vysokému hodnocení a zajímavé anotaci jsem od knížky čekala něco víc, než jsem dostala. 9. listopad není první a určitě ani poslední knížka, kterou jsem od Colleen četla, ale zato je pro mě první knihou od ní, která mi zřejmě neutkví v paměti tolik jako ty ostatní.
Příběh sám o sobě špatný nebyl. Četl se dobře, děj ubíhal svižně a nechyběly v něm ani emoce. Přesto mi na knize chybělo něco, co by mě přinutilo si z ní sednout na zadek a po dočtení litovat, že už jsem dočetla.
Díky konceptu, kdy se hlavní postavy setkávají pouze jednou ročně, se o nich v podstatě nedozvídáme skoro nic až na jejich hlavní vášně. Ben s Fallon se totiž věnují celou dobu jenom sobě a o ničem jiném v knize prakticky není řeč. Jejich hluboká zamilovanost mi navíc nepřipadá ani trochu reálná vzhledem k tomu, jak málo se vídají a nejsou spolu ani v kontaktu. Vedlejší zápletka s Kylem a Jordyn mi přišla úplně zbytečná a tak trochu doteď nechápu její záměr. Colleen by podle mě udělala líp, kdyby pro zpestření děje vymyslela něco jiného nebo se věnovala pouze jednomu zvratu. Tady toho zkrátka na tak malý počet stránek bylo až moc, což tak trochu vedlo k uspěchanému závěru, kdy se vše smetlo až moc rychle ze stolu.
Příběh Bena s Fallon měl mnohem více potenciálu k využití, ale to nic nemění na tom, že čtivý i emocionální byl. Dala bych 3,5 hvězdiček, kdyby to bylo možné. Ale protože není, volím čtyři, ačkoliv jsem hodně uvažovala i nad třemi.

Nunynka
16.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Kvůli za mě vlažnějšímu začátku dávám o hvězdičku méně a také kvůli konci, který byl za mě až strašně moc předvídatelný. Ale na konci jsem samozřejmě dojatá byla a zároveň jsem měla úsměv na tváři a o to především u čtení knížek jde. Je potřeba,aby vás knížka donutila k nějaké emoci. A to tato autorka velice dobře umí.

Věra91
12.05.2024

U této autorky vím, že je to sázka na jistotu. Vždy má její kniha nějaký přesah a zasáhne na vaše citlivé místo ať už chcete nebo ne. U mě v této knize byl přesah takový, poznání sami sebe a vyrovnání se svým životním osudem.

olivie303
09.05.2024 4 z 5

Autorka psat umi, je to sazka na jistotu, neco jako Danielle Steele, jen pro mladsi generaci.
V kazde ze svych knih umi citove zapusobit na ctenarky a zabrnkat na jejich emocialni strunu. Ale proc ne? U knih si mame odpocinout a oddechnout si. A kdyz budu chtit vypnout, sahnu po knihach i teto autorky, Je to pro mladsi, teenage ctenarky, ale je to sazka na jistotu.

Skjaninka
04.05.2024 1 z 5

Kniha sa mi hodila do jednej z tém tohtoročnej výzvy a bolo mi jasné, že nemožno čakať nič hlbokomyseľné, ale plytkosť tohoto diela ma prekvapila.
Z toľkých sladkých popisov citového vyznania hlavných postáv mi určite výrazne stúpol cukor v krvi a z jednoduchosti celého bezduchého obsahu tejto knihy odumrela minimálne jedna mozgová bunka.

A po dočítaní sa pýtam sama seba, ako je možné, že táto autorka je v rebríčku medzi top 50?

Zdenas5
24.04.2024 2 z 5

Tato kniha mi moc nesedla, asi jsem na ni už moc stará.