keiko33 keiko33 komentáře u knih

Vládci chaosu Vládci chaosu Amo Jones

Znovu typická Amo. Násilie, sex a samozrejme láska aj nejaké zmŕtvychvstanie sa objaví. Jediné čo mi vadí sú väčšie prestávky medzi knihami a tak trvá dlhšie kým sa zorientujem a spomeniem si na predchádzajúci dej.

19.10.2023 5 z 5

Procitlý milenec Procitlý milenec J. R. Ward (p)

Som rada za každú novú knihu z BČD. Lessitera mi bolo ľúto, snáď mu to autorka do budúcna vynahradí.

22.04.2023 5 z 5

Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

Tak to bolo také rýchle a rozkuskované. Láska ktorá sa rokmi utužovala. Dialógy boli vtipné, no sex bol dosť cez. Celé roky to medzi nimi pomaly iskrilo, no potom to autorka zabila drsným opisom sexu. Proste mi to na tie postavy nesedelo. Normálne mi to kazilo dojem z knihy. Celý čas si držali od seba odstup a potom si to rozdajú na mieste, kde ich načapu? A ten koniec bol až príliš sladký.

26.02.2023 3 z 5

Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Českých autorov nečítam, ale zaujala ma anotácia. Tak nebolo to zle, no ani wau. Zmýšľanie Alexa mi pripadalo také divné. Proste nie akokeby to písal chlap, ale žena, aj keď to tak je. Ten koniec to bola taká rýchlovka bez využitia príležitosti. Veď celú knihu čakáme na doják na konci a autorka nás oň ukráti. Kníh o športovcov mám prečítaných dosť veľa, ale toto bol taký slabší priemer. Ale obálka je krasna.

12.10.2022 3 z 5

Ďábel v přestrojení Ďábel v přestrojení Lisa Kleypas

Ako vždy, zaujímavý príbeh, tentoraz nezávislá a nebojácna vdova Merritt a Keir krásny a statný Škót. Bolo fajn, že sa tam objavili mnohé postavy z predchádzajúcich kníh. Čo mi ale vadilo, boli tie detailné posteľové opisy, čo sa do danej doby nehodí. Len čo ju spoznal, už si predstavuje, ako sa pohybuje v nej a kadečo iné, čo by s ňou robil. Toto dosť kazí dojem z historickej romance.

29.03.2022 4 z 5

Vytočenej na Maxx Vytočenej na Maxx Melanie Moreland

Moja prvá kniha od autorky a musím povedať, že na začiatok to bolo fajn. Určite som z knihy nepadla na zadok. Čakala som na základe vysokého hodnotenia viac. Áno bavila som sa, najprv mi tie Charlynine slová liezli na nervy, ale potom som si zvykla a bolo to celkom zlaté. Ale príbeh v celku nič moc. Mala sexi Zrzka sa snaží skrotiť veľkého zatrpknutého medveďa. Tie ich doťahovačky boli super, hoci na môj vkus toho sexu tam bolo veľa. Štýl autorky mi až tak nesedel, neviem či je to prekladom, ale pôsobil tak zastaralo, ako by to písala staršia autorka. Chýbala mi tam nejaká dráma, možno nejaká hádka, rozchod. Proste kniha bola len o poznávaní a postupnom zamilovaní. Bolo to milé, sladké, ale ľahko zabudnutelné. Obálka mi moc ku knihe nesadla, hodil by sa na ňu starší muž, pôsobí mlado. Kniha fajn, taká oddychová.

19.03.2022 4 z 5

Asa Asa Jay Crownover

Nebolo to zle, ale o dosť slabšie ako predchádzajúce príbehy. Bol to jeden kolotoč o tom ako Royal naháňala Asu a on sa jej snažil vysvetliť, že nieje pre ňu dobrý. Bolo to strašné natiahnuté a ku koncu až príliš presladené. Autorka to s tými menami trochu prešvihla. Po toľkých knihách som už mala z tých zvláštnych mien miš-maš. Už sa mi plietlo kto s kým. Dobre že už séria končí.

22.02.2022 3 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Ku knihe som sa odhodlala kvôli výzve a musím povedať, že aj keď už dávno nie som táto veková kategória, celkom milo ma prekvapila. Nebola som z nej paf, ale ako príbeh pre mladšie ročníky ujde. Čo ma otravovalo, bolo neskutočne veľa postáv a tvorov. Mala som z toho hotový šalát. Autorka má až príliš bujnú fantáziu, tie postavy som si nevedela veľmi predstaviť. Niekedy je lepšie písať jednoducho, nevymýšľať príliš veľa. Potom sa čitateľ stratí. Ale hlavná línia príbehu a hlavné postavy boli fajn. Mám rada nebojácne a silné hrdinky a Jude taká bola. Cardan bol proste rozmaznaný a sebecký blbec. Snáď v ďalších častiach dostane rozum.

03.01.2022 4 z 5

Toto je moje srdce Toto je moje srdce Christie Craig

Velmi pekny pribeh, ktory chyti za srdce. Autorka prepojila lasku dvoch mladych ludi s tragediou, ktora ich spojila. Zahada okolo Erikovej smrti dodala pribehu iskru, ktora vas nutila citat dalej. A pri citani autorkinho dodatku na konci knihy, mi az vyhrkli slzy. Myslime si, ze mame v zivote velke problemy, no to je nic, oproti ludom ako bola Leah, ci ludom, ktori to s nimi prezivaju, ten strach a neistota, ze kedykolvek mozete prist o milovanu osobu. A pri citani takehoto pribehu si uvedomime, ake su nase problemy malicherne.

31.10.2021 5 z 5

Mrazivý chlad Mrazivý chlad Sandra Brown

Dalsi skvely thriller od autorky. Napinave od zaciatku az do konca. Od zaciatku sa vas snazi autorka obalamutit a vy si utvorite jasny obrazok, no postupne sa povahy osob zacnu menit a nakoniec je to vsetko uplne inak.

20.09.2021

Země Nory Robertsové Země Nory Robertsové Ava Miles

Prijemna oddychovka. Ak mate chut na romantiku, v tejto casti aj s kvapkou napatia a intrig, pribeh Meredith a Tannera je to prave. Autorka pise putavo, len by som vynechala neustale spominanie Nory Robertsovej a spodneho pradla La Perla. Mam rada, ked do pribehu je zahrnuta sila rodiny. A rodina Haleovych ju ma. Postava stareho otca dava serii to potrebne korenie. Taktiez Jill, bola cislo. Tie jej usta boli nezastavitelne. Prijemny zaciatok serie.

14.09.2021

Báječné nakupování o Vánocích Báječné nakupování o Vánocích Sophie Kinsella (p)

Tuto seriu mam velmi rada. Vzdy si pri kazdej novej knihe oddychnem a zasmejem sa. Ako vzdy je Becky blazniva, roztrzita, dobra, laskava, vynimocna, proste osobnost. Druhu taku nenajdete. Jej pribehy su trochu scifi. Proste malo uveritelne, alebo ma Becky proste magnet na problemy. Aj ked sa snazi vsetkym pomoct, vypali to uplne inak ako cakala. Niekedy z nej mam pocit, ze je vo veku pubertiacky. Tak blaznivo sa predsa dospela vydata zena a matka spravat nemoze. Ale kazdy sme ini a aj taki blazni medzi nami ziju a aj vdaka nim je zivot veselsi. Z tychto jej blaznovstiev vypliva aj vela ponauceni. Napriklad tie darovane slova sa mi velmi pacili. Prve som si myslela, ze to bude blbost, ale ono to nakoniec bolo dojimave. V dnesnej dobe mamonarstva, je taky jednoduchy citovy dar viac, ako predrazene dary. A na to v case Vianoc zabudame, ze nieje dolezite kolko a ake drahe dary si dame, ale aby sme sa v zdravi stretli. A obzvlast v tychto tazkych casoch.

24.05.2021 5 z 5

Odmítnutá Odmítnutá Jodi Ellen Malpas

Tak tento diel bol vyvazeny s prvym. Akurat tu sa toho dialo viac, ale tie zbytocne natahovane postelove sceny,boli zbitocne a zabijali dobry dojem z knihy. To "Chcem ta uctievat" a "Chcem ta ochutnat" mi uz lezie na nervy a rovnako oslovenie holcicko moje. Pritom dej ma potencial a napatie. Cele to bolo ako na hojdacke, ked Miller prave nezuril, alebo neziarlil, tak Livi sa chovala ako rozmaznane decko. Ved ked mi ublizil, tak mu to vratim. Opijem sa a vleziem s niekym do postele, nech trpi. Velke plus bola Babi. Ta bola fakt podarena. Ako celok nie zle, len by to chcelo ubrat jednu tretinu zbytocneho a nudneho opisu sexu.

23.07.2020 4 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Jodi Ellen Malpas

Nebolo to zle, ale ani nic take ze wau. Citalo sa to rychle, ale niektore veci mi liezli na nervy. Millerov slovnik, akokeby mal aspon 50, a nie 29, alebo z minuleho storocia. Vzhladom na jeho povolanie je to mozno pochopitelne, ale aj tak. Do postele dvoch mladych ludi, co este nemaju ani 30, mi to nepasovalo. Tymto to stracalo na sexualnom naboji. Livy mi pripominala male dieta, ktore nevie co chce. Ak nieje po jej, otoci sa a odide. Prekvapilo ma, ze ho tak nevrazivo odsudila za nieco co robila aj ona. Ziarlivost je svina a este v tomto pripade to nemala lahke. Ale jej reakcia bola prehnana, az mi bolo Millera luto. Ta jeho posadnutost poriadkom bola hrozna. Takeho chlapa by som nezniesla a mohol by byt bohaty a sexi kolko chce, po case by som bola schopna uskrtit ho. Ved bol horsi, ako Monk. Som zvedava, ci to mal v sebe, alebo z niecoho z minulosti. A tiez mi po case vadilo, ze sa vsetko tocilo okolo sexu, ktoreho tam bolo prehnane. Chapem, ze je to eroticka kniha, ale ked je toho prilis, ubija to dej. A ta scena na konci? No hotove 50 odtienov. Aj ked ta cela zapletka je malo uveritelna, ze sa do seba zalubia dvaja s ich minulostou, nebolo to zle. Urcite z tych lepsich tohoto zanru.

21.07.2020 4 z 5

Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Citala som od autorky seriu Tento muz a ta sa mi pacila, no toto nebolo ono. Pribeh mal potencial, no autorka ho nevyuzila. Prva polovica bola celkom fajn, no od chvile, ked sa dali dokopy, to islo dolu vodou. Odrazu sa z drsneho Jakea, stal az prilis zamilovany a ufnukany. Este pred par dnami sukal vsetko, co mu prislo do cesty a zrazu ju ziada o ruku. A tie sexualne sceny, boli na moj vkus pridlhe a pricaste. Naha scena z lesa, pritiahnuta za vlasy. Koniec to zachranil, ale celkovy dojem z knihy nic moc. Od tejto autorky som cakaka viac.

18.05.2020 3 z 5

Čipkárka Čipkárka Laura Frantz

Krasny pribeh lasky umiestneny do americkeho boja o nezavislost. Kde zalubenci stoja naoko na opacnych brehoch boja, no vskutocnosti bojuju za to iste. Za lasku a nezavislost ameriky. Styl romantiky, ako od Austinovej. Opisy citov a neznosti, len do tej miery, ake boli vhodne aj v tych casoch. Co bolo prijemne osviezenie. A ktomu krasna obalka, takze za mna 5*

18.04.2020 5 z 5

Malum – část první Malum – část první Amo Jones

Pokracovanie som zacala citat viac ako rok po prvych troch castiach, takze trochu trvalo, nez som si spomenula o co tu ide. Pribeh Tillie a Nata je ucite zaujimavejsi, ako Madison a Bishopa, no aj tu ten ich vstah bol blaznivy a nestaly. Mam rada vernost a tie ich pomsty a podpichovanie, aby ten druhy ziarlil sa mi nepacili. A ked uz to konecne zacalo klapat, autorka znovu vsetko obratila. A ten koniec? No uvidime co bude dalej, poriadne zamiesala karty. Cita sa to rychle, ale ked sa nad touto seriou zamyslite, je to totalna blbost a to mam fantasy rada, ale je to chytlava blbost, od ktorej sa odtrhnete az na konci knihy. Ale musim pochvalit obalky knih, su krasne.

17.02.2020 4 z 5

Máme iba dnešok Máme iba dnešok Corinne Michaels

Taky horko-sladky pribeh. Aj ked to skonci stastne, hrdinka si musi prejst tazkou zivotnou cestou. Dojem s knihy mi trochu ubral preklad. Niektore slovenske vyrazy, ktore sa bezne vobec nepouzivaju mi do knihy nezapadali. Inak velmi pekny pribeh.

09.02.2020 4 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Ako celok to zle nebolo, ale autorov styl mi nevyhovoval. Prve 4/5 knihy bola dost nuda. Doslova som sa nutila to citat. Zvrat nastal az v nejakej 4 kapitole, ked sa to vsetko zacalo vyjasnovat. A kedze zaciatku som nevenovala velku pozornost, tak som si znovu musela precitat kapitolu na zaciatku knihy, cize poslednu. Proste toto ma neohurilo. Nebyt vyzvy, urcite knihu neprecitam.

16.11.2019 3 z 5

Ďáblova dcera Ďáblova dcera Lisa Kleypas

Od pribehu Westa a Phoebe som cakala viac. Bola to taka rozpravka so stastnym koncom. Citalo sa to rychle, ale cosi tomu chybalo. Pacilo sa mi ako autorka preplietla pribeh s cakankou Evie a Sebastianom.

14.10.2019 4 z 5